Hľadám firmu na výstavbu drevodomu

Hľadáme firmu, ktorá nám navrhne individuálny projekt, a neskôr aj zrealizuje výstavbu nášho drevodomu. Máme jednoduchú predstavu - prízemný dom, cca 120 metrov štvorcových, nízke energetické náklady a veľká terasa. Nájde sa tu niekto? Poradíte nám nejakú firmu? Ďakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
@pouzivatel Dobrý deň, Vaše predstavy by sme vedeli splniť, ale potrebovali by sme ich s Vami podrobnejšie skonzultovať. Napíšte mi, prosím, do internej pošty, prípadne si môžeme dohodnúť osobné strenutie. Prajem krásny deň :)
Odpovedať
Skús mrknúť BF stavby. Majú čo sme my zisťovali asi najlepšie zloženia stien na trhu a vôbec boli pre nás najlepší. Dodržali všetko do bodky, poradili, boli ústretoví.....http://bf-stavby.sk/
Odpovedať
my máme tiež od nich dom (nami navrhnutý) s veľkou zastrešenou terasou 20 m2, bývame cez 3 roky, spokojnosť, momentálne tu pridáva fotky autoholik, ktorému stavajú a si predtým dosť so mno písal
Odpovedať
odporucam Bf alebo Mirano.
Odpovedať
Profilova fotka
Brat zacina prave v pondelok s BF stavby.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
pozrite si nase fotoalbumy , ak budete mat zaujem tak sa možeme stretnut
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte otazka asi nie k veci ale BF aj Mipav stavaju skladbu z difuzne uzavretou konstrukciou. V sucastnosti je povazovana za výhodnejsu difuzne otvorena, tak by som chcel vediet preco ste sa tak rozhodli. Ja som tiez chcel Mipav ale teraz vaham .Ďakujem
Odpovedať
Tema znie akosi divne kto vie co zas niekto skusa. Kazdy si cosi precita ked nieco chce a nie takata otazka hned z kraja.
Odpovedať
Profilova fotka
Bf stavby, Mipav alebo Top house. To boli moji favoriti. Top House ti urobi vsetko aj so zakladovou doskou
Odpovedať
Profilova fotka
Sestra stavala s Trendhouse a boli maximálne spokojní. Skúste si ich pozrieť. :-)
Odpovedať
@pebu coho sa obavas pri difuzne uzavretej skladbe stien?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@dzonyby Hlavne vlhkosti, že sa nebude mať kam strácať a budu mi vlhnúť steny.
Odpovedať
Profilova fotka
@pebu odkiaľ sa tam tá vlhkosť bude brať? Pokiaľ je použité vysušené drevo v konštrukcii, kvalitne urobená parozábrana a izolácia fasády v správnej hrúbke, aby bol rosný bod mimo konštrukcie, tak sa tam nemá kde zobrať. A pre lepší pocit existuje parozábrana s premenlivým difúznym odporom, napr.Vario KM
Odpovedať
Profilova fotka
@dobrydom tak vlhkosť sa tvori aj pri normálnom fungovaní, napríklad v noci pri spánku sa. Teraz bývame v paneláku a máme s tým problém že bojujeme s vlhkosťou v rohoch a v zime sa tam robí pleseň.
Odpovedať
Profilova fotka
@pebu samozrejme, súhlasím, ale kvôli tomu je tam tá parozábrana, aby sa vlhkosť nedostavala do konštrukcie. Pri zlom návrhu, alebo realizácii, môže byť problém s plesnami aj v difu. otvorenej konstrukcii. Tá má však výhodu, že je "blbuvzdornejšia", a nekvalitna realizácia sa tak skoro neprejaví. Určite majú obidve riešenia svoje pre a proti.
Odpovedať
Profilova fotka
@dobrydom aha dakujem za vysvetlenie. Osobne asi budem riesit tu difuzne uzavretku konstrukciu len ma zaujimal dovod preco sa viac pouziva.
Odpovedať
@pebu Co sa tyka vlhkosti na stenach- ta moze vznikat pri hocijakom modernom dome v dnesnej dobe, ci uz murovanom alebo aj drevodome. Aby sme tomu predisli je dolezite spravne a pravidelne vetrat, ci uz nutenym vetranim alebo oknami. Nijak inak sa ta vlhkost von z domu nedostane. To plati aj pre difuzne otvorene konstrukcie drevodomov. Ona vie z casti regulovat vlhkost v interieri, ale aj tu plati pravidelne vetrat. Difuzne otvorena konstrukcia sa pouziva viac preto, lebo je lacnejsia. Kedze je z vnutornej strany parozabrana(zamedzi prieniku vodnych pard do konstrukcie), tak ako ostatne materialy obvodovej konstrukcie (hlavne tepelna izolacia) sa mozu pouzit tie najlacnejsie materialy- najcastejsie mineralna vlna medzi stlpiky a polystyren na fasadu. Pri difuz. otvorenej skladbe musi difuzny odpor jednotlivych vrstiev z interieru do exterieru klesat. To znamena, ze ked sa da medzi stlpiky mineralna vlna s difuz. odporom 1-2, tak na fasadu sa nesmie dat polystyren s difuz. odporom 50. Takze sa musi dat na fasadu izolacia s nizkym alebo podobnym difuz. odporom ako ta mineralna vlna. Vacsinou je to bud fasadna mineralna vlna alebo drevovlaknita izolacna doska. A to sa potom prejavi aj na vyslednej cene.
Odpovedať
@clt mas v tom chybicku, difu UZAVRETA stavba je lacnejsia, nakolko pouziva parozabranu, mineralnu resp. sklenu vlnu a fasadny polystyren. Difu otvorenu si popisal spravne :-)
Odpovedať
@tazz Ano samozrejme mas pravdu, chcel som napisat difu. uzavreta, dakujem za opravu :)
Odpovedať
@clt @tazz U oboch typov musí difúzny odpor smerom von klesať! Názov difúzne otvorená je trochu zavádzajúci... U tej tzv. difúzne otvorenej prejde viac pary von (čo teda za výhodu nepovažujem, skôr je to predchádzanie "nehode", ak by bola zle urobená tesniaca vrstva na vnútornej strane). Ale obe majú spoločné to, že na vnútornej strane musia byť použité materiály s vyšším dif. odporom než na vonkajšej.
Odpovedať
Profilova fotka
@modernedrevodomy http://modernedrevodomy.sk/ stranka vam nefunguje.???
Odpovedať
@blacksr tak ja to zase povazujem za vyhodu. Keby nahodou nastala nejaka lokalna chyba na tesniacej vrstve z vnutornej strany, tak pri DO mi vlhkost prejde do exterieru pomerne lahko. Pri DU sa vlhkost zabrzdi na polystyrene pripadne omietke. A kedze medzi stlpiky sa najcastejsie pouziva mineralna vlna, moze dojst k jej degradacii a zhorseniu tepelnoizolacnych vlasnosti. Ja to teda rozhodne povazujem za vyhodu. Okrem toho je podla mna menej pravdepodobne, ze mi nastane nejaka chyba pri parobrzde v podobe OSB dosky ako pri parozabrane.
Odpovedať
Profilova fotka
@pebu difuzne otvorena stavba? a silikatove omietky? alebo iny material, ktory to cele zavrie?
Odpovedať
My sme stavali s firmou Wooden House s.r.o., boli sme spokojní :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?