Hluk a zvuk v drevodome

Ahojte, sme na zaciatku, vyberame material. Ja som byvala roky v drevodome a mam horor z toho, ze sa tam hrozne siri zvuk - vsetko (VSETKO) bolo pocut z miestnosti do miestnosti, ale aj napr. medzi poschodiami. Vzdy, ked ideme k nasim, tak planujem tak, aby sme tam s malym nespali, lebo sa bude nonstop. Myslela som, ze to bolo len ich konkretnym domom, ale to iste u znamych v inom drevodome. Chcem sa opytat, byva/bol niekto v dobre odhlucnenom drevodome? Tvrdia nam totiz, ze sa to da dobre odhlucnit, ak sa vyberu riesenia, ktore to budu mat ako prioritu. Laik tomu sotva rozumie, chapete. Mna zaujima realita. Da sa to? Mame sa ist pozriet na nejake domy, ale vraj toto nikto ako prioritu este neuviedol :)
Odpovedať
@venividivikinka hmm, tak preco ked bol toto pre teba roky problem (hlucnost) nezacnes uvazovat o inej alternative stavebneho materialu? na trhu je toho dostatok, staci si len vybrat
Odpovedať
Profilova fotka
Si pozri rozpravku o troch prasiatkach a podla toho sa rozhodni
Odpovedať
@venividivikinka Murovaný dom - tehla minimálne 30cm , strop betonová deka, menšie okná , žiadny komín, kotol čo ďalej od miestností kde sa spí, hodiny digitálne (žiadne tikanie) Biele okná , nezohrievajú sa tak a potom nepukajú ak nechladnú .. alebo hliníkové ... A MAS TICHO AKO V HROBKE :-D :-D :-D No mňa to tiež irituje v novom bungalove so sádrokartonom a väzníkový krovom neni nad našu rodičovskú betonovú kocku kde bolo ticho ako v hrobe ... a ja na prízemí som mal izbu ... na parádu.
Odpovedať
@venividivikinka ja mám dobre odhlučnený drevodom. Keď hulákame na terase, hneď za stenou deti v kľude spia. Dnu trošku počuť len ozaj hlasný rehot, vyskúšal som si to, keď som chodil uspávať bábätko hneď za stenu vedľa terasy počas osláv na terase. Základ odhlučnenia je správna izolácia. Nesmie to byť tá mäkká rolovaná vata alebo polystyrén. Ja mám v obvodových stenách 20 cm Nobasil FRN, v nosnej stene 15 cm Nobasil FRN a v priečkach 10 cm Nobasil FRN
Odpovedať
@jakino Mne nejde len o prenos hluku z vnútra von, alebo z vonku do vnútra ...ale rôzne praskajúce zvuky zo sádrokartonu , okien .... komína ....atd.. ...kotol ... no bol som zvyknutý na veľké ticho asi to je tým ...
Odpovedať
my mame bungalov a zatial neviem, zeby sme nejako extra riesili hluk medzi miestnostami.
Odpovedať
Myslím, že rozdiel medzi murivom a drevom je len v tonine, ale intenzita prenosu hluku je rovnaká. Ja som mal možnosť žiť v bytovke, tak viem o čom to je.
Odpovedať
@viktor811 ale je podstatný rozdiel aký je to zvuk a odkiaľ ide, ak rezonuje po materiáli , -klepneš na drevo či panel dobre sa šíri ak je z jedného kusu rovnaký materiál, napr. betonový panel, alebo drevo, ak je z viacerých kusov spájaný napr. maltou , vtedy je tlmené rezonovanie, každý materiál má iné rez. tak isto ako mernú váhu , či merné teplo, ak dobre izoluje proti úniku tepla , tak dobre i zvuku
Odpovedať
@ondro81 no ide trosku aj o ekologicky pristup, o tom, aku stopu za sebou zanechame, aj o rychlost postavania domu, ci financnu stranku. primarne momentalne preferujeme tehlu, ale drevodom sme vylucili len kvoli hlucnosti. preto tu hlucnost riesim - ak by ma toto presvedcilo, nevidim dovod nepostavit drevodom.
Odpovedať
@venividivikinka o akej stope hovoris? Ten material sa murovanie sa nevyrobi na zakazku koli tebe, ale ked si ho pojdes kupit, bude uz davno vyrobeny, takze energia a material uz davno boli pouzite. Tak to mas so vsetkym, takze kludne si uzi svoj zivot a nemysli na blbosti.
Odpovedať
@rkorba nejako ti usiel fakt, ze tym ze ten material kupi, tak vyrobia dalsi, aby doplnili skladove zasoby. Vzdy to bude zavisiet od dopytu, kolko materialu vyrobia.
Odpovedať
@gashtaan s momentalnymi 3-5 tyzdnovymi cakacimi dobami toho vyrobia viac ako dokazete spotrebovat a ked sa nebude predavat i tak budu vyrabat, az dovtedy pokial nekrachnu, cize nikdy, tak sa vratte na zem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rkorba jasneee, vyrabaju na plne pecky aj ked to nie su schopni predat ci uskladnit a co uz nemaju kam uskladnit, to vychadzuju na smetisko... tym, ze to clovek kupi tomu da aspon nejaky zmysel, ze? Preber sa clovece.
Odpovedať
@gashtaan poviem ti tajomstvo svet nezmenis a ziadna stopa po vas neostane okrem deti 8-) Nekupis ty vyvezu tam kde je dopyt, proste vyrobu neovplivnia dvaja na modrej streche, ktori si to nekupia =-)
Odpovedať
@venividivikinka to, ze beries v uvahu aj ekologiu, je pekne. k tej rychlosti vystavby, o 3 roky Ti bude jedno, ci si stavala rok, ci rok aj stvrt. ak nechces pocut hluk, ci uz z vonku, alebo medzi miestnostami, treba steny (a idealne aj strop) postavit z niecoho tazkeho a akumulacneho, plus dobre zateplit. odmenou Ti bude v lete prijemnejsie klima v interieri, co v oblasti Ke isto ocenis
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?