Drevostavba, stlpiková konštrukcia, prídavný rošt pre zateplenie

Zaujímala by ma skúsenosť niekoho kto robil prídavný drevený rošt pre zateplenie stien drevostavby so stĺpikovou konštrukciou. Napr. máte projekt stavby so stĺpmi s prierezom 15 x 15cm pričom pôvodne mala byť tepelná izolácia tiež hrúbky 16cm ale rozhodnete sa pridať dalších 10cm izolácie pomocou prídavného roštu. Keď sa dá zvonku bude menšie prečnievanie strechy ale viac priestoru vnútri, rosný bod sa posunie mimo nosnej konštrukcie a vnútri bude viac priestoru. Keď sa dá zvnútra tak viac prečnievajúca strecha lepšie ochráni steny ale rosný bod sa bude pohybovať v miestach, kde sú železné kotviace tesárske prvky. Jedná sa o difúzne otvorenú stavbu s konopnou izoláciou. Kam by ste umiestnili tento prídavný rošt - zvonku stĺpov alebo zvnútra ?
Odpovedať
Profilova fotka
@stavepeter tých 15 cm základnej izolácie prešlo aj cez výpočet? nepozám parametre materíálu, ale aj keď mu pripíšem optimálnu hodnotu, nemôže to stačiť. Difúzne otvorené konštrukcie boli všetky staré spôsoby výstavby, ale to neboli ľahké konštrukcie. A izoláciu určite zvonku, ten previs strechy je zanedbateľný, na účinok by musel mať aspoň 1,5 m
Odpovedať
@jan45 Ďakujem. Je hlavným dôvodom na umiestnenie prídavného roštu z vonkajšej strany posunutie rosného bodu mimo nosnú konštrukciu ?
Odpovedať
Profilova fotka
@stavepeter to treba spočítať, ale nemáte vstupné údaje, nie je to štandardná izolácia
Odpovedať
Nechcem byt rypavy, ale 15x15cm stlpiky sa budu krutit, mali by mat obdlznikovy prierez.
Odpovedať
Profilova fotka
@mathew112 obdlzniky sa nekrutia??? Lebo mam krokvy 18x8cm a pre ne to co tvrdis neplati mam to reklamovat??
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?