Dom za milión

http://www.domzamilion.com/ , po prečítaní tohto bloku som sa zamyslela nad tým, či je niečo z toho čo tam píšu aj realita alebo len čistý výmysel. Postaviť bungalow za melón ( 50 000 EUR, dom v ktorom sa dá už plnohodnotne žiť), by bolo dosť dobré, aj projekt sa mi v celku páči. Chcela by som sa opýtať na Vaše skúsenosti, dá sa to ?
Odpovedať
1
2
staviam teraz svagrine a vide ju to 55000eur kebys mala zaujem kludne sa mi ozvi
Odpovedať
@michalsziraki Tak za tych 55 to by som si rad pozrel. Mas nejake foto? posli IP
Odpovedať
No tu ked si preluskate par fotoblogov zistite, ze do 60 000 € sa svojpomocne bungalovcek da postavit.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Choďte na www.ileh eu, tam maju projekty malych bungalovov Yucco 1 až Yucco 5 a da sa to postavit dokonca aj svojpomocne. Pošlú Vám to v demontovanom stave ako IKEA predáva nábytok a hrubú stavbu si s manuálom spravíte sami.
Odpovedať
ahojte ten dom už stojí, bola som v ňom osobne viac krát. Kúpili sme už projekt a ideme stavať :-) s majiteľom je veľmi dobrá komunikácia (je ochotný poradiť, dohodnúť materiál na vašu stavbu a aj zjednať ceny) a ešte lepšia s projektantami ak niečo chýba alebo treba doplniť vždy rýchlo reagujú:) takto si predstavujem komunikáciu predávajúci - kupujúci :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ahoj era31 ako postupuje stavba? Mas nejake fotky z toho domu? Kde stoji ten dom ktory ste boli pozriet? :-)
Odpovedať
@katarina246 ahoj toho pána stál ten dom do 60 000 eur ak nerátam vonkajšie úpravy
Odpovedať
Profilova fotka
@era31 ahoj,a kde sa da tento domcek vidiet?
Odpovedať
Ja ho staviam akurat. Vsetko svojpomocne , pozemok samozrejme do tej ceny nemozes ratat ani pripadne komplikacie s IS . Realne ceny platna komplet 6000 eur .Obvod mury porfix 3000 eur , Okna trosklo 2900 eur . Veniec 700 eur . Polystiren okolo sokla , 100mm sedy zateplenie , 100mm EPS100 podlaha -1500 eur,omietky 1200 eur , Krov 1400 eur , Plech 1300 eur , kurenie ( solar , peletove kachle , podlahovka , anhydrid ,solar , AKU nadoba s vnorenym TUV zasobnikom , prislusenstvo ) 8000 eur , Cenovo sa mne dalej nepodarilo dostat realne ,ale ratam este 5000 eur kupelna , kuchyna 4000 eur , podlahy 1400 eur , elektriku ani neratam lebo to si robim sam a material je za VO ceny ale cca 1000 eur s beznymi vypinacmi a zastrckami .Este sadros na strop , osb na povalu kedze som si to trosku pozmenil a urobil aj obytne podkrovie do buducna plus 500mm mineralky do stropov to uz potom neskor ..Este som zabudol fasadu ale na tej je draha robota a aj laik ked sa posnazi tak to na takom nizkom dome sam urobi za dva dni s pomocou.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Re: kollega Čo konkrétne znamená "svojpomocne"? Môžeš upresniť? Ďakujem. Pre všetkých: Nestavia alebo už má niekto postavený ten ich "Bungalov 104" tu na východe? Prešov, KE, MI, ...
Odpovedať
tak reálne postaviť niečo také sa dá ale samozrejme čím to chceme lacnejšie tak tým menej kvalitné materiály zväčša používame. Potom ani výsledná kvalita nemusí stáť za to. Môže sa stať, že lacnejšie nakoniec lacnejšie ani nebude lebo sa nám to na rôznych opravách predraží.
Odpovedať
V tej cene sa dá postaviť dom na kľúč dokonca aj nízkoenergeticky , s použitím kvalitných materiálov, Záleži na tom akú výmeru má mať daný dom a aké sú vaše nároky (sanita, podlahy, interiérové dvere a pod.). Skuste pozrieť našu stránku a uvidíte , že sa to dá, aj keď vám stavá firma a nestavaťe svojpomocne
Odpovedať
No rozumne urobený projekt ušetrí veľa peňazí, to je jedna pravda. Ale svojpomocná stavba prináša aj určité úskalia. Poznám aj stavby, v ktorých sa bývalo za 38 000 € a do 50 000 € je to úplne v pohode. Ak by som ale mohol navrhnúť : sú firmy, ktoré ponúkajú projekty pre svojpomocnú výstavbu s odporným školením a poradenstvom počas celej výstavby. Síce to niečo stojí, ale je to podstatne lacnejšie, a je tam istota, že človek bez skúseností neurobí nejakú chybu. Viem vám prípadne niekoho takého dohodiť!
Odpovedať
@stefan_zamestnanec No neviem, ci niekto bude mat zaujem o to "odporné školenie"... :-D :-D
Odpovedať
@petogen a možno niekto ano.
Odpovedať
@stefan_zamestnanec ale iba ak nebude odporne
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Moj kamoz postavyl dom svojpomocne a fakt velky a robyl ho iba z bratom fotrom a fotrovym bratom cize za gulas a neviem km choodite na tie ceny za 50000tisic by potom postvli neviem co palac asi komplet hruba stavba bola asi 10000 a to cca 160m2 strecha 5000
Odpovedať
Profilova fotka
. ta ty si iný....................... krampáč........................... :)
Odpovedať
@bucu13 Sak daj fotky toho gulasoveho domu, nech sa naucime aj my stavat lacno.
Odpovedať
@bucu13 a kde nakradly tehli ?
Odpovedať
@bucu13 to je super cena... mohol by si sprostredkovať jeden dom aj pre mňa? komplet uzavretá stavba 160m2 za 15 tisíc =-) ešte som sa chcela spýtať - ten dom je z tehly, že? nie je z lepenky napríklad? :-D 8-)
Odpovedať
@bucu13 ta strecha je z čoho , na taký barák za tie prachy asi z celty ako cirkusovy šiator 😆
Odpovedať
Profilova fotka
@bucu13 tak za takú cenu idem aj ja do toho. A to bez mihnutia oka. Nenormálne dlho som zvažoval, či vôbec ísť stavať dom, keďže to požiera každú výplatu a ešte aj veľmi dlho bude. Keby mi niekto povie, že mi za 50tisíc postaví dom, tak nebudem ani len premýšľať a hneď by som do toho išiel ani by som roky nemusel zvažovať a premýšľať, či je to dobrá voľba. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bucu13 tu sa bavia o dome v standard na kluc nie o hrubej stavbe, ja mam 157m2 a hrubu stavbu ratam na 15 000 (zaklady,mur,strecha) a na dom mam rozpocet 95 000 a asi ho budem musiet navysit
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze Potom daj vedieť či si sa s tou hrubou stavbou zmestil aspoň do 20 000 lebo 15 to je tak ledva na materiál.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko tak pozri album to co je tam, a v cene mam aj 1/3 muriva (yton p2400 30cm)a je to 3680 eur, ale praca 0 vsetko robim sam,,tak este beton do dosky 1500 eur zvysok tvarnic 500 kusov *3,5= 1750, + veniec cca 500 eur, a strecha,,, no viac ako 15 ale nie o vela, a ked si urobim sam strechu tak mozno sa aj podari , ale nie kvoli cene len ma to bavi
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?