Má niekto dom Esprit od Apex Arch?

Ahojte, chcem sa spýtať, či má niekto postavený dom Esprit od Apex arch. Veľmi sa nám totiž páči, no realita by pomohla viac. Ďakujem.
Odpovedať
1
2
Ahoj, ja som nan pozerala minuly tyzden, ze ako je dobre rieseny - aj pre buducnost, ze rodicia spalna dole a decka svoje kralovstvo na poschodi, fakt je pekne rieseny. Ale postaveny som ho este nikde nevidela - a zase nie je to taky typicky dom.
Odpovedať
Tiež sa nám páči riešenie tohto domu, aj to, že to nie je typický dom aké všade vidíš. Ale asi sa nenájde nikto, kto ho už videl alebo má postavený.
Odpovedať
pozerala som nan a celkom sa mi paci - hlavne architektonicke riesenie. Jedina vyhrada by bola k zadnej chodbe - je dost dlha a bude aj dost tmava, lebo z jednej strany je obyvackova stena a z druhej su vchody do izieb - takze ziadne okno.
Odpovedať
Profilova fotka
Na môj vkus tak isto veľa chodieb...vstupná 7,15m2 a k izbám 9m2 a navyše dlhá a úzka,popri nej sú vchody do izieb,kúpeľne, WC a šatníka...budú tam samé dvere na jednej strane ako v nemocnici....tiež sa mi nepáči,že do samostatného WC sa vchádza cez technickú miestnosť,malo by to byť naopak,páči sa mi umiestnenie šatníkov pri kúpeľniach hore aj dole,len vchod do dolného šatníka by som dala z kúpeľne.
Odpovedať
Ahoj, tiez uz som sa na tento dom pozerala, teda viac na dispozicne riesenie, pretoze my nechceme sikmu strechu. Vrch by nam vyhovoval uplne, len spodok z hladiska orientacie pozemku nevyhovuje, jedna spalna by mala okno na sever. Tiez hladam podobny projekt domceka, mojou podmienkou su tri izby dole, dvojgaraz, technicka miestnost, samozrejme ostatne prislusenstvo, a hore dve - tri izby plus kupelna. No a malo by sa to vmestit do rozmerov domu max 14 x 20, idealne podorys do L. Apex ma este Fokus s 3 izbami dole, ale ten je prilis clenity. Este Eurolines ma Vilu 951, ale iba jednogaraz a este som nasla par projektov, ale niktory nie je uplne stopercentny. Hladate tiez projekt s 3 izbami dole, ci Vas zaujal konkretne tento domcek?
Odpovedať
Tento dom je vlastne kompromis medzi mojími a manželovými predstavami, ja chcem poschodový a on nie :-)
Odpovedať
a ešte som zabudla, že manžel nechcel rovnú strechu:-)
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/forum/tema...
Odpovedať
My sme tiez nieco podobne chceli, aj tento som obzerala, nakoniec mame individualny projekt, nie velky dom 160 metrov stvorcovych dokopy na prizemi dve izby, kupelka, technicka miestost plus obyvka a kuchyna a hore dve izby s kupelkou (poschodie pre deti) prizemie spalna a pracovna pre nas, nic ine sme nenasli takze niekedy treba ist do individualneho navrhu, na slovensku je tych klasicky domov dole nic a hore vsetky izby strasne vela. Inak pekny je tento dom, ale tiez take zvlastne dlhe chodby to by som asi riesila ze stenu medzi obyvkou a tou chodbou by som hore zakonponovala sklo po celej casti taky pas, pekny prvok a zaroven prestupuje svetlo, treba overit ci nie je nosna stena.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte! U nás ho jeden architekt stavia, podľa mna moderný dom, no zbytočne veľký! Neviem aký máš pozemok, no on mám pozemok možnno takých 8 - 10 árov v tvare štvorca a tento dom má na celý pozemok, vôbec to neukáže pekne, tento dom sa hodí jednoznačne na väčší plac aby vynikol! A druhá vec, na ulici susedia majú postavené klasické štvorce ako sa volakedy stavali a medzi nimi sa vypína tento super-moderný dom! Možno v inej lokalite a na inom väčšiom pozemku by bol krajší! Mne osobne sa tiež páčia takéto typy domov, no nemáme na to ani pozemok, ani lokalitu a ani peniaze na takýto dom, pretože moderný dom si vyžaduje aj moderný interiér aj exteriér. Ak by si misela 81 chcela este niečo vedieť rada odpoviem!
Odpovedať
je naozaj krasny. tiez sme nad nim rozmyslali... ale nakoniec sme sa rozhodli zostat na zemi..o) ale mame podobne dlhu chodbu bez okien asi 8x1,1m a je to v pohode.
Odpovedať
práve robíme vnútorné omietky
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Ahoj, chcela by som ozivit tuto diskusiu. Nedavno bol do katalogu pridany novy projekt - Esprit mini. Velmi vazne nad nim uvazujeme. V porovnani s povodnym projektom ma totiz mensiu zastavanu plochu, takze celkom by sa hodil aj na 7,5 arovy pozemok. Navyse je velmi pekne dispozicne rieseny, mozno az na tie dlhe chodby. Nechceme ale robit nejake vyraznejsie zasahy. Aky mate na tento dom nazor?
