Dom Laguna 24

Otvaram tuto temu aby ste nam pomohli,poradili ohladom tohto domu.za kazdy prispevok vopred dakujem
Odpovedať
Krásny domček, vždy som taky chcela, ale mam s poschodím a tie schody mi už lezu na nervy, mne sa velmi pači ten bungalov, je praktický, nie velky, ale kazdy si tam najde svoje, menej upratovnia,parada, hned by som menila, odporučam
Odpovedať
Dakujeme pekne za odpoved.Dlho sme ho vyberali.Chceme spravit este utcite zmeni.Radi by sme tanto domcek videli na zivo,Ale nevieme ci uz ho ma niekto postaveny .Ak ano boli by sme radi aby sa ozval.
Odpovedať
Ahojte. Aj my sme si vybrali už tak na 90% lagunu 24 ale v zrkadlovom
Odpovedať
Ideme ho robit svojpomocne. Ešte sme nikdy nestavali ale keď človek chce tak sa naučí veľa.
Odpovedať
Dakujeme pekne ze ste sa ozvali.Boli by sme radi ak by sme spolu komunikovali ohladom tochto domu,My sme tiez rozhodnuty na 90%ale chceme urcite zmeny,ktore su len tak malicke.Ale nas dom bude montovany .Hruba stavba a potom svojpomocne.
Odpovedať
Ahojte. No my ho chceme zrkadlovo a strechu nadávať po pravej strane nad terasou iba vzadu pekne za obývačkou táka malá terasa. No a čo sa týka toho rohového okna to chceme dať preč lebo je náročné ako technicky aj finančne a nedáva veľmi súkromie práve okno za chrbátom. Ináč rozmýšľali sme nad montovaným domom ale už sme to úplne zavrhli ako sme zbierali informácie ako sa chová drevo jeho pevnosť odolnosť a životnosť a zase až take čiste to nie je keď OSB dosky sú vlastne tresky a kopec lepidla a zlisované a potom výplň stien vlastne minerálna vlna. Vela som o tom čítal. No a boh vie ako to bude s trhovou cenou to veľmi banky neberú. My ideme stavať z ytongu Lambda 375 a už sme si to dali predbežne naceniť a komplet celý dom mury aj priečky aj na strechu 210 000 SK xi no nejakých 7000 eur. A je to murované a pevne. Ked sme počuli čo sa môže stať ak sa náhodou dostanú do drevodomu hlodavce hmyz tak teda nie.
Odpovedať
Presne tieto zmeny chceme spravit aj my.My sme jednoznazne presvedceny na montovany dom.Tuto problenatiku studujem uz niekolko rokov a montovany dom neznameda dom z osb dosiek co prevazne robia.My chceme dom ktory nie je s panelov ,ale ma montovanu konstrukciu a ma difuzne otvorenu stenu ,ziadny polystyren ziadne folie.Potrebujeme aby bol postaveny rychlo lebo si to nemozme dovolit stavat dva a viac rokov.Ale je to vec nazoru a presvedcenia.Sme radi ze si mozme vymienat nazory .Chceme sa spytat ci uz mate kupeny projekt?
Odpovedať
No je to už na vás aký dom ale ako píšete 100 ludí sto chutí len nezabudajte že drevo pracuje stále praska robia sa trhliny a krúti sa ako samotné a ako že nie je z panelov? A čo namiesto osb dosiek? Tak potom chcete zrubový dom? No nemusí sa robiť ale dva roky dom z ytongu. Je to super material môžete pozriet na stránke xella. Ináč no tak super chcete aj vy zrkadlovo? Ešte nemáme kúpený projekt. Berieme ho ale z promiprojektu. Len drevodom neviem na to sa musí asi prerobiť projekt lebo su tam trochu ináč nosné priečky a atď. Aj my sme radi že môžeme takto písať.
Odpovedať
Drevovlaknita doska steico nosniky akopanel v nutri.Poznam dobre ytong viem co sa snim da robit ale jednoducho takto sme sa rozhodli boli sme uz v domoch a je to super a to mame od ludi co v nich ziju a nie iba reklama.Mnazelka pracovala v Rakusku a vje tam 50%domov a stale sa to zvysuje.Energeticka narocnost domov je podstatne nizsia ako murovane domy .Nam projekt vyhovuje tak ako je .Nie oni len daju suhlas na montovany dom a firma na zaklede projektu spravi montovany dom.Kedy sa chystate kupit projekt ?
Odpovedať
No my zase len ten ytong. tak viete aj životnosť a jedno s druhým aj bezpečnosť. pre nás su to prázdne steny v drevodome. No ináč nevieme kedy ideme kupovať projekt? tak do konca tohto roka by sme radi :-) Čo kúpime ho na poli? :-)
Odpovedať
To sa tak neda ,ale ak by sa to dalo ,tak preco nie.Mozem vediet odkial ste ?Posielam vam svoju adresu stanleytu@azet.sk.Podla coho ste si vypracovali cenovu ponuku ked nemate projekt?
Odpovedať
No vieme že sa to asi tak nebude dať jeden projekt na dva a ešte ináč stavane domy a jasne autorské práva a kolaodovanie a tak nevieme či by sa to dalo. my sme zo ZA a chceme stavať pri BA a ako vy? Cenovú ponuku len na základe projektu v katalogu a priamo od firmy čo predáva ytong.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Jasne ja viem ze sa to neda.My sme z vychodneho slovenska okolie Popradu.Ak by ste kupili ten projekt boli by sme radi keby ste sa ozvali.
Odpovedať
Jasne prečo nie no tak to ste ďaleko ale nedávno sme boli na východe. Ale to drevo byť vami si ešte rozmyslím poriadne. My chceme ešte aj potom v tej jednej zadnej izbe urobiť namiesto okna dvere.
Odpovedať
Ked pojdete na vychod dajte vediet mozme pokecat.Drevo tu bolo a bude a tie argumenty co ste pisali neberiem ani vam neberiem vase nazory .Uz sme rozhodnuty ja nechcem byt otrokom domu tak ako vetsina Slovakov.Nas ten dom prezije a co bude potom nas nezaujima.Mame chatu 33 rocnu klasicke materialy co boli a je super.A drevenice co su tu 100 200 rokov a je to drevo.Nerad by som presviedcal vas otom ci Ytong ci montovany dom.Mna skor zaujima projekt tak aby to bolo prakticke a energeticky nenarocne .Mam prejdenych vela projektov ,ale tento nam najviac vyhovuje .Dakujem za kazdu vasu odpoved a budem rad ak budeme nadalej komunikovat .Popripade aj mailom.Pekny den vam prajem s pozdravom Stano
Odpovedať
Jasne Chápeme ale to sú zruby drevenice to ano 100 aj 200 rokov a nie taketo drevodomy. Práve o to ide. Tam su gulatina na gulatine a nie hranol každých 40 cm a medzi tým vlastne len molitan alebo mineralna vlna a ytong je super teraz ta lambda aj bez zateplenia dosahuje velmi dobre tepelné vlastnosti :-) Akurat skúšam urobiť tu 24 v 3D obraze :-) Vlado a Katka.
Odpovedať
Ked sa podari 3d budete taky dobry a poslete nam ho?V akom programe sa to da?Stano a Maja
Odpovedať
Ahojte. No xi nie je to len tak ten dom 3D ale skusame tak potom posleme. A ozaj vy ake chcete robit zmeny v dome este?
Odpovedať
Ahojte .V dome ani nie ,snad tu spajzu by sme zrusili.Ale dnes sme rozmyslali.ze v predu by sme ten dom zarovnali,ale to uz asi spekulujeme.A vy chcete nejake zmeny?
Odpovedať
Ahojte .Vladokati ako pokracujete?Zmenilo sa nieco?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
zdravím, my projekt máme kúpený, už sme začali aj stavať, včera sme vykopali a zaliali základy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@zuzizuz1983 ahoj, koľko vás stál realizačný projekt? ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Katarina104, len projekt na RD od Promiprojektu nás stál cca 27tis Sk.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ahojte chcel by som sa opytat ci ho ma nikto postaveny v Trencanskom kraji
Odpovedať
Profilova fotka
@vladokati ahoj chcemsa opytat postavil si nakoniec ten dom laguna 24 od promiprojektu?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?