Bungalow 59 z Prodomu

Ahojte všetci, začínam stavať domček Bungalow 59 a chcela by som sa spýtať či niekto už tento domček nemá postavený alebo náhodou práve nestavia. Ak sa niekto taký nájde, poprosila by som vás o nejaké fotky zo stavby ako to vyzerá, prípadne podrobnejšie info o počiatkoch stavby. Domček chcem stavať svojpomocne a použitý materiál bude Ytong, čiže nejaké informácie o rozpočete alebo kalkulácii k tomuto domčeku. Ďakujem Vám veľmi pekne. S pozdravom Katka.(mail: katulka336@gmail.com)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
katulka, má ho greghouse, má tu aj viac príspevkov, pozri si tému "cena domu svojpomocne" - tuším tak sa to volá
Odpovedať
mam ho postaveny este sme neni nastahovany nakolko chyba fasada a vchod ale inak by to aj mohlo byt...
Odpovedať
Katulka, aj ja mám B59. Práve začínam stavať. Môj kolega z práce už dokončuje taký istý dom vo Zvončíne pri Trnave, ak nebývaš ďaleko môžem Ti dohodnúť návštevu. Fotky nemám ale chodím k nemu často na poučenie. Je to dobrý projekt. Najťažšia bude relizácia hornej deky - z tej mám najväčšie obavy. Mám partiu živnostníkov, ktorí urobia všetko. Ja im odovzdám kľúče od búdy a moja úloha potom už bude len platiť a kontrolovať majstrov. Do zimy mi sľúbili dokončiť hrubú stavbu. Potom si už budem jednotlivé akcie objednávať riadiť sám. Predbežná kalkulácia hrubej stavby - 1 mil Sk: - Ytong - 170 000.- - Betón - 180 000.- - Práca - 170 000.- - Strecha komplet - 400 000.- Ak máš nejaké otázky rád odpoviem.
Odpovedať
ahoj reaktor, aj mne urobili rozpočet vo fy prodom na B59, hrubá stavba aj s materiálom a dph mi narátali cca 1. 400 tis., asi by to bolo lepšie robilt cez nejakú partiu stavbárov, a prosím ta prečo más obavu z ralizácie hornej deky?m ôžeš mi to ako laikovi vysvetlit,? je to preto že je strecha členitá na trojmo? ja mám do projektu zapraco vaný aj krb, a práve tam bol problém, môže sa dat len na tú čast steny obyvačky kde sú dvere von do záhrady...dakujem za odpoved , ak by mal kolega nejaké foto z bungalova, poprosím poslat foto, ale inak si tento bungalov môžes pozriet virtuálne z vnútra na adres vybersidum.... dá sa tam inšpirovat všeličím..........ahoj..... :-(
Odpovedať
bezda... Ja som si to vsetko uz preskakal a pokojne ti mozem povedat ze reaktor mal na mysly asi ten prevys nad tym presklenym vyklenkom . Tam sa to musi podsalovat ...musi sa tam urobit taky akokeby nos a je nutne aby sa to urobilo poriadne pretoze pri tych miestach vychadza ta najmensia stolica krovu. Inak ja mam krb tam kde mali byt tie dvere a terasu som dal inde. Pri tej vrchnej deke je nutne nezanedbat aj viazanie zeleza pretoze ak sa to urobi zle moze to robit problem. Ten prevys je akoby samonosny ..a ako dobre vies medzi tym previsom a obvodovym murom je to presklenie toho vyklenku.
Odpovedať
U mna to bolo asi taketo ... nie je tu vsetko no asopon nieco na co som si spomenul.. zacal som stavat 30 marca 2007 ... krov - 59 tis skridla - 98 tis robota tesarov - 72 tis obvodove mury, priecky, preklady, lepidlo - 159 tis okna + zaluzie+ parapety+vchodove dvere / vsetko bielej farby/ - 105 tis zumpa 16m3 - 39 tis omietky vnutorne material + robota 25-28 tis. zateplenie stropu /20 cm / polystyren / 27 tis sadrokarton znizenie stropov material + robota - 47 tis kurenie / radiatory, kotol,termo hlavice/ , voda, odpady, plyn 125 tis kurenie som daval klasiku, radiatory s termo hlavicami, a kotol proterm tiger zo 45L zasobnikom elektrika - material cca do 40 tis. vodomerna sachta ..2000 sk / rucne vykopana , zasalovana a zabetonovana el. pripojka + skrina + robota + hodiny - cca do 13 tis plyn - skrina+hodiny - 6500 sk pripojenie na obecny vodovod + vodomer - 5 tisic plany - 22 tis + osadenie stavby na pozemok a vyriesenie inzinierskych sieti od ohranice pozemku po dom - 16 tis izolacia podlah - 9 tis potery + podlahovy polystyren- cca do 16 tis krb - 37 tis material /postaveny svojpomocne / este mi treba dorobit rozvody po dome cca do 10 tis Nemam este odkapovy system ale ten by mal byt do 2 tyzdnov teda snad...
