Dom za 73000 € ???

ahojte, chcela by som sa spytať, čo hovorite na ponuku , ktorej cena je 73000 € za dom - montovany, ktorý obsahuje okrem kupelne všetko aj stavebne povolenie,pripojky IS atd. čize komplet. jedna sa o dom ktorého rozloha je 93 m2 uzitkovej plochy, tri spalne a obyvačka s kuchynou. pripadne viete o nejakej firme ktorá by to vedela poskytnut za lacnejšie. Vrelá vďaka za KAŽDÝ jeden názor :) :) :)
Odpovedať
Profilova fotka
A čo tak napísať viac podrobností napr. o materiáloch....? Lebo v princípe je to možné, ale: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Napr.: aká krytina, okná (2 či 3-sklo), tepelný odpor obvodového plášťa, hrúbka izolácií v podlahe a stropoch.... Nezabudni si najať stavebného dozora!
Odpovedať
Presne ako pise leonardom, detaily specifikovat v zmluve, pouzite materialy, tepelny odpor stien podlahy stropu okien.. A nepristupit na to ze sa material vyberie neskor alebo podobne. Dalej termin dokoncenia, odstranenia nedostatkov, penale v pripade nedodrzania terminov, niekto sa bude smiat ale tu je hlavne to aby ste potom neplakali vy! Teda ak to dokaze zhotovitel slubit a spravit nie je dovod mat to od neho podpisane, vsak Nemusite samozrejme trvat na vsetkom ale mat tu moznost.
Odpovedať
samozrejme ze ide o material, jedna sa nam skor o to, či tu sú takí ludia ktorí stavali totozny domček a vyšlo ich to bud menej alebo viac .... a nazor na cenu....
Odpovedať
@michaelita999 No a ako to posudit ked nevieme detaily. A cenovu ponuku mate od kolkych firiem? zacnite tym
Odpovedať
mame cenovú ponuku od 5 firiem a ceny sa dost lišia... ked sa nato pozerame z hladisko rovnakej uzitkovej plochy. :-|
Odpovedať
@michaelita999 toto je ciste zavadzanie zakaznika..za tu cenu sa da postavit pekny murovany dom. Tie drevodomy nech si stavaju za oceanom, kde im to odfukuje tornado a pozieraju termity. A 93 m2 je trosku malo na dom pre rodinu..
Odpovedať
podla mna to je realne. Vela "stavebnych firiem" si berie marzu viac ako 30% za nic. Robia potom vsetko subdodavatelsky. Ak teda nejaky subdodavatel da ponuku na celu stavbu, mozu sa identicke ponuky dost vyrazne lisit. Urcite by som si dal pozor na referencie. Je to velmi poucna diskusia na temu "skusenosti s firmou SIXO" ;)
Odpovedať
@originalx nie je rozdie v cene montovaneho a murovaneho domu v dnesnej dobe :)
Odpovedať
@originalx zas si nemyslim, že tu by byvali nejake tornada alebo termity, toho sa nebojim to mame naštudovane. jedna sa nam o tú cenu :)
Odpovedať
@michaelita999 behanie mysi v stenach je prijemne spestrenie drevostavieb..:-) Co vas taha do montovaneho domu? teraz bol na vystave taky dom za 40000€, na kluc to bolo uz 85000€ a to bolo bez zakladov a pripojok (10000€ a 15000€)
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx montovany dom na kluc do cca 100m2 a 4i sa da spravit v pohode do 70 000€ aj zo zakladami a tie termity neviem odkial mas ale ak je dom dobre spraveny tak je to totalna blbost.
Odpovedať
@pebu termity su v amerike. Na slovensku stavaju montovany dom 3 mesiace a v nemecku je postaveny za 24h. Tie osb dosky su napustene chemikaliou, ktora bude unikat do obytneho priestoru..fakt zdrave byvanie. Ale komu sa to paci nech si ho da postavit. Ja som sa rozhodol pre murovany.
Odpovedať
Článok sa načítava...
my sme zase za volbu montovaneho aj z dlhodobeho hladiska čo sa tyka spotreby energii , atd , ale beriem, len zial tema nebola termity atd ale cena :D
Odpovedať
@originalx existuju uz nejaky cas na trhu OSB dosky bez chemikalii, pripadne sa da pouzit aj iny material ako ekopanel... Okrem toho, vsetok drevotrieskovy nabytok, podlahy, lepidla na parkety, laky, ale aj textilie v dome su zdrojom formaldehydu, takze ani ti ludia byvajuci v murovanych domoch na tom niesu o nic lepsie... Ale prave vyhodou montovaneho domu je to, ze si clovek moze dat na steny a strop miesto klasickeho sadrokartonu/sadrovlakna, novu sadrokartonovu dosku active-air, ktora rozklada emisie formaldehydu. Podla vyrobcu je ucinna najmenej 50 rokov...
