Difuzne otvorene stavby

ahojte, prosim odporucte firmy , ktore stavaju difuzne otvorene stavby. Z vlastnych skusenosti prosim. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
všetky. Keď si prečítam príspevky s otázkou " prečo mám orosenú dosku nad stropnou izoláciou", tak mi vyplynie, že konštrukcia je difúzne otvorená a blower testy sú na zvýšenie imidžu
Odpovedať
@defulik Postavit difuzne otvorenu stavbu nie je ziadne umenie. Zato postavit stavbu tak, ako ma byt, je pre vacsinu slovenskych majstrov ovela vacsia vyzva.
Odpovedať
dakujem za rady a teda ak viete konkretne nazvy firiem by som sa potesila
Odpovedať
Profilova fotka
@defulik prečo chceš ísť do difuzne otvorenej stavby?? Vedčinou sa používa sklena vata. Keď si porovnaš cenu za m3/U pri vate a pri polystirene tak ti vynde dosť slušný rozdiel v neprospech vaty :-( A za ďalšie treba naj robotníkov čo to vedia kvalitne spraviť.
Odpovedať
@defulik na postavenie difúzne otvorenej stavby nepotrebuješ špeciálnu firmu, ale projekt kde budú navrhnuté správne materiály a postaví ti to aj firma, ktorá stavia tie najvzduchotesnejšie stavby na svete :-) Neviem čo od toho očakávaš - viem že to pred pár rokmi vyzeralo ako celkom eko - in, ale s príchodom núteného vetrania s rekuperáciou to upadne do zabudnutia, lebo distribúciu pár lepšie zvládne vzduchotechnika ako ju púšťať do stien a konštrukcií, kde dokáže narobiť šarapatu.
Odpovedať
Profilova fotka
@logo22 este ze mam okularie..., "Vedčinou" som este nevidel... "o polystirene"..., tam prizmurim ocko.., ale keby nemat tie okuliare tak mi vibyje oci....... :)) more........
Odpovedať
O par tem nizsie som Vam predsa napisal 3 dobre,overene firmy.staci si vybrat..Mam skor pocit,ze hladate nieco,co neexistuje,chcete difu otvorenu stavbu,ale zrejme za cenu zahradneho domceka z Hornbachu..
Odpovedať
@defulik to robia casto aj ti, ktori stavaju akoze difuzne uzatvorenu stavbu :). Preco chces ist do difuzne otvorenej stavby?
Odpovedať
@mimms To "vibyje" si dufam myslel zo srandy. :-)
Odpovedať
@tazz tie som už oslovila, ďakujem, ale chcem viac ponuk.
Odpovedať
@tazz a budget máme pomerne vysoký
Odpovedať
@defulik ...skús pozrieť Atrium
Odpovedať
Článok sa načítava...
@slavoslav Ake pustanie par do stien a konstrukcii.. to si vazne myslite, ze vsetka vodna para, ktora vznika v interieri sa dostane do exterieru LEN cez obvodove konstrukcie? Aj pri difuzne otvorenej stavbe plati, ze zbavovat sa vlhkosti treba VYHRADNE vetranim - ci uz vzduchotechnikou alebo oknami... @logo22 praveze difuzne otvorena konstrukcia je z mojho pohladu viac blbuvzdorna ako difuzne uzavreta. Pri difuzne uzavretej kcii treba precizne zrealizovat vnutornu parozabranu na vsetky vnutorne steny a strop. Pri difuz. otvorenej sa pouziva paroBRZDA v podobe OSB dosky, co nie je ziadny problem namontovat. A potom aj samotne uzivanie domu je jednoduchsie, kedze OSB dosku len tak lahko neprederavis. Pri parozabrane je to predsa len o nieco jednoduchsie.
Odpovedať
@clt Ty si ďalší futurtechnológ :-) Prečo všetka vlhkosť? to si si vymyslel, nikto to netvrdí, stačí jej časť. Prezraď nám v čom je užívanie takého domu jednoduchšie? Domy sa nestavajú len z dreva, ale existujú aj iné technológie kde parozábranu netreba montovať, tento tvoj argument je bezvýznamný.
Odpovedať
@defulik nám stavala firma FIPA zo Slovenskej Ľupče, www.fipa.sk.
