Altanok

Dobrý deň, prosím, obraciam sa na Vás, potrebujem poradiť ako riešiť prevýšenie pri výstavbe altanku, ktoré vzniklo po výkope zeminy do rovná, podotýkam, že svah je v sklone a je všade rovnaký, čiže lepšie miesto nebolo, viem, že každý bude mať iné predstavy, ale chceme to takto, len potrebujem radu čo s tým prevyšenim. Tam kde je tá doska v pravo tú stranu sme chceli celú voľnu, keďže máme veľký pozemok a dobrý výhľad a všade samá zeleň, zvyšné tri do polovice obiť drevom, dve strany mriežka a ta predná - kratšia bez mriešok iba polovica obita. Keďze logicky drevo nemôžem dať pod úroveň zeme tak som rozmýšľa,l že vymurovať múrik na úroveň zeme celú tú stranu plus, polovicu tej strany, kde je doska vlastne také L-ko a zvyšok nejako zosvahovať pre vchod, lebo celá strana to by bolo strašné vela svahovania :-( . Vaše nápady ? Ďakujem vám veľmi pekne, hodím orientačnú fotku, základy na päťky už mám, ale keď som to hodil do roviny tak ma skoro vyplo 😂 myslel som, že to prevýšenie bude menšie, dlažbu budem dávať na tie patky, čiže plus 6 CM, stále ostáva prevýšenie nejakych 30-40cm :( ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Bocne a zadnu stranu bu som obmuroval dtckami nad uroven terenu aby voda zo svahu netiekla dnu
Odpovedať
@wolodymyr tu bočnú stranu v ľavo, na ňu by som sa vykašľal tam to vychádza akurát, nejak sa to uz doladí, plus zadná keď sa vymuruje na úroveň až potom sa dajú stojky skôr ma trápi ta v pravo, ktorá má byť celá voľna a má tam byť vchod dnu tam neviem čo s tým do altánku skakať nemôžem a toľko svahovania to je o ničom, preto rozmýšľam nad takým L-kom a v pravo nejaký stupnovity schodikovy múrik do polovice prípadne múrik s takou skosenou hranou a zvyšok do dols nejak zosvahovat do rovná s dlažbou pre vchod.
Odpovedať
Niečo takéto mam na mysli ....
Odpovedať
Takto isto to mame aj my.Muz tam vyleje beton a ta zemina co je takto vyvysena sa znova odkope a dame tam kamienky okrasne ako chodnik.No u nas je vyhoda ze je asi pol metra a uz tam maju susedia mur.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?