Odpovedať
:-) ahoj greghouse, dakujem ti pekne za podrobnosti o rozpočte, budú mi ,, slúžit,, ako podklad a taká nejaké porovnanie pri stavbe- čo sa dá za aké peniažky urobit, páči sa mi aj tvoj nápad s tým krbom, a kam si prosím ta umiestnil dvere, na tú jedinú plnú stenu? a slúži to ako východ do záhrady? rep.na terasu?, a ak by ti to nevadilo pošli mi na moji ip všetky tie,,vychytávky,, s ktorými si si musel poradit....... dakujem pekne ešte raz za ochotu..bedza@centrum.sk..........
Odpovedať
Greghouse má v podstate pravdu, betónová monolitická deka je dosť náročná na betón, železo a drevo ale aj veľmi pracná. Moji živnostníci nemajú debnenie, takže buď si ho požičiam (30 tis/mes) alebo to oni urobia z dreva a na spodok dajú igelit, čo by znamenalo, že budem musieť použiť sadrokartón, lebo na hladký povrch sa nedá omietať. Oproti základnému projektu mám kúpeľňu rozšírenú o 0,5 m na úkor spálne. Ďalej z pracovne (11,8 m2) mám okrem okna aj ďalšie dvere na terasu. Takže na terasu budú dvoje dvere - z obývačky a z pracovne. Ešte mám v obyvačke navyše jedno okno na južnú stranu. Krb mi doprojektovali na stenu medzi obývačkou a tou pracovňou -chcel by som ním vykurovať obe miestnosti - asi tam dám prieduch. Fotky z kolegovho domu nemám, pokúsim sa niečo cez víkend nafotiť a zverejniť. Nech žijú B59-kári.
Odpovedať
Ja som mal to debnenie robene z takych drevennych dielcov ktore som mal pozicane od kamarata. Bolo tam treba kopa stojek a hranolov. Urcite mozem povedat ze to bola jedna z najtazsich etap stavby ak nie najtazsia. Da sa to urobit ale aj z betonoveho stropu. Su iste firmy ako premac alebo ytong ktore dokazu takyto strop dodat. Tam je len jedna vec a to ze by tam vychadzali dlhe nosniky v miestach kde je obyvacka. Ale nie je to staticky problem ani pre nich. Ten strop ale urcite vide okolo 100 110 tis. Teda aspon ja som mal take ponuky. Treba tam pripocitat este cca 4-6 cm hrubku betonu a kary siete. Poviem Vam ale ze aj svojpomocne to nie je nic moc... Ako usetrit sa urcite da no ta pracnost je znacna.. Pamatam sa ako sme to podsalovali a zacali sme betonovat / klasika miesacky + vytah / ..no a po 3 furikoch sa mi pokazil vytah..To vam poviem bol riadny nervak .. no oprava trvala asi 20 min a potom to slo .. Skusal som robit fotoalbul ale nechce mi to brat fotky a pritom format a velkost som dodrzal...
Odpovedať
Prepáč greghouse, nič mi do toho nie je, ale prečítal som si tvoj príspevok ohľadne tvojich nákladov a zaujali ma niektoré čísla napr. katalógový projekt 22 tis. ok, ale projekt osadenia na pozemok + IS 16 tis. Sk to sa mi zdá hóódne veľa, náš projektant kreslí individuálne projekty za 38 tis. Sk. Žumpa 16 m3 za 39. tis. Sk sa mi zase zdá veľmi málo, to si betónoval sám, ak áno, ako budeš deklarovať nepriepustnosť pri kolaudácii ?
