Dom na kľúč - je lepší montovaný alebo tehlový?

Chceme si dať montovany dom na kluč.Mohli by ste my poradiť aky je lepši či montovany alebo z tehal.Ten montovany sa nam pači že za tri mesiace by sme sa mohli sťahovať.Dajte niake skusenosti a nazor na montovany dom.Za každu radu dakujem.
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/forum/mont...
Odpovedať
@mandelina Dik.Idem čitať.
Odpovedať
Profilova fotka
,, za tri mesiace by sme sa mohli sťahovať" :D tie ,,rýchlokvasky", to musí byť riadna ,,kvalita"
Odpovedať
@iamriso to nie sú žiadne rýchlokvásky ale realita montovaných stavieb...samozrejme 3 mesiace od začiatku montáže samotného domu, základy už musia byť hotové...inak 4 mesiace....a aj to je doba pri ideálnom teplom počasí, čiže stavby v lete a bez komplikácií...mám to doma a o 2 týždne sa sťahujeme... u nás to trvá 5 pretože začali 14. novembra a zbrzdila to zima trochu...ale s tým sa musí rátať...
Odpovedať
Profilova fotka
@mimo235 nikde nebolo nič spomenuté o základovej doske, preto som svoj komentár bral tak, že momentálne asi nič nemajú pripravené (lebo predpokladám, že nemajú asi ani stavebné povolenie, lebo tam je uvedené, aký typ / z čoho je dom postavený a myslím, že ľudia sa najprv rozhodnú ako/z čoho stavať a až potom riešia dokumentáciu - a asi tiež nebude len tak jednoduché zmeniť v právoplatnom stav. povolení murovanú na montovanú stavbu, teda aspoň u nás na stav. úrade určite nie).. stavba za 3 mesiace (a ešte k tomu do stavu bývania) je pre mňa ,,rýchlokvaska" , je to len môj názor, nikoho nenútim, aby so mnou súhlasil :)
Odpovedať
@iamriso Maš pravdu nemame ešte ani stavebne len sa rozhodujeme aky dom a chceme niake info lebo sme len na začiatku rozhodovania aky.
Odpovedať
@petka456 tiez som sa rozhodoval medzi montovanym a klasickym murovanym, nakoniec som sa rozhodol pre murovany, murovany je totizto blbuvzdornejsi na vystavbu a podla mna v buducnosti bude mat vyssiu hodnotu murovany...dalsia vec je, ze okrem rychlosti vystavby nevidim ine vyhody montovaneho voci murovanemu, dokonca aj cena je porovnatelna ked chces, aby ti montovany stavala skusena firma s niekolkorocnou tradiciou (do inej by som sa neodvazil ist)...pokial rozmyslate nad poschodovym, tak nad montovanym by som ani neuvazoval, ten dupot co prenasa drevena konstrukcia je niekolkonasobne silnejsi ako pri betonovej deke...dalsia vec - skodci - mysi, mravce...predstav si, ze sa ti do konstrukcie steny dostane mys...ako ju odtial dostanes? o mravcoch nejdem ani pisat, kazdu jar sa objavia v kuchyni a nie a nie sa ich zbavit (zabudol som na zaciatku napisat, ze momentalne byvam v podnajme v montovanom dome sice starsieho data, ale princip vystavby sa podstatne nezmenil a zijem v norsku, kde sa ine domy ani nestavaju, takze tu su aj tie starsie domy postavene ozaj dobre)...mnohi mi tu budu oponovat a bodaj by aj mali pravdu a len dobre skusenosti so slovenskymi firmami na montovane domy, no ja som do takehoto risku nechcel ist a preto volim klasiku, ktora je prirodzenejsia pre slovensko (teda pokial nechces stavat zrubovy drevodom)...tot moj nazor.
Odpovedať
Drevodom ani nahodou dom musi byt murovany
Odpovedať
@juzek361 a prečo nechceš montovany ale iba murovany,čo je ten montovany lacnejši ako murovany,ale to snať nie veť tie montovane sa teras vela stavaju a hodne si to ludia chvalia tak uvidim.Ale nam sa pačia tie domky ani nepoznaš či to je murovany alebo montovany ked je zatepleny a farba nahodena.
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 podla mna sa vobec netreba montovanych obavat, niekto sice je proti nim, ale ja osobne si myslim, ze tiez ta kvalita tych domov neni na zahodenie :)
Odpovedať
Ahoj, my máme montovaný drevodom. Ako píšeš za tri mesiace postavený a sme nadmieru spokojný. Býva sa nám tu dobre vzduch je tu iný ľahší :-) Pekný deň, :-)
Odpovedať
@mativo Ked tu pišu že do montovanych domov sa možu nasťahovať myši aj mravce a iny hmyz a do murovaneho vraj to nehrozi.Ale ja si myslim že aj tym čo maju murovane domy maju tieš v izolacii teda vo vate kunu a ine ja si myslim že aj myška sa tam dostane,ale to už neviemisto ale kuny maju vatu radi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@iamriso Len pre zaujimavost, za 3 mesiace stihli postavit cele poschodie (nadstavbu) kancelarskej budovy montovanou konstrukciou.. Ocelovy skelet.. Takze rodinny dom uplne bez problemov. Tri mesiace zvacsa pocitaju s tym, ze mas povolenie, zakladovu dosku a potrebne pripojky. Cize 3 mesiace + doba potrebna na tie ostatne spominane veci.
