Je montovaný dom lacnejší ako murovaný?

Profilova fotka
Je montovaný dom lacnejší ako murovaný?
Odpovedať
1
2
podla mna ani nie, len ho postavis za Xkrat kratsi cas ... prave dnes som sa bavil s chlapikom z firmy www.zelenastavba.sk a oni stavaju za cca 900e/m2 domy na kluc. V cene je vsetko okrem kuchynskej linky ... Samozrejme v istom standarde ... ked chces mat dlazby za 50e/m2 tak si priplatis a podobne ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Skúste DrevodomZvolen.sk , my sme s ich cenami boli spokojní a postavenie nášho domčeka nám vyšlo presne do rozpočtu a s ich službami sme boli veľmi spokojní, poradili pri všetkom a vyhoveli všetkým našim požiadavkám.
Odpovedať
my sme v aprili stavali drevodom. davali sme este minuly rok zalohu, za necele 2 tyzdne stal, strecha, mury... robili nam len hrubu stavbu, ostatne chceme svojpomocne. ale povedali nam, ze kebyze nedame zalohu minuly rok, cena by bola o 20-30.000 viac. isli ceny hore velmi. takze nam cenu držali.
Odpovedať
Profilova fotka
@michal_kabat ceny su vyrovnane, drevo islo hore - je ho menej... teraz mozu byt dokonca teocha drahsie ako murovacky. Setris cas od polozenia obvodovych stien az po osadenie krovu. Inak je to to iste. Termoizolacne a zvukotesne vlastnosti velmi podobne. V zavislosti od struktury stien / hruby tehly atd.
Odpovedať
drevodom postaveny na slovensku bol, je a bude stale drahsi ako v inych krajinach sveta, na slov. treba stavat dom s tehly 25cm a riadne zateplit s EPS min 25 cm a je to najlacnejsie riesenie !
Odpovedať
Pred 2 rokmi mi montovany drevodom vychadzal o nejakych 25-30% lacnejsie
Odpovedať
@usmejsa osobne neverím ze zato ze ste dali zálohu mate dom lacnejší lebo materiál išiel hore a to si myslím ze by firma nedávala zo svojho vačku a zrejme ani nedržia toľko stavebného materiálu na Sklade. Ešte sa zmestili so dohodnutej ceny. Sú prípady, poznam osobne a aj tu na MS že aj po podpísaní zmluvy o diele sa ceny neustále zvyšujú lebo materiál ide hore, povedia bud si priplatite alebo vám dom nedokončíme lebo sa nezmestime do rozpočtu.
Odpovedať
@roberttom detaily som nezistovala, tak nam bolo povedane, doplacali sme len 100 eur , daco spravili extra co v zmluve nebolo.
Odpovedať
@usmejsa dôležité je ze ste extra nedoplacali a ste spokojný. Osobne by som teraz stavať nechcel ale keď sa ináč nedá tak sa musí.... Nestačím sa čudovať ako všetko ide hore
Odpovedať
@roberttom velmi, ceny hrozne stupli, prave že korona kríza kopec ludi prislo o pracu, mali by s cenami ist dole, ale normalne ze mineralnu vlnu chceme objednat, cakacka je 2 mesiace. lebo nestihaju vyrabat.
Odpovedať
@usmejsa keby len cakacka, ale aj ceny vysoke, ale teda pri niektorych firmach sa stavalo to, ze dvihali ceny aj ked nebola takato kriza, ked nebola pandemia, ale to uz je asi na inu debatu. A co sa tyka toho, ze na Slovensku drevodom vychadza drahsie jak murovany, tak vsetko je to myslim ze o preferenciach kto co chce 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@viktorbeniak Preto je dobre vopred si pozistovat ako je to s firmami, ako dlho su na trhu, ake maju skusenosti, nech sa clovek vyhne takymto problemom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@usmejsa prosim vas, ktorou firmou ste stavali drevodom?
Odpovedať
@agnes123 https://www.progips.sk/
Odpovedať
Profilova fotka
Aj mňa by zaujímalo, ktorá firma je spoľahlivá na výstavbu drevodomu? Zisťujem pre brata, ktorý tu nemá účet a poprosil ma, či by som sa vás nemohol spýtať. Vďaka
Odpovedať
@fasox ja som bol spokojny, viac info mam v albume.
