Čo všetko zahŕňa stavba na kľúč?

Profilova fotka
Je niekde, či už v nejakom nariadení, alebo zákone presne vymedzené a definované, čo znamená postaviť "dom na kľúč"? Alebo si môže každá firma tento pojem vysvetliť po svojom a povedať si, že toto do stavby na kľúč zahrnieme, toto nie a podľa toho postaviť zmluvu? Ďakujem za všetky pripomienky k téme.
Odpovedať
@beruska.zuzanka "Na kluc" znamena, ze dom je postaveny tak, ze dostanes kluc a mozes byvat. Ale byvat sa da vo vselijakych podmienkach, my sme napriklad byvali zo zaciatku len s hotovou kupelnou a spalnou, kde bol matrac na zemi, ostatne izby boli hola omietka a holy beton. :-) "Na kluc" je len vyraz vseobecne chapany ako "hotovo". A ze "hotovo" si kazdy vysvetluje po svojom. Takze firma je povinna urobit iba to, co ma v zmluve o dielo. Preto je potrebne mat v zmluve vyspecifikovane uplne vsetko. (Aj ked opat raz musim povedat, ze voci nedodrziavaniu zmluv realne nie je co urobit, ale to je ina kapitola.)
Odpovedať
Profilova fotka
@bosoriak takže každý si to môže vysvetliť po svojom... ach jaj, no dobre, vďaka totiž ide o to, že našim stavia firma, je to firma otcovho dobrého kamaráta a akosi neviem, či si zle prečítal zmluvu, alebo čo, skrátka mu podpísal, že dom na kľúč, ale v kalkulácii chýbajú zarátané podlahy a obklady v celom dome, aj keď kalkulácia a celá výsledná suma za dom je taká, akoby tam tie podlahy a obklady mali byť. Je to dom z katalógu, kde to v tej kalkulácii figuruje, tu to teda chýba a vysvetlil to iba tým, že oni podlahy a obklady nerobia, posledné, čo spravia, že vymaľujú... No, neviem, prečo otec takú zmluvu podpísal... preto som chcela vedieť, či si to stavebník môže svojvoľne určiť...
Odpovedať
Profilova fotka
Kazdy si muze vysvetlit po svem... Dulezite je, co je ve smlouve(rozpoctu)
Odpovedať
@beruska.zuzanka No zle je, ak samotna kalkulacia s polozkami rozpoctu nie je sucastou zmluvy. Pokial mu len podpisal zmluvu, kde je uvedene "na kluc", ale nie je specifikovane co presne, tak len velmi tazko s tym nieco urobi. Moze si samozrejme vziat pravnika, ten sa moze ohanat "dobrymi mravmi" firmy, zvycajnym vyrazom "na kluc", ustnou dohodou a podobne, ale nemyslim si, ze sa tym nieco vyriesi.
Odpovedať
Jaký si to uděláš, takový to máš. :-D My jsme stavěli na klíč - bylo v tom vše, od vyznačení stavby a prvního kopnutí až do závěrečného úklidu včetně umytí dlažeb, obkladů, podlah a oken. Prostě na klíč. My už jsme jen stěhovali. :-)
Odpovedať
Solídna stavebná firma priklada k zmluve o dielo i polozkovy rozpočet kde je pre investora všetko dopodrobna rozpisane takze odpadaju možné nedozumenia čo je a čo nie je zahrnuté v stavbe na kľúč
Odpovedať
Přesně tak. Dobrá smlouva a podrobný položkový rozpočet je základ. My to tak měli a nebyl sebemenší problém. Vždy po skončení určité etapy výstavby zaslali skutečnou cenu dle položek k odsouhlasení a porovnání s plánovaným, odsouhlasily či rozporovaly se rozdíly a pak teprve se platilo.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?