Je stavba montovaného bungalovu za rok reálna?

Profilova fotka
Ahoj, máme vyhliadnutý pozemok aj projekt na bungalov, bude stavať firma na kľúč, financie formou úveru. Je reálne, že keď začnem s vybavovaním všetkých možných papierovačiek tento mesiac, aby som do konca roka bývala? ďakujem za odpovede. :-)
Odpovedať
@daduska9977 montovany cez firmu - mozes byvat za 3-4 mesiace. sk stihnes papiere di kobca marca, v auguste sa stahujes.
Odpovedať
Profilova fotka
Ano je to realne.
Odpovedať
Reálne.
Odpovedať
sused ma montovany dom....samotna stavba trvala 9 mesiacov...velmi zalezi od pocasia
Odpovedať
Profilova fotka
stavba realna, videl som pre bytovkou kde som byval ako taky domcek vyrastol za cca 4mesiace. Ale vybavovacky zavisia od vole uradnikov a potencionalnych susedov. A to moze byt beh na dlhu trat. Ale nemusi :).
Odpovedať
Stavba je reálna, ale Ty musíš mať jasno v zariadení a vybavení domu.
Odpovedať
Este nemate pozemok, projekt, stavebko.......stihat sa to da,ale musi ti vsetko okolo papierov absolutne klapnut, nik nesmie zdrzovat a to napr. taky kataster zvykne . Pozemok ma privedene IS? Ak nie, dalsie zdrzanie..... A za ako dlho dom firma postavi snad mate v zmluve a ked uz ju mas vyhliadnutu,vies za ako dlho bezne domy postavia. Dalej dodavatel kuchyne nesmie meskat, mnoho sanity a kachliciek je na objednavku..... firma ten dom musi este aj realne vyrobit, ine je za aky cas ho postavia ako lego a ine za aky cas bude mat jednotlive "dielce" vyrobene, na sklade ich isto nemaju. Nechcem strasit,len vypisujem co vas moze a nemusi zdrzat.
Odpovedať
Zavisi od Teba, ak nebudes vymyslat a si uz rozhodnuta pre ralizacnu firmu, tak da. Ak budes chciet nieco v projekte upravit...cakas cca 1 mesiac, potom stavbko, idealne 3 mesiace, dostanes stavbko, das pripravit firme realizacny projekt 1 mesiac, zaklady s vysusenim 1 mesiac, potom prijde firma za 4 mesiace postavia, ale este sa tam vzdy nieco dokoncuje, takze pripocitajme 1 mesiac na take doladovacky a dalsi mesiac cakas na kolaudaciu, no a potom uz byvas....cize sme na 12 mesiacoch. Plus este pocitaj aj cas na vyber firmy, ktora Ti to postavi, treba spravit prieskum, navstivit referencne domceky, do toho banka....takze hmmm v idealnom svete asi ano ale v realite asi nie. Tiez som bola velky optimista v septembri sme kupili pozemok a ze sak pred letom sa stahujeme :-D :-D :-D, realita mame februar a ja riesim projekt...budem rada ak sa stihneme nastahovat do vianoc. ;-) ten cas straaasne rychlo leti. Drzim palce.
Odpovedať
Profilova fotka
Keby ste ho zacali stavat zajtra,tak ano.No nez vybavis vsetky potrebne papiere...A pisrs,ze financovanie uverom? Z mojich skusenosti,to tiez nemusi ist tak lahko.Brali sme len na dokoncenie 20tis.€ a zo dna na den to nebolo...drzim palce,aby islo vsetko hladko :)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme projekt kupovali na mikulasa, do aprila sa vsetko vybavilo a 16 aprila uz boli zaklady a presne na mikulasa sme sa aj stahovali, a mame murovany s plochou strechou :)
Odpovedať
my sme kupili projekt v decembri a v juni nasledujuceho roku sme byvali, len musis vsetko dobre naplanovat, od financii az po obkladladacky, lebo potom to ide rychlo
Odpovedať
Profilova fotka
My sme postavili za 7 mesiacov (400m2 zastavanej a 600m2 obytnej plochy), vratane vonkajsich uprav. Drevodom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@slavoducar aka je to firma prosim?
Odpovedať
Profilova fotka
Stavala to firma MSdom. Dom bol postaveny za 10 mesiacov.
Odpovedať
September 2013 - vybavenie "papierov" 2. - 15 október - základy 4. december - 25. február realizácia stavby 27. február sťahovanie. STAVBU REALIZOVAL WITTNER HAUS
Odpovedať
Profilova fotka
zle som sa vyjadril. Zacali sme stavat pred 10 mesiacmi. V dome sa uz 3 mesiace byva :)
Odpovedať
@daduska9977 stavať sme začali na konci júla, dom odovzdaný firmou na konci októbra a bývame od Vianoc :)
Odpovedať
To je dokonca veľmi veľa času. Ono je to väčšinou o peniažkoch. Keď sú, tak sa stavia rýchlo. Keď nie, tak pomalšie. Ale rok je dosť času.
Odpovedať
U mňa to prebehlo obdobne ako u ostatných. Začiatok výstavby 10.7. 2013 a ukončenie 30.11.2013. Myslím,že rok je viac ako dosť. To je prednosťou montovaných domov.
Odpovedať
Len si treba dať pozor pri výbere firmy a zmluvu dať preštudovať dobrému právnikovi !!! Viem čo hovorím !!!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?