Aky náter na drevenicu Sikkens alebo Belinku?

Rozhodujeme sa medzi naterom na drevenicu od dvoch znaciek Sikkens alebo Belinka. Sikkens sa na zda drahsi, no ak mate niekto skusenosti a rady budem vdacna za vasu pomoc. Co som citala Sikkens nie je az tak pouzivana?
Odpovedať
naozaj nema nikto skusenosti?
Odpovedať
@verka1978 mame vnutro natrete bezfarebnou Belinkou vonkajsok nie, nazov si teraz neviem spomenut, je to anglicke slovo, je podstatne drahsi ako Belinka dovod - u znamych dva rovnake zahradne domceky, stavane naraz a natierane naraz troma vrstvami Belinku natierali opat po 3 rokoch, bola uz taka skareda vyprasivena, ten druhy opatovny nater po 6 rokoch Belinka mam pocit, ze je v pohode tam, kde nejak extremne nesvieti slnko (ta strana u nich vyzerala relativne dobre) nazov je myslim Johnstone alebo podobne
Odpovedať
Profilova fotka
Jednoznačne Belinka. Mám s ňou natretú hojdačku a je na vonku už dva roky a farba stále krásna!
Odpovedať
osmocolor.eu My mame sice vnutorne, ale vraj su aj tie vonkajsie skvele..
Odpovedať
dnes maju zacat stavat drevenicu tak uvidime co povedia majstri. Za tyzden to maju postavene ak bude pocasie priat a potom to musime hned natriet. Dakujem za tipy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
nasla som tuto diskusiu, mozem sa opytat, cim ste nakoniec natreli vasu drevenicu? Prip. co doporucujete? dakujem.
Odpovedať
@vevericka6612 Dotycna je uz neaktivna. Ak sa jedna o drevenu stavbu, treba ist do olejovych veci, v ziadnom pripade nie hrubovrstve lazury.
Odpovedať
viete mi poradit aj konkretneho vyrobcu, s ktorym mate skusenost? dakujem
Odpovedať
@vevericka6612 Musis dotycneho cloveka tagovat @ alebo kliknut na odpovedat, aby vedel, ze si mu pisala. Ja nemam drevodom, mam nejake znacky vytipovane, ale nebudem ich bez skusenosti odporucat. Treba sa spytat ludi, co stavali zruby, napriklad tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/mont...
Odpovedať
@matorado dakujem velmi pekne. pomoze mi to :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobrý deň verka1978. Sikkens farby, alebo lazúry nie sú porovnateľné s Belinkou. Belinka je lazúra, ktorá je zameraná na hobby sektor. V prípade renovácie musíte úplne zbrúsiť povrch až do dreva. Sikkens je zameraný na priemyselné použitie - jednoduchosť, funkčnosť a odolnosť. Ak by bolo nutné povrch renovovať, tak stačí jemne zdrsniť povrch brúsením a natrieť lazúru tým istým odtieňom. Nie je potrebné povrch prebrusovať až do dreva. K cene sa Vám neviem vyjadriť, nakoľko neviem za čo Vám bola farba Sikkens ponúknutá a aká farba to bola. Je rozdiel aj kde Vám farby Sikkens predajú a aký servis k tomu ponúkajú. Osobne by som Vám odporučil produkt Sikkens Cetol 761, alebo ak chcete syntetickú farbu, tak Cetol Novatech.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?