Dočasné bývanie v obytnom kontajneri/maringotke

Ahojte, nevedela som kam tuto temu zaradit.....Nemate niekto skusenosti s byvanim v maringotke, pripadne v obytnom kontajneri? Nechceme byvat v byte, nevyhovuje nam taketo byvanie. Avsak sme tesne po skonceni VS, financie sme este len zacali setrit. Nechceme si brat prilis velku hypoteku, preto by sme chceli kupit pozemok a byvanie riesit docasne takym sposobom. Je to prilis sialeny napad? Deti zatial nemame a ani neplanujeme, pokial nevyriesime normalne byvanie....
Odpovedať
Kazdy si tym presiel a verte ze Vami vybrana cesta je komplikovanejsia. Obytny kontajner nie je problem. Ale uvedomte si ze min. na pozemok sa budete musiet zadlzit ked nic nemate. BA, okolie, SC a pod ratajte od 70-80 € za m2 a viac, na dom potrebujete cca 500-600 m = 35-50 000 € Potrebujete min. 2 obytne kontajnery, ktore Vam vytvoria priestor cca 20 m2 co je kuchyno-obyvacko-spalna+malinka WCkupelna, jeden kontajner je za cca 5-6000 €x 2 = 10-12 000 €, Takze potrebujete v okoli BA min. 45-50 000 €. Treba si uvedomit ze je to byvanie v nizsom standarde a potom je problem predat tie kontajnery. Takze ak skor by som siel bud do etapovej vystavby ale formou drevostavby na betonovych patkach kde viete zakazdym pristavit (http://www.google.sk/search?q=prefabr...), alebo postavit byvanie v style rekreacnej chaty a ak nasetrite tak po par rokoch vylepsit tepelno-technicke vlastnosti domu (napr. nieco podobne http://www.drevodom.eu/pdf/ponukovy-l...) Pripadne stavajte svojpomocne nejaku budku s podobnym podorysom a rozmermi. ALE ! Uvedomte si ze cena penazi je momentalne takmer na bode mrazu a este urcitu dobu bude, snahou politikov je pustat do obehu velke mnostva penazi aby sa dlhy zlikvidovali a nastartovala politikmi vysnivana inflacia. Verte tomu ze bude sa velmi zle stavat ak mate odkladat z kazdej vyplaty par sto €, za rok je to par tisic, takze za jeden rok max. urobite zaklady, druhy rok kupite tvarnice, treti rok vymurujete, stvrty rok kupite drevo a krytinu na strechu, piaty rok ju date spravit, siesty-siedmy rok okna, osmy zateplenie a fasada, deviaty a desiaty rok kurenie....pozorujete? na chrbte Vam pribudne jeden krizik a zatial iba hruba stavba. Pochopte system je nastaveny tak aby peniaze stracali na hodnote a cely ten cirkus fungoval dookola.
Odpovedať
niless, dakujem vam za rady a zaujimave postrehy. Zaujal ma ten drevodom, ale to by sme potom pouvazovali skor o niecom kvalitnejsom za nieco viac penazi a na viacrocne byvanie. Pozemok by sme rovno kupili taky, kde by sme neskor postavili dom. Takze do pozemku by sme investovali len raz. A podla mna je rozdiel zobrat si 60000 na pozemok, alebo 140000, na pozemok a na dom. A tych 80000 neviem, ci by stacilo na dom. A hlavne nemozeme financovat podnajom a svojpomocne si 3 roky stavat dom...A verte, pre nas je lepsie menej standartne byvanie v obytnom kontajneri ako v byte v panelaku... Zhaname informacie kde sa len da a o tom drevodome urcite budeme uvazovat...
Odpovedať
@vreckovka2 Potom to rieste ako ja, kupil som pozemok 90 km od BA a do BA dochadzam vlakom, rychlik stoji v 2-3 staniciach a v BA ja do hodiny na hlavnej stanici, pozemky idu cca 20-30 000 €, 8 arov. A za 40-50 000 € uz postavite mensie byvanie.
Odpovedať
Jedna z moznosti je toto: http://mobilnydomcek.sk/ Netreba na to stavebne povolenie, ale trvaly pobyt si tam asi neprihlasis. Drzim vam palce a zelam vela trpezlivosti!
Odpovedať
@vreckovka2 pozemok sa hľadá dlhšie ako byt, niekedy sa dobrý pozemok hľadá aj viac rokov. Vhodný by bol pre vás projekt rastúceho domu. Najlepšie je nájsť architekta, ktorý sa špecializuje na projekty rastúcich domov a stavali by ste podľa finančných možností a spolu s ním hľadať pozemok.
Odpovedať
@vreckovka2 http://www.origis.cz/nase-domy/rostou... www.rastucidom.sk
Odpovedať
Profilova fotka
Aj na stavbu z kontajnerov sa vyzaduje stavebne povolenie, ak su spojene zo zemou, Potrebujes k nim napr. zaklady, zumpa, pripojka na vodu, plyn, elektrinu a pod. Lepsie riesenie je kupit maly byt, splacat hypoteku a potom hladat pozemok a peniaze na stavbu domu. Alebo ako vravi @evabb35. Drzim palce!
