Hrubá stavba na kľúč a stavebný dozor

Profilova fotka
Ahojte, vie mi niekto prosim povedat ze ak chcem aby mi hrubu stavbu robila firma potrebujem st. dozor? ide mi o splnenie zakonnych povinnosti. Jasne ze ich bude stale niekto "dozorovat" ale ide mi o to ci to musi byt oficialne. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
aj mna to zaujíma...
Odpovedať
V ziadosti o stavebne povolenie musi byt uvedeny aj stavebny dozor. Ci tam je uvedeny len formalne, alebo bude naozaj chodit na stavbu, to je na vas. Ale nespoliehal by som sa len na stavebny dozor, ktory vam poskytne stavebna firma. Takyto dozor spravidla obhajuje zaujmy stavebnej firmy, nie vas, ako investora.
Odpovedať
@richard71 Tak či tak niekomu zaplatíš za pečiatku stavebného dozora. Ak má tvoj reálny dozor pečiatku, tak zaplať rovno jemu.
Odpovedať
podľa legislatívy ak si uviedol výstavbu svojpomocne je potrebne v zmysle stavebného povolenia zabezpečiť stavebný dozor. Ak si uviedol realizáciu dodávateľsky, je v stavebnom povolení uvedené, že firma musí zabezpečiť stavbyvedúceho. Prečítaj si k čomu ťa SÚ zaviazal, nie je to len zdrap papiera, s úradmi sa neoplatí naťahovať, hlavne ak nie je "právo" na tvojej strane.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?