Odpovedať
Neviem ako sa to pohybuje ale u mna to bolo takto .. Co sa tyka priojektu tak to bolo tak ze projekt som zakupil od prodomu .. klasika ..no a to s vyriesenim IS a osadenim som musel davat dorobit zvlast nakolko to nie je sucast projektu.. a to stalo ty 16 tis.. cize spolu 38 ako pises.. Ak to clovek robi na dva - krat je to asi drahsie .. Co sa tyka zumpy tak zumpu som nerobil sam presne preto preco pises... Cize som zdvihol telefon a objednal si ju od firmy ktora ich vyraba. Samozrejme ze sucastou zumpy bolo aj vyhlasenie zhody podla platnych noriem cize certifikat o nepriepustnosti zumpy koli kolaudacii. Presne ako pises 39 aby som to upresnil 39 200 sk - 16 m3 zumpa + komin s poklopom + doprava... Nemam dovod klamat. Ak chces pokojne sa mozes prist pozriet. Je ale nutne priznat ze som tu zumpu riesil cez cez znameho..
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, tento bungalov se mi moc líbí, jen mě trochu zarazila ta obytná plocha kolem 70 m :-N . Není to málo? Máte domek přesně těchto rozměrů nebo jste si ho upravili na větší?
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja som neupravoval... Co sa tyka velkosti miestnosti tak izby su super.. Aj ta spolocna miestnost ktoru tvory kuchyna s obyvkou je super
Odpovedať
Profilova fotka
Aha greghouse, no mě se moc líbí, ale 70 m mi přijde málo...ale možná jsem to blbě pochopila ;-) .
Odpovedať
priestoru je dost
Odpovedať
Ahojte B59-ári. Už idem dvíhať nosné múry. Nemáte niekto radu, ako by ten dom vyzeral bez bočných okien vo výklenku?. Táto modifikácia by veľmi zjednodušila hornú deku. Moji majstri ma na takúto zmenu navádzajú - mali by menej problémov. Ďakujem vopred za každúradu.
Odpovedať
nemožem niekoho poprosit o tip kolko by stal dom Fenix z prodomu svojpomocne??? ti co staviate....dakujem
Odpovedať
Dávno sa tu neozval žiaden stavebník bungalowu 59 od PRODOMu (Greghouse, bedza, katulka a pod). Ja už mám hrubú stavbu hotovú. Teraz som zazimoval a pokračovať budem až oknami na jar. Ako sa Vám darí ? Rád by som uverejnil aj obrázky ale možnosti tohoto fóra sú obmedzené. Poradťe mi aké okná sa hodia na tento dom - chcel som drevo ale stále viac mi vychádza plast. Ponuky na drevenné mám za 25O - 340 tisíc Sk. Plast je okolo 260 tis. Sk
Odpovedať
Ahoj reaktor! Máš pravdu, už dlho som nebola na tejto stránke, pretože ešte stále sa vybavovalo stavebné povolenie, ale konečne ho už mám. Zajtra si po neho idem, tak sa veľmi teším. Do zimy sme chceli mať postavenú aspon hrubú stavbu, ale kedže sa to tak netiahlo s vybavovaním papierov, tak by sme chceli začať taktiež až na jar a od základov... Čítaš mi myšlienky, a tiež som sa už zamýšľala, že aké okná by tam išli, či imiácia dreva alebo biely plast. Myslím, že je to podla vkusu, akej farby dáš fasádu a samozrejme aj podľa financií, koľko chceš do toho investovať. Pozri na stránke Prodomu, tak je viacero variant farieb a kombinácií okien a fasády. Ak máš obrázky tak ich môžeš poslať aj na môj mail, aspon pre inšpiráciu : katulka336@gmail.com A ešte jedna otázočka, kedže nás postihla finančná kríza. Neviete ako to bude vyzerať s cenami stavebného materiálu budúci rok?Ďakujem za info. Pekný dník.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
http://www.bungalow59.webgarden.cz
Odpovedať
Chcem sa opytat, niekto z Vas ten dom aj podpivnicil alebo nie? Ak ano, o kolko viac to vyslo financne, lebo viete, chceli by sme aspon kotol a pracovnu dole, ci vy ste kde dali kotol? Ta hruba stavba aj so strechou je realna suma do 1 mil.? DAkujem velmi pekne za odpoved.