Odpovedať
@michaelita999 ale Ty nechapes ako tu uz pisali vyssie... ze cena nezalezi len na uzitkovej ploche... Pri 93 m2 sa to za zbuchat podtsatne lacnejsie ale v akej kvalite. Je rozdiel ci je v ponuke napr. tepelny odpor steny R=5 alebo 8, alebo ci je okno 2-sklo alebo 3-sklo. Aka izolacie je pouzta v stenach, aky sadrokarton na stenach, ako je robena podlaha, ako izolovany strop. Pre mna je 73 tis za 93 m2 drevostavbu doste velka cena. Nas bungalov - 147 m2 uzitkova plocha - vyssiel cca 126 tis. (dost som si robil sam), ale je to s aktivnou rekuperaciou, kuchynou na mieru so spotrebicmi (asi 8.000), ale napr. R steny mam 11, stropu 17...
Odpovedať
@michaelita999 a drevostavba co sa tyka spotreby energii oproti murovanemu - opat zalezi od tepelnotechnickych vlasnosti stien, stropu a pod.... Nie je zakonite pravda ze drevostavba bude mat nizsiu spotrebu - to nezalezi od toho ci je to murovane alebo zbite z hranolov a dosiek...
Odpovedať
@originalx vašimi primitívnymi poznámkami zhadzujete akurát tak sám seba a nie drevodomy...
Odpovedať
@curious_george drevodom si da akurat vam podobny clovek. Zadarmo by som taku budu nechcel.
Odpovedať
@originalx vy viete aký som človek? a tú "búdu" vám nikto nenúti, takže môžete zostať kľudný...
Odpovedať
@curious_george ja len otvaram ludom oci, aby sa nedali nachytat na nieco co neni az take dobre ako sa ospevuje.. Staci si precitat diskusiu k clanku v novom case o drevodome na vystave nabytku v nitre zo dna 12.2.2015 cas 13:30.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx a ty mas s drevodomom realnu skusenost? postavil si taky dom? byvas tam? ci sa len hras na anonymneho mudrca ktorý vsade bol a vsetko videl? Drevodom je v dnesnej dobe technicky bezproblemove byvanie, len si treba dat pozor na kvalitne materialy a dobru pracu.
Odpovedať
@originalx ešteže vás tu máme, vďaka za rady a otvorenie očí... len kde ste boli doteraz? hneď zajtra dám tú svoju búdu zbúrať a postavím si murovaný...
Odpovedať
@curious_george Netreba burat, staci skrknut zapalkou a za par minut niet ten nehorlavy skôst.
Odpovedať
@michaelita999 Ahoj my sme tiež dlhodobo rozmýšlali nad montovaným domomom a keď si to prerátaš tak ťa montovaný dom na kľúč bude stáť viac ako väčší murovaný svojpomoc menežovaním rôznych robotníkov. Čítaj, rátaj a dospeješ k rovnakým číslam. A to ti píše človek, ktorého pracovná zručnosť končí výmenou žiarovky.
Odpovedať
@pebu to technicky bezproblemove byvanie je dobra blbost. Ten dom ma viacej negativ ako pozitiv..
Odpovedať
@originalx škoda reči...
Odpovedať
Každý si háji to v čom býva. Ak si niekto postavil drevodom, nebude sr... do vlastného hniezda. Ja som tíež stavala dom a nie šopu a ak by som chcela ísť do dreva, tak jednoznačne zrub, ale to sme cenovo kdesi úplne inde. Známi stavali mont. dom práve kvôli nižšej cene a keď to prerátali, tak ich to nakoniec vyšlo oveľa viac. Túto jeseň jej v stenách chrúmalo, mali tam návštevníkov - myšičky. Spredu museli odpilovať balkón, pretože im poriadne majstri nezatiahli nad soklom dlažby silikón, zatekalo to 3 roky kým to pretieklo a bolo to viditeľné a to už bol milý balkón hnilý. Ja som za klasiku, americké sny nech si nechajú za oceánom.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx ako hovorí @curious_george škoda reči. @bubulka722 mas pravdu každý si haji svoje ale ako som pisal zakladom je dobra praca. Ale Slovaci su typicky konzervativny ludia....len tehla a nic ine nieje dobre.
Odpovedať
@bubulka722 zfušovať sa dá každý dom, teda aj murovaný... ale to je tu zbytočné aj písať. ak si niekto ide postaviť drevodom len preto, aby ušetril, tak to s najväčšou pravdepodobnosťou neskončí dobre. každý normálny a čo len trochu veci znalý človek totiž vie, že kvalitne postavený drevodom z kvalitných materiálov nie je lacnejší ako murovaný. a na rečičky o myšičkách je už ozaj škoda reagovať... prajem vám príjemné bývanie vo vašom dome, nám sa býva fantasticky aj v tej našej šope, sme veľmi spokojní :-)
Odpovedať
@michaelita999 Zjavne niektorý nerozumeli otazke,ktora bola polozena. Urcite sa da za tuto cenu postavit drevodom aj so zakladovu doskou napis užívateľovi Trebostovo a popytaj sa ho. Ja som chcel tiez drevodom ale už len s toho dôvodu ze vystavba trva velmi kratko a odradilo ma to ze len malo firiem vie takyto dom len kvalitne postaviť a to je najväčší problem u nas na SVK. Porozmýšľajte nad tym a zvaste to pretoze ak je len časová tieseň ,ktora vas do drevodomu vohnala nebol by to dobrý výber. Nejdem rozhodovať za nikoho ak ste rozhodnutý pre drevodom tak len najdite kvalitnu firmu.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?