Hladam firmu na postavenie domu v Dunajskej Strede.

Rozhodujem sa medzi montovaným a murovaným domom. Ideme stavať pri DS. Viete mi poradiť spoľahlivú firmu ? mam veľmi zle osobne skúsenosti z maďarskými fušermi pri predošlom dome.. A nech sa urazí kto chce nepresvedčí ma o kvalite týchto firiem z tohoto regiónu už. Sú síce lacný ale taka je aj kvalita. Žiadny zmysel pre detail. Nekvalifikovaný.A poprosím toto nerozvíjat viac.Potrebujem aj prihliadnuť na aktuálne predpisy čo sa týka EHB domu.Jedná sa o poschodový dom. zastavaná plocha cca 96 m2. Dakujem za konkrétne rady a odporučenia.
Odpovedať
@skoroamater To je priamo DS ci nejaka obec pobliz? Ja som staval v uplne inej lokalite (SC-PK), ale pisem to ako moznost, ktoru mozes zvazit. Na obecnom urade som sa opytal priamo starostu, ze kto tam v okoli je spolahlivy a vie postavit rodinny dom a pomoct s povoleniami. Dal mi kontakty na murarske partie a na dvoch projektantov, co aj pre obec uz nejake prace robili (ziaden vztah s nimi nemal, normalne vytiahol sanon s fakturami a prehrabaval sa obecnymi zakazkami - super starosta). Jeden z tych inzinierov nakoniec prijal ponuku na manazment komplet vystavby domu - inak povedane, jemu som platil dohodnutu sumu za manazment + som mu platil za material a prace (vsetko vykazoval) a on zhanal partie zivnostnikov a firmy, ktory realizovali jednotlive prace. Partie boli zvacsa z okolia, ale mal som tam napr. omietkarov z madarska (cena). Na vsetko dohliadal aj ako stavebny dozor. Bolo to lacnejsie ako firma a pre mna rovnako pohodlne ako firma - len som musel postupne uvolnovat financie, nie ze zaloha a az po dokonceni zvysok.
Odpovedať
@skoroamater Ver mi, nie sú lepší ani slovenskí "majstri". Ty potrebuješ mať na stavbe nezávislého kontrolóra. Dobrý stavebný dozor, ktorého platíš ty, dohliada na kvalitu prác, ušetrí ti peniaze, čas aj nervy.
Odpovedať
tak teda dakujem za rady . ku vsetkemu mate mudre reci ako vidim ale realne nieco to nie.
Odpovedať
Dobry vecer, ja som tuto otazku riesila minuly rok a pre problemy najst dobru a spolahlivu partiu, sme sa nakoniec rozhodli pre montovany drevodom postaveny nemeckou firmou. Byvame v nom uz pol roka a sme nadmieru spokojny. Nie sme daleko od Dunajskej Stredy byvame v Miloslavove. Sme pristupny vam ho aj ukazat. Samy sme takto presli niekolko firiem a domov postavených tu v okoli. Ak by ste mali zaujem kludne vam poslem na mna kontakt. Inak zajtra zacinaju stavat aj v Slovenskom Grobe a da sa tam ist aj na stavbu pozriet. Je to fakt spickova firma s 30 rocnymi skusenostami.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?