Odpovedať
@slavoslav citujem z Tvojho prispevku: "lebo distribúciu pár lepšie zvládne vzduchotechnika ako ju púšťať do stien a konštrukcií" Vzduchotechnika sluzi na distribuciu vacsiny vodnych par do exterieru a Ty ju prirovnavas k pustaniu rovnakeho mnozstva vodnych par do konstrukcii... Co samozrejme nie je pravda. Teda aspon, tak mi to vyslo z Tvojho prispevku. Ok beriem ja som pisal o montovanych drevodomoch, z diskusie mi prislo, ze rec je prave o nich. Uzivanie mi pride jednoduchsie napriklad v tom, ze ked si budem vrtat nieco do steny v difuz. otvorenom mont. drevodome, tak sa nemusim bat, ze nahodou prederavim parozabranu. Aj pri realizovani mont. drevodomu, difuz. uzavreta vs. otvorena je urcite narocnejsie na preciznost realizacia parozabrany ako parobrzdy. Ak sa zle zrealizuje parozabrana, tak v buducnosti mozu nastat problemy- vzduchotechnika nikdy nevyvetra vsetko mnozstvo vodnych par, ktore sa v interieri nachadza, a preto sa nejaka cast vlhkosti moze dostat aj do konstrukcie steny ( cez porusenu, alebo zle realizovanu parozabranu ), kde nasledne sposobi problemy. Z difuz. uzavretej konstrukcie sa ta vlhkost uz bohuzial nevie dostat von. Pri vhodnom navrhu difuz. otvorenej stavby aj ked sa Ti dostane nejaka vlhkost do konstrukcie, tak vies, ze sa s nou vie vysporiadat, nebude sa Ti tam hromadit a sposobovat problemy.. Tym samozrejme nijako neodsudzujem montovane drevostavby s difuzne uzavretou konstrukciou, len poukazujem na to, ze takato skladba je narocnejsia na preciznost prevedenia, preto mi pride difuzne otvorena konstrukcia viac "blbuvzdorna". A prosim Ta ja s Tebou normalne diskutujem, nijako Ta necastujem futurtechnologmi a pod., tak ocakavam normalnu diskusiu... Vdaka
Odpovedať
@clt To čo ti vyšlo z môjho príspevku o púšťaní rovnakého množstva pary do konštrukcie je tvoja konštrukcia a je nesprávna, ale vyzerá že si v tomto smere rozumieme a zhodneme sa na tom že vlhkosť a výmenu vzduchu musíš zabezpečiť vetraním, či už prirodzeným alebo núteným, bez ohľadu či je dom tesný, alebo nie. OK, ak zavrhneme všetky vhodnejšie konštrukčné systémy a pre parotesnu stavbu zvolíme ten najzložitejší, čiže drevostavbu tak aj tu si myslím že je úplne jedno či zle polepíš parozábranu alebo zle namontuješ parobrzdu, nehovoriac o tom, že drevo pracuje a tam kde ti dnes medzi dvoma doskami nefučí o 5 rokov bude. Ak ovládaš fyziku stavieb, vieš čo to môže spôsobiť aj v jednom aj v druhom prípade-spomínaš to teda asi vieš. Ale nie je pravda že otvorená konštrukcia si s tým poradí a uzavretá nie (prečo? veď za parozábranou môžeš mať podobnú skladbu ako pri difúzne otvorenej).Ak by sme brali ideálnu časť konštrukcie možno by to bolo o máličko odlišné, ale defekty vznikajú zvyčajne v takých detailoch kde sa obe konštrukcie môžu správať rovnako (nehomogenny prestup pary, kondenz, námraza, hniloba, huby....), ale parotesná má výhodu v tom že aj keď drevo pracuje tak má poistnú fóliu ktorá, budem expresívny, zabráni navlhnutiu konštrukcie - ak ju úmyselne nepoškodíš. Neviem či sa stavbám venuješ komplexne, alebo si len študuješ z čoho by si si chcel postaviť dom, ale asi nevieš, že proti prevŕtaniu parozábrany (pri užívaní stavby - inak, koľko krát denne vŕtaš do steny ) sa dá navrhnúť konštrukcia stien tak, aby parozábrana nebola hneď za SDK doskou aby sa nedopatrením neprederavila. Tento argument by som pri rozhodovaní asi ani neodporúčal brať v úvahu. Vôbec si nemyslím, že difúzne otvorená stavba je blbovzdornejšia, obe (aj tesnú aj difúznu) by som zaradil do o málo náročnejšej výstavby oproti tomu čo sa dnes vo väčšine na Slovensku stavia. rozdiel je ten, že postupom času sa tesné stavby učia firmy robiť, ale difúzne otvorené veľmi nemajú kde trénovať :-) Aj ja som sa nechal asi pred cca 9 timi rokmi fascinovať difúzne otvorenými konštrukciami, ale keď som okrem marketingových informácií začal trochu analyzovať ekonomiku a stavebnú fyziku, tak výsledok je ten, že je to výstrel do prázdna a za toto priplácať nemá absolútne žiaden zmysel, jedine že to chceš :-) Ak sa ťa ten futurtechnológ dotkol, tak sorry.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?