Akú firmu na dom s oceľovým skeletom?

Zdravím, máte niekto referencie na firmy ktoré sa orientujú na montované domy ale z ocele ? Google mi nejaké našiel ale osobná skúsenosť niekoho tu na fóre by bola najlepšia. najviac sa mi páči systém logsteel pretože to chcem stavať svojpomocne a oni vlastne predávajú niečo ako stavebnicu ale sú nový a preto sa neviem rozhodnúť. Viete niekto niečo o nich, prípad inú firmu ?
Odpovedať
Oceľ zle vplýva na organizmus, takže sa tým nezaoberám.
Odpovedať
ferka to si sa kde docitala to by som si chcela precitat.
Odpovedať
Do montovaného domu z ocele by som asi nešla ale skús si pozrieť www.veloxslovensko.sk
Odpovedať
ferka511 - A čím oceľ vplýva zle na organizmus ? =-) Nemyslím si že je na oceli niečo zdraviu škodlivé , skúsiš vysvetliť ? rogero - velox som videl na živo a ďakujem neprosím, nepresvedčilