Je to realne?

Dobry den, chcem sa spytat. Dostali sme pozemok 1700m2. Chceme postavit bungalov cca 4 izbovy. 55 tisic dostaneme od rodiny na zvysok si chceme vziat hypoteku pre mladych do 35r. Muz zaraba cca okolo 900 ja 1300. Za tych 55 tisic chceme postavit hrubu stavbu a potom sami dokoncit zvysok domu. Vacsina nam vsak vravi,ze to realne nie je. Co si myslite Vy? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Úplná pohoda, nič na tom nereálne nie je
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od modrykolibrik:

Dobry den, chcem sa spytat. Dostali sme pozemok 1…
@modrykolibrik prečo by nebolo? U nás realizujeme nereálne na počkanie a nemožné do 3 dní... keď sa chce, všetko sa dá
Odpovedať
Profilova fotka
Staci vediet aky dom a hodit to do kalkulacky. Hruba stavba ma tri polozky a jednu premennu: Zaklady s platnou = m3 beton krat cena Murivo = m2 krat cena tehly a malty Strecha = m3 dreva krat cena + m2 skridle krat cena Premenna je cena prace. Je to otazka na jeden uzasny vecer bez telky. Ja som presvedceny ze zostane na vinko istotne.
Odpovedať
myslim si, ze svojpomocne to date v pohode. ak budete trocha premyslat a nezoberierte vsetko prve, co zbadate, tak mozno vam nieco aj ostane, no ked sa chce, tak sa da
Odpovedať
Máte veľmi veľmi štedrú rodinu. Málokto dostane taký štart do života, väčšina od rodiny polená pod nohy. S takým vkladom by bol hriech nestavať. Nečakajte kým eurodolár pod tlakom bricsu padne na hubu(strata reálnej hodnoty), stavajte čím skôr!
Odpovedať
Myslím si, že hej. Myslím si, že našliapnuté máte na to v celku pekne, málokedy sa vidí taká štedrosť rodiny. čím skôr začnete stavať, tak tý, podľa mňa lepšie, keďže v tejto dobe sa vedia veľmi rýchlo veci pomeniť
Odpovedať

Dobry den, chcem sa spytat. Dostali sme pozemok 1…
@modrykolibrik Keď máš pozemok a nejakú hotovosť na začiatok, tak sa to dá zvládnuť. Len treba byť realista a neplánovať nereálny dom, čo finančne nezvládnete.
Odpovedať
vsetko je realne, ked sa chce. podla mate toho do zaciatku v celku dost a tak tu vyhodu treba vyuzit. ak nemate prehnane poziadavky a naroky, tak si myslim, ze to v pohode date. chce to len ,, chciet,,
Odpovedať
A neviete kolko trva prehodit ornu podu na stavebnu a kolko trva kym nam odklepnu stavebne povolenie?
Odpovedať
Profilova fotka

A neviete kolko trva prehodit ornu podu na staveb…
@modrykolibrik Orná pôda sa na stavebnú "neprehadzuje". Každý pozemok na ktorom chcete stavať musí byť na územnom pláne umiestnený v stavebnej zóne a je jedno, či je to záhrada, orná pôda alebo nejaké spevnené plochy. Stavebné povolenie trvá chvíľku ak máte všetky náležitosti vporiadku. Vymyslieť ale projekt, prípojky a všetky potvrdenia trvá oveľa dlhšie. Každopádne máte pozemok "zadarmo" a k tomu 55k€. To ste natom lepšie ako 95% ľudí, ktorí chcú stavať.
Odpovedať
Nie na každom pozemku sa môže bez vyňatia stavať, na to existuje samostatný proces, treba ísť na stavebný úrad, vytlačiť si umiestnenie parcely a tam zisťovať čo všetko budete potrebovať.
Odpovedať
Hned vedla toho pozemku uz stoji dom tak predpokladam,ze uzemny plan tam. A postup je teda: 1. Urobit kupnopredajnu zmluvu na pozemok aby to nikto v dedicskom nemohol napadnut 2. Najst geodeta ktory nam vymeria pozemok 3. Ist na urad a poziadat aby s toho bol pozemok na vystavbu 4. Nachystat projekt a ten potom dat spolu zo stavebnym povolenim? Dobre som to napisala? Ci este nieco treba? Nechceme nic zabudnut aby sme potom sa nenahanali pretoze nas tlaci cas.
Odpovedať

Hned vedla toho pozemku uz stoji dom tak predpokl…
@modrykolibrik len ziadnu kupnopredajnu zmluvu ale kupnu zmluvu 🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@modrykolibrik len ziadnu kupnopredajnu zmluvu al…
@sousedekovci89 dakujem za upozornenie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?