Odpovedať
Profilova fotka
@bigjamajko ďakujem idem pozrieť.
Odpovedať
@fasox my mame od nich https://www.progips.sk/, hruba stavba, zvysok dokončujeme svojpomocne
Odpovedať
Profilova fotka
@fasox Myslim, ze zalezi aj co clovek preferuje, co caka. My sme stavali s Kontraktingom, respektive oni nam stavali cely dom a my s muzom sme sa len kochali 🙂 V nasom pripade velmi zavazila aj komunikacia, predsa len ked chces dat niekomu postavit dom, tak musis mat istotu, ze bez problemov bude s tebou v kontakte, keby sa nieco vyskytlo alebo co 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@usmejsa ďakujem 🙂 @hosmanikova túto firmu som si akurát cez víkend na internete pozeral, náhodne som na ňu natrafil, tak som rád, že niekto má aj osobnú skúsenosť s nimi. To je pravda, že komunikácia je najdôležitejšia. Aj keď niektoré firmy sú také, že keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú a keď už ho majú v hrsti, tak sa na neho vykašlú a tomuto sa chcem hlavne vyhnúť!!! Za koľko vám dom postavili?
Odpovedať
Profilova fotka
@fasox Priblizne pat mesiacov to cele trvalo 🙂 Ale to je individualna zalezitost lebo zalezi aj od projektu, ze aky si zvolis, aky bude ten dom, ale dobre je, ze uz na zaciatku ta oboznamia s tym za aky cas by dom mohol stat. Ze vies na co sa pripravit a stale je par mesiacov lepsie jak niekolko rokov 🙂
Odpovedať
nas drevodom, este vela prace nás caka veru
Odpovedať
Profilova fotka
@hosmanikova áno, to máš pravdu, že je fajn vedieť vopred čo ťa dom bude stáť. Aspoň si človek aj hypotéku vie vybaviť a vie si naplánovať určité veci. Tak brata hlavne odrádza na murovaných domoch to, že to trvá fakt niekoľko rokov. Kamarát ten stavia už 3 roky a ešte furt nebývajú. To si oni nemôžu dovoliť, preto uvažujú nad takýmto domom.
Odpovedať
@fasox nas drevodom bol hotovy za 16 dni, ale len mury, strecha. ostatne dorabame my. kebyze berieme na kluc, tak cca 2-4 mesiace.
Odpovedať
Profilova fotka
@usmejsa 16 dní múry? Čakal som, že to bude aj menej a chodili Vám tam každý deň?
Odpovedať
Profilova fotka
@fasox To je fakt, nie je to prijemne, ked sa to predlzuje, to proste cloveka casto aj znechuti aspon teda viem, ze u nas by to tak bolo. Som rada preto jak sme my postavili a teda ze to bolo bez starosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@hosmanikova akurát som aj s bratom a ešte by ho zaujímalo, ako to je s tepelnoizolačnými vlastnosťami takéhoto domu?
Odpovedať
Profilova fotka
@fasox Podla mna je to fajn. Firma nam zvonku davala STEICO, co je tvrdena drevovlaknita izolacia a difuzne paropriepustne folie, cize ked si na chvilku na par hodin zakurime tak potom mozeme kludne podlahovku odstavit a mame teplo a vobec to nie je, ze by sa u nas nejako rychlo ochladilo alebo cosi take 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@hosmanikova aha, dobré vedieť. Dík za odpoveď. A môžeme sa ešte spýtať aké máte kúrenie? Elektrické alebo tepelné čerpadlo, či úplne niečo iné?
Odpovedať
@hosmanikova kontrakting je jedna z top firiem čo je zameraná na kvalitu. Avšak treba aj podotknúť že sa to odráža na cene. Človek čo pôvodne v diskusií rozmýšlal či murovaný alebo drevostavba kvôli cene, by do kontraktingu asi nešiel, lebo je to drahšia záležitosť ako murovaná stavba. Na druhej strane tak ako vy máte kvalitne postavený dom, by to pravdepodobne bežný jožko čo načierno stavia s kamarátmi murované bez papierov nepostavil ani keby sa rozkrája. Lebo pri drevostavbách sa riešiť veľa detalov, ktoré sa pri murovaných ignorujú... Napríklad fázový posun tepla, difúzia vodných pár v konštrukcií a podobne. Myslím si, že ste si vybrali dobrú firmu
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?