Drevena chata - zapach od moridla

Zdravím Vás, máme chatu z dreva a drevo použite na tuto chatu bolo morene a taktiež lakovane (ešte ked bola chata stavana 1985) ... Je to pekna chata ale ked tam pridem tak je tam zapach z dreva ktorým je chata obložena.... chcel by som to zmeniť a tak som rozmyšlal že by som dôkladne zbrusil povrchovu upravu tohto dreva a dal mu nový nater, aby som tento pach uplne potlačil.... no nemam tu istotu či sa mi to podarí a ako by som mal postupovať ... ak by ste mali skúsenosť z niečim podobným bol by som vdačný za zdielanie sksenosti. .... dakujem Peter
Odpovedať
@peter521 Jediny "nater" dreva, ktory moze smrdiet aj po 30 rokoch je ta ropa na kolajnicovych podvaloch.. ;-) Chata smrdi starinou, nevetranim, zapuchutym vzduchom, starym nabytkom, kobercami atd.. Drevo je spongia, roky nasavalo pachy, prelakovanim zmenis len tolko, ze mesiac budes cuchat riedilo a pachy az potom. 30 rocny dom si pyta rekonstrukciu uz z uplne inych dovodov, ako nejaky zapach..
Odpovedať
ak by mal niekto plnohodnotnú radu tak ju privítam... ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@peter521 plnohodnotnú radu ste už dostali, fakty nezmeníte. To drevo tak "zapácha" všade, až sťahuje hrdlo. Treba zakúriť, vyvetrať, uvariť dobrý guláš a majoránka to nahradí. Aj uskladnenie voňavých byliniek pomôže. Dakedy dom smrdeli podľa majiteľa, spôsobu stravovania alebo remesla. Ale v domoch sa stále kúrilo a vetralo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?