Odpovedať
Profilova fotka
@martinkai mne sa veelmi paci, je nadherny.. podla mna, mas tam vsetko co potrebujes, a je krasne presvetleny,..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
dobry den martinkai, chcela som sa vas opytat, ci ste sa rozhodli pre mini esprit, aj nam sa velmi paci a vazne o nom uvazujeme. vopred dakujem za akukolvek informaciu, komukolvek, ahojte ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Esprit a Mini Esprit su krasne, ale nakolko som mal k dispozicii len pozemok s rozlohou 600 m2, tak som zvolil ESPRITko:). Projekt kupeny a v septembri zaciname....
Odpovedať
@pistolpete dobry den chcem sa opýtať ako máte riešený pozemok myslím metrazne a staviate murovany alebo montovaný? Dakujem
Odpovedať
@karolina246 No máme pozemok 17 m šíroky a 35 m dlhý, od suseda z jednej strany ideme na 2 m, takže z druhého boku ostane ešte nejakých 5,5 m. Ideme stavať z ytongu.
Odpovedať
@pistolpete ďakujem za odpoved na takom istom pozemku by sme chceli stavať aj my ale montovaný tak Vám prajem nech sa rýchlo a bezproblémovo postaví a ked sa Vám da tak sa teším na fotky :)
Odpovedať
@pistolpete a ešte ked budem mat otázky tak sa určite ozvem ak nebude vadit :)
Odpovedať
pred tyzdnom som zacal vstavat miniESPRIT pre mojho priatela v Dunajskej Luznej. Zaklady a spodna deka je uz hotova.Zajtra zaciname murovanie obvodovych stien. Zajtra pridam fotky
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@pistolpete Dobrý deň, pre akú strešnú krytinu ste sa rozhodli? A ako ste riešili šatník v spálni a vstup do kúpelne? Komín ide po vonkajšej stene? Je možné vidieť aj foto?
Odpovedať
Dobrý deň, rozhodli sme sa pre Medeterran Danubia Carbon Evo, komín sme vôbec nedali (nebudeme mať krb). Zdal sa mi zle umiestnený v obývačke, nemal som ho kde inde dať.Chcel som čistotu a najmä ušetriť vstupné náklady. To je ale vec názoru. Je mi jasné, že niekto dom bez krbu si nevie predstaviť. Išiel som cestou biokrbu pre potešenie z plameňa, a lepšieho zateplenia s plynovým kondenzačným kotlom. A čiastočne budem kúriť aj klimatizáciou. Malo by to pokryť tepelné straty. Fotky pridám. Šatník mám riešený tak, že v spálni mám 150 cm od zadnej steny priečku z 15 cm ytongu až po strop. Vstup do šatníku je z obidvoch strán od postele kde mám stavebné otvory až po vrch miestnosti o širke 95 cm z jednej strany a 70 cm z druhej strany. Tých 95 cm je od kúpelne. To znaméná, že za čelom postele je priečka široká cca 252 cm. Celková šírka izby je 416 cm podľa plánu. Majte sa.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dom je kraaasny,sme s nim velmi spokojni,uz mame aj okna :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Apex Arch maju pekne navrhy. Z mojho pohladu, ale majitelia nevidia za peniazmi, kt. im clovek poda do ruky tvrdu pracu ludi, kt. ich zarobili, nasetrili, alebo sa kvoli projektu zadlzili. Vybrali sme si dom od nich. Katalogovy za 1700e, profesie dalsich 500, zatial vsetko v poriadku. Za to, ze zmensia jednu stenu o 2m bez preratavania vykazu vymeru dalsich 500e. (za 1000 nam ponukal jeden architekt ze nam to cele nakresli, ale je to ich navrh akceptovali sme to, dusevne vlastnictvo apex arch). Za takmer 3000e by som ocakaval, ze bude aspon ochota, poskytnut kvalitny servis a sluzby, nie vytlacenie katalogoveho projektu s miernymi zmenami. Potreboval som zistit ci po drobnej zmene (predlzeni steny o 70cm, je potrebny zelezobetnovy stlp na rohu budovy) odpoved je, ze asi ked ho tam dal statik tak tam ma byt (informacia od spolumajitela arch. kancelarie). OK aj takto sa da spravat k cloveku, ktory zaplatil 3000 za projekt ( polovica toho co stali zemne prace a zaklady a platna, a stvrtina toho co ma budu stat mury, strecha). Geodet potreboval plan, zakreslenie domu v digi. formate, na to sa ani neobtazovali zareagovat. Nastastie pan geodet, kt. ma v 150e svoju pracu aj cestu to nakreslil vsetko sam. Rovnako si zozeniem sam aj statika, kt. mi to prepocita. A viac uz nebudem panov architektov obtazovat tym, ze aj po zaplateni projektu stale dycham :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@maryvv @maryvv dobrý den, uvažujeme nad týmto domčekom. Ste s ním spokojní? Nevadí to vysunuté schodisko? radi by sme videli dom aj v realy😉Neposlali by ste nám nejaké fotky zo stavby?vopred dakujem😛
Odpovedať
@karolci Nie prvá negatívna skúsenosť n a ich adresu.
Odpovedať
@lindusik Ozvite sa mi :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Dobrý den, zacli jsme stavět také mini esprit. Máme hotovou základovou desku, v březnu začneme hrubou. Shanim informace a inspiraci pro interiér? Prosím neozvali byste se a nepustili nějaké info o stavbě a problémech s ni spojených ? Jinak dum jsme upravovali a přidávali ještě jednu místnost pro zahradní věci i stání pro auto. Vevnitř jsme udělali taky par malých změn.
Odpovedať
ak som od nich kupil projekt, ale nestaval ho, tak ho mozem predat? videl som tu inzeraty o projektoch...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?