Odpovedať
Zdravím všechny, my stavíme Bungalow 59 plus čili garáž navíc. Jsme ve fázi vyřizování stavebního povolení. Materiál na stavbu jsem zakoupil v zimních měsících s výraznými slevami. Od tvárnic,zateplení podlah,stropu,euro okna,gar.vrata,topení. Materiál Porotherm P+D s termo maltou, strop změněn na trámový s dřevěným bedněním. Ostatní dle projektu mimo menší úpravy pro podporu stropu. Stavba pomocí malých živnostníků již ověřených z předchozí stavby. Cena dle mého podrobného rozpočtu s co nejvíce možnou přesností cca 1,9mil.CZK. První výkop-květen..stěhování-letošní zima. Chci,musím :-).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Ahojte,,, Ja tiež staviam Bungalov 59 (svojpomocne) Začal som v máji 2009 a teraz na konci augusta už mám hotovú hrubú stavbu bez strechy.Krov som riešil pomocou väzníkov vyšlo ma to o 200 000 sk lacnejšie ako keby robím železobetón. Do teraz ma stála hrubá stavba stála 360 000 sk a krov bude na komplet z odkvapmi zo všetkým 260 000 Sk. Okná aj dvere mám ponuku na 105 000 Sk Takže predpokladám že uzavretý dom budem mať koncom augusta a pôjde sa na rozvody elektriky,vody,kúrenia,sieťkovanie stierkovanie zateplenie plafónu sadrokarton, potery, dlažby, obklady, kupelka, zariadovanie SŤAHOVANIE plánujem JAR 2010 huráááá :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D Keby sú nejaké otázky píšte lehotak.pavol@gmail.com
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ahojte, aj u nás vyhral vo výbere tento bungalov ;-) Radi by sme ho videli naživo ak by to bolo možné. Sme od NR a nie je problém "dobehnúť" ;-) Ďakujeme za odpovede ;-) J.
Odpovedať
Ahojte, Takže na konci októbra mám stavbu uzavretú: Stihol som spraviť: okná, dvere, kúrenie, elektriku, plyn, vodu, žumpu, geberity nahodiť, sieťkovanie stierkovanie, stropná izolácia, potery, podbitie z vonka strechu. Teraz sa chystám na sadrokartóny, obklady dlažby. Kuchyňa je už vo výrobe spotrebiče kúpené. A potom sťahovanie. Možno to stihnem do decembra držte palce.
Odpovedať
mrpalo:tento bungalow se mi velbi líbí chci stavět svépomocí verzi plus,tedy s garáží,smím vědět na kolik tě tato stavba přišla?Jinak jak čtu koukám,že si šikovnej takže to určitě do prosince stihneš.
Odpovedať
Zdravim vas ja ho mam rozostavany a je to nadherny domcek akurat co si myslim ze je prehnane je ta 18 cm plotna ale uz to mam za sebou a na jar sa pustam do strechy. Chcel by som poprosit ak niekto ma nieake fotecky zo stavby aby mi poslal nech sa mozem inspirovat Dakujem Marian
Odpovedať
mrpalo blahoželám Ti že domček tak rýchlo ,,vyrástol".a len sa čudujem že aké ceny uvádzaš. my sme vo fázi rozhodovania a kedže sa ,,musíme" vmestiť do rozpočtu 1,5 mil.Sk na obývateľnú stavbu tak sme tento dom nebrali do úvahy lebo len cena materiálu je uvádzaná na náš.rozpočet. tiež si vieme zohnať materiál lacnejšie bez DPH resp.v Poľsku ale pokiaľ nemáme projekt cenovú ponuku nám reurobia a načo kupovať projekt ak nám to ,,nevydá".ale podľa tvojich info som prekvapená. to si si všetko robil svojpomocne?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte všetci. My tiež staviame BUNGALOV59 od Prodomu. Keď sme vymerali základy, zdalo sa mi to hrozne malé, ale teraz to tak nieje. Začali sme kopať základy 28.7.2009 a dnes už mame domček zakryty. Všetko si robime svojpomocne a len cez vikendy. Hrubá stavba rastie veľmi rýchlo.Pre porovnanie aj ja chcem dať info koľko čo stalo a aj by som sa chcela spýtať nejake info. Betón do základou a do základovej dosky:78400 sk,železo a všelijaké kari rohože do dosky:13130 sk, šalovačky, porfix plus,cement, asfaltovy pas,priečkovice,lepidla a všetko čo je potrebné zo stavebním vratane komina zatiaľ 248400 sk. Hornú deku ,,plafón,, sme si dali spraviť. Doniesli nám hotove panele. Za tri hodiny sme mali zakryté. Cena panelou spolu s dovozom, so žeriavom ale aj zo žumpou 155500 sk. Začiatkom novembra nam budú robiť krov. Všetko bude stáť 417650 sk. V cene je započítaná škrídla Mediteran, krov, odkvapovy systém,slnečné kolektory. Strechu nám spraví jedna firma na komplet. A potrebovala by som info ja: mrpalo, prosím ťa koľko asi približne ťa vyšli okna? Dal si to okno na ,,jedálni,, tak ako je na projekte, alebo si ho zmenil? My sme ho dali tak ako je v projekte, a v obývačke som jedno okno pridala.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?