Odpovedať
@petka456 V principe takmer kazde obytne podkrovie je rovnaka montovana stavba ako montovany dom. Je to dreveny skelet, ktory ma zvonka odolnu exterierovu "fasadu", je vyplneny izolaciou a zvnutra zakrytovany sadrokartonom. Ergo, 95% rodinnych domov s obytnym podkrovim ma z casti montovanu stavbu. Zvysnych 5% ma nie beznu konstrukciu strechy, napr. porobetonovu. Ano, je pravda ze do konstrukcie sa mozu dostat skodcovia. Ale predpokladam, ze si skor vyberu susedovu pivnicu..
Odpovedať
@cache Tak ty škodcovia sa ti možu nasťahovat aj do murovaneho domu do izolacie.
Odpovedať
@cache no konečne to niekto povedal na celé ústa... keď vidím ako dnes stavajú domy na kšeft, kde len obvodové konštrukcie sú z pórobetónu, strop drevený, priečky zo sadrokartónu, strešná konštrukcia z priehradových väzníkov zbíjaných na stavbe a volajú to "kvalitná murovaná stavba" tak sa mi ježia všetky chlpy.
Odpovedať
@petka456 ty sa pytas na nazory alebo obhajujes svoje rozhidnutie na dreveny. Dreveny ma dute steny plmene izolaciou, kde sa ti do tehly distane zviera, neni to to iste, nie ze by bol zrovna toto problem chces dreveny tak stavaj
Odpovedať
@petka456 napis ako tu mys dostanes zo steny - kde das pascu, kde budes hladat dieru? na povalu murovaneho domu vylezies a das tam pascu...to je ten rozdiel...ti, co maju montovane v nich ziju max. 5 rokov, som zvedavy, co tu budu vypisovat o 15 - 20 rokov...kebyze s tym montovanym usetris aspon 30 tis, ale cena rovnaka ako za murovany a vlastnosti horsie..
Odpovedať
@marek_norway a na to si ako prišiel, že ľudia v montovaných domoch žijú max. 5 rokov ? Poznám človeka či žije v montovanom dome od roku 1952... A hafo ďalších od roku 1995 do 2010... Všetko ľudia zo Slovenska...
Odpovedať
montovaneho by som sa bal uz len preto, že vidím aký prístup majú väčšinou majstri pri stavbe domov...nie je moje, je mi jedno...to je dobrééé, to zakryje fasada....preco je to dobre, ked v PD je to inak? Lebo to tak robime 100 rokov....
Odpovedať
@sysell Sak ano ,chcem montovany,ale zhanam info čoho sa treba vyvarovať a na čo si dať pozor.ale to už firma vie.Tak hmyzu sa nemam bať.
Odpovedať
@kamajabo Tak asi pohladam firmu na murovany dom.Teraz ste ma dosť zneistili s tym montovanym,lebo ja tam chcem už dožiť nebudem každych 5rokov stavať dom.Ak mate niaky kontakt na dobru firmu a skusenosť s nou dajte info.DIky.
Odpovedať
@marek_norway Ako ti uz pisal @praktikman - montovane domy su v ceskoslovensku pekne dlho. Bezne dedinske potraviny boli zvacsa montovany drevodom, kde bola este vonkajsia fasada z azbestovo-cementovych dosiek a stoja a casto funguju dodnes. A rovnako konstruovane boli aj rodinne domy okal, ktore sa vlastne vyrabali "pasovo".. https://www.drevostavitel.cz/clanek/c... (je to dost kriticky clanok, ale hovori o skoro 50 rocnej technologii)
Odpovedať
Profilova fotka
no, ja ked som videl ako stavaju v nasom okoli montovane domy tak to by som fakt nechcel. postavia drevenu konstrukciu, ta 3x zmokne, hned to obalia do fasady a stien a ide sa dalej. Tiez drevene konstrukcie natieraju kadejakym svinstvom proti plesniam atd... pouzivaju sa lepene OSB dosky. nech nikto netvrdi, ze toto je zdravsie ako tehla (alebo porobeton) montovany ma jedinu vyhodu a to je doba vystavby. tym to konci. Ja som drevar, ale taky barak by som si nedal. a to ze v zahranici take domy stavaju uz roky? ved ano, ale ked si pozriete tie reality programy tak vsade maju problemy s mravcami alebo termitmi, alebo osami atd.atd. Navyse zakladovu platnu potrebujete tak ci tak. A dnes sa da aj dom z tehly postavit za rok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?