BAU holding - rodinné domy, s. r. o., RD poschodový Family Classic alebo prízemný Monet

Profilova fotka
Ahojte strechári ! :) Na začiatok chcem požiadať všetkých odporcov tejto firmy, aby sem nepísali lebo ma nezaujíma ich negativizmus alebo konkurenčné drísty, ktorých kade tade píšu dosť.. Tak prosím nezahlcujte diskusiu. S polovičkou si chceme cez túto firmu dať postaviť RD, nakoľko ich domy sledujem už pár rokov. Náš hlavný favorit je poschodový Family Classic a záložný plán je Monet. Je tu niekto kto býva v dome od tejto spoločnosti a vie mi poradiť spôsob kúrenia? El.podlahovému kúreniu sa chcem vyhnúť. Rád by som počul názor niekoho kto kúri kachlami v kombinácií napr s klímou. Určite by boli kachle hlavné kúrenie a klíma doplnkové. Tie ich konvektory ma moc neoslovujú ani el.podlahovka skrz závislosti na (+-drahej) el.energií. Kto kúri podobným spôsobom a aké má mesačné náklady? Rovnako strecha. Je diametrálny rozdiel medzi plechovou v štandarde alebo lacnými škrídľami za príplatok? (škrídľa = väčšie zaťaženie na drevo konštrukciu, steny, atď..) Ak má niekto kachle či má robené prieduchy alebo v poschodovom dome ako by riešil prieduchy alebo podobne... Budem rád za každý postreh od ľudí, ktoré reálne žijú v stavbách tejto firmy. napr. čo by zvolili inak keby konfigurovali od znova dom, aké materiály by vymenili za tie drahšie alebo ktoré by kľudne mohli byť lacnejšia verzia v štandarde. Ďakujem veľmi pekne :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Odpovedať
nac zakladas dalsiu temu, ked o BH uz je tu tem niekolko? Neracil si si precitat pravidla?
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 1.lebo sú to diskusie z roku 2010, 2014 a podobné super roky... 2. Každá staršia diskusia sa vedie iba o tom kde sa ľudia sťažujú a toto som založil tak, aby sa tu ľudia nesťažovali a dali reílne postrehy z bývania. Tak neviem prečo si moc iniciatívna a montuješ sa do toho, do čoho ťa naozaj nič :)
Odpovedať
@msivon @rain77 má od nich stilo a pokiaľ viem nesťažuje sa...je to síce so sedlovou strechou, ale od Bau Holding...skús jej napísať....a ohľadne kúrenia klímou v montovanom dome napíš @jakino , ten klímou kúri aj chladí a nemá myslím ani krb...a je spokojný...
Odpovedať
Profilova fotka
@mimo235 ahoj ďakujem veľmi pekne. Slečne som práve napísal a s pánom som tiež už dnes komunikoval a poradil mi už s klímou. Ďakujem ešte raz
Odpovedať
Profilova fotka
@msivon oooooo síce odveci 😄 ale dakujeeeem, no slečna už nie som 22,5 roka 😉 ... Napíš mi otázky a odpíšem ti. Ja len ... Jediné, čo by som na našom dome zmenila alebo doplnila je .... 1 m do dĺžky domu, aby mi vznikol medzi detskou izbou a wc 1 m priestoru na špajzu, tým pádom aj kuchyňu a obývačka by boli o meter dlhšia, no hlavne o tú špajzu mi ide. (Stilo 4iB máme) Kúrenie máme elektrické podlahové, konvektory v žiadnom prípade, hovorím za seba, za nás. Určite škridla, máme 3 sklo, máme zo spálne balkónové dvere nie okno. Nemáme nad vstupom tu striešku, v kúpeľni máme sprchový kút a uprednostnili sme radšej dve umývadlá ako vaňu. Máme krbové kachle jøtul 5,5 kw, podlahové kúrenie máme zapnuté, no kurime aj kachlami, tým pádom, elektrické kúrenie nekuri ak je teplo.
Odpovedať
@msivon podľa profilu pozerám že si z MT, už máš zistené že by Ti povolili na stavebnom úrade dom zo sklonom strechy ako má Monet? Sever SR je 4-tý až 5-tý stupeň snehovej záťaže a väčšina úradov požaduje sedlovú alebo valbovú strechu... No a od toho aký typ strechy budeš potrebovať, môžeš sa rozhodovať medzi krytinou. Pochybujem že pri Monete budeš mať inú možnosť ako plech.
Odpovedať
Ak si z MT, prid omrknut k nam, sme kusok od MT... Mame sice Stilo, ale rovno ukazem, na co dat bacha, na co sme my nemysleli... U nas presne nesmie byt ina ako sedlova alebo valbova strecha, ale kvoli zachovaniu "razu" dediny, no uz sa najdu aj vynimky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?