FARMACELL vs OSB

Ahojte všetci,rád by som sa opýtal na Váš názov ohľadom rezu steny a stropu v drevodome. Nakoľko mám málo informácií a málo naštudované rád by som vymenil pri stvabe stien,priečok a stropu a nahradil by som OSB dosku a dal Farmacell/ možno aj väčšiu hrúbku ako je 12,5mm /. Vo vnútornej časi domu by som dal protipožiarny Farmacell ale neviem ,kde by sa mal všade aplikovať ešte okrem stropu a prípadne kde by ste akú hrúbku dali. Ďakujem Vám za rady ;-) prípadne kritiku :-D. A aby som nezabudol dával by som radšej na zeteplenie minerálnu vlnu ako EPS. Či?
Odpovedať
@blackomt no, veď daj Fermacel.
Odpovedať
@blackomt ja doporučujem ekopanely - ako na strop, tak aj ako opláštenie obvodových stien zvnútra, aj na vnútorné priečky.
Odpovedať
@curious_george koľko stojí štvorák?
Odpovedať
@slavoslav cenníková cena je tuším okolo 10 EUR / m2, konečná záleží od plochy a prípadných zliav... sú to 6cm hrubé panely, robustné a pevné, takže v drevodome pri ich použití odpadá potreba iných materiálov (osb, parozábrany, rošty...). V západnej Európe, ale napríklad aj ČR sú používané často, na Slovensku s nimi pracuje napr. firma FIPA, oni postavili dom aj nám. Pozri náš album.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt pozri si dosky rigistabil, je to niečo na spôsob fermacelu, májú vysokú pevnosť a únosnosť. dajú sa použiť aj v exteriéry. my ich dodávame aj na trezorové priečky do bánk.. na montované domy je to super vec, rieši aj požiadavky na zvýšenú vlhkosť aj požiarinu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?