Drevostavby certifikat

Zaujimalo by ma aka je sucasna legislativa ohladne drevostavieb. Podla tohto clanku: https://www.asb.sk/stavebnictvo/drevo... ma kazdy vyrobca drevostavieb povinnost preukazat vlastnosti stavebneho vyrobku a teda mat slovenske ale europske technicke posudenia/certifikat na svoj stavebny system. Je mozne vobec na slovensku postavit a skolaudovat stavbu RD od firmy ktora takyto certifikat nema?
Odpovedať
na slovensku je mozne vsetko:D
Odpovedať
@cormac keď je možné skolaudovať drevostavbu stavanú svojpomocne, tak to je určite možné ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@cormac kolauduje teta alebo stryco zo stavebneho a poriadne vsetko skolaudovat by bolo na cely den ak nie tyzden ako oni vedia ci ti sedi elektrina s projektom je to o tom kto co orazitkuje SU nezodpoveda za dodrzanie technologickych postupov ale za to ze mas vsetky dokumenty .
Odpovedať
@cormac na niektorých stavebných úradoch od teba ku kolaudácii nechcú certifikáty k žiadnym materiálom aj keď to predpisy vyžadujú. dokladovaní certifikácie je rozhodujúce aký systém výstavby je použitý: či sa jedná o nejaké typové prvky, napr. panely - vyžaduje sa posúdenie a certifikácia celého systému, alebo je to drevostavba z hranolov, dosiek, vaty, klincov... v takom prípade predložíš certifikáty jednotlivých komponentov, projektovú dokumentáciu vrátane statického posudku a oprávnenosť (schopnosť )firmy, že také niečo môže robiť. Keď ti to tvoja firma nevie zabezpečiť, asi to nebude veľmi renomvaná firma. @jakino aj pri svojpomocnej výstavbe používaš certifikované materiály.
Odpovedať
napr. ja mam drevodom so SIP Panelov, pri projekte hned aj dolozili certifikat. Toto ma na starost Technicky a skusobny ustav stavebny
Odpovedať
@kubistar HEJ, LEN TEN TREBA O CERTIFIKáT POžIADAť A ZAPLATIť PáR TISíC ZA JEHO VYDANIE :-) A PRE NIEKOHO JE TýCH PáR TISíCOK PRIVEľA NA TO.
Odpovedať
@kubistar je mi jasne ze u prefabrikovanych panelov by certifikat nemal byt problem. Skor som mal na mysli drevostavby skladane priamo na stavbe, 2by4 system co robi drviva vacsina firiem. Ako je to napriklad s preukazanim poziarnej odolnosti takejto stavby?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?