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj vreckovka2 , s manželom sme mali podobnú dilemu, ja som dievča z dediny, on síce vyrastal v bytovke, ale v byte v podnájme sme sa obaja cítili ako vo väzení... on mi od začiatku tvrdil, že veď spojme dve unimobunky a máme bývanie :). Nakoniec sme to riešili trošku inak... urobili sme si bytík (2 izby, 60 m2) v jednom starom sklade (čo bol pôvodne kravín :)). Budovu našťastie vlastnia svokrovci, a dovolili nám to.... isteže tam nemáme trvalé bydlisko a možno všetok ten komfort vlastného domu, ale máme svoj kľud a čas pomaly stavať dom... :). Takže nápad to vôbec nie je bláznivý, úplne vás chápem a držím palce, aby ste si tiež našli niečo, čo vám bude vyhovovať :). A inak môj muž nakoniec aj staval z tých unimobuniek - ale taký menší sklad pre známeho... a dá sa tam normálne fungovať, takže nemajte obavy :). Držím palce! :)
Odpovedať
niless tak daleko priatela nedostanem..A asi by to ani nebolo ekonomické, vzhľadom na to, že teraz precestujeme po meste a okolí max 30 eur za rok...A vzhľadom na flexibilitu poterbnú v práci, by to nebolo možné momentálne.. nad tým mobilným domom sme tiež uvažovali, keďže je to v podstate rovnako veľké ako náš momentálny byt, len si neviem predstaviť ako to vykúriť v zime a hlavne zabezpečiť... Dakujem vám za super postrehy. Vhodný pozemok bude určite ešte nadlho a má nám v tomto kto poradiť. Ale sú to všetko ľudia, čo sú zástancami tehlových domov a preto máme len ten jeden názor a pozerajú na nás ako na blbcov, keď vymýšľame niečo iné....Pozdáva sa mi aj ten rastúci dom, len to uberiem otca o radosť stavania domu ;-) . zoeepk, super teda :). Len my nemáme v okolí nikoho, kto by nám poskytol kúsok pozemku. Do bytu investovať nechceme, keďže sú ceny veľmi vysoké aj za malé byty a určite by sme ho museli dať odhlučniť... .Ufff, bude to ešte náročné :)
Odpovedať
Skuste sa inspirovat este v tejto galerii, su to male domceky pre mlade dvojice, ktore ziskali uspechy na roznych sutaziach a akciach. http://www.trendhunter.com/trends/tex...
Odpovedať
Posledne riesenie a zrejme najschodnejsie je kupa niecoho takeho http://www.topreality.sk/chata-na-pre... viete hned byvat blizko BA za male peniaze a postupne rekonstruovat
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna je to super napad.. Asi by som isla skor do kontajnerovych domov ako do maringotky ale aj to moze mat svoje vyhody.. Mne sa velmi paci taketo nieco, v albume tu na MS http://www.modrastrecha.sk/katalog/fi... a uplne chapem ako to myslite ze radsej pozemok a maringotku ako byt v panelaku :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vreckovka2 Nemam s tym skusenost, ale mam skusenost so zivotom v provizoriu - ked sme sa stahovali, mali sme v nasom dome hotovu kupelnu bez vysparovanej dlazby, WC, a postel polozenu na holom betone. Bez kuchyne, podlah, nabytku a pod. Vsetko sme si postupne dorabali (a dorabame doteraz aj s dvomi detmi) sami. Bolo a je to niekedy o drzku, ale zaroven je to pre mna to najkrajsie zivotne obdobie. Takze ti radim - chodte za svojim snom a nenechajte sa znechutit a odhovorit na "kupte si radsej maly byt". A zasadna vyhoda mobilneho byvania je v tom, ze az sa rozhodnete byvat niekde inde, pozemok sa preda lahsie, nez pozemok s domom. Drzim palce.
Odpovedať
a co toto? http://bydlenidnes.cz/
Odpovedať
ďakujem za rôzne nápady a podnety. Všetky si postupne študujeme. Výhody/nevýhody a perspektívu + financie....bude to dlhé rozhodovanie a momentálne sme v štádiu, že chceme zistiť, koľko cca by vyšiel murovaný dom, ako dlho by sa staval, či by sme boli schopní zorganizovať jeho stavbu atď...projekt máme vybraný a na základe toho sa budeme rozhodovať ďalej. Ak by sme postavili dom do 2 rokov s možnosťou nasťahovať sa (nemusí byť tip top každá izba - halvne nech je kuchyňa, kúpeľna, WC a miesto na spanie), vyjde nás to rovnako ako kúpa dočasného bývania za predpokladu, že by sme tam bývali cca 3 roky... T Uf uf, kým však nájdeme vhodný pozemok, tak sa hádam rozhodneme, čo na ňom bude stáť :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@vreckovka2 Ako ste to nakoniec poriesili? Mame sice uplne inu situaciu, ale riesenie by mohlo byt podobne.. Dik za info.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ahojte, keďže riešim niečo podobné, pokračujem v začatej diskusii, chcem poprosiť niekoho , kto má osobnú skúsenosť mi v skratke napísať čo obnáša rozhodnutie bývať v obytnom kontajneri napr.http://www.obelix.cz/modul-7x5/. Myslím tým aké povolenia budem potrebovať, koľko ma budú stáť a hlavne, aké prípojky musím mať na pozemku. Nevyznám sa v týchto veciach vôbec a som v situácii kedy by mi to veľmi pomohlo. Mám malý pozemok v dedine za mestom, na ulici pred pozemkom by mali byť všetky prípojky, lebo sú tam iné domy, v ktorých sa býva. Kontajner by bol 2m za pozemkom, pričom cesta je od hranice pozemku 1,5-2m. Pokiaľ budem môcť zafinancovať kontajner, a firma ho na SK dovezie, čo musím urobiť na pozemku? Koľko stoja prípojky na vodu a elektriku?
Odpovedať
Profilova fotka
https://www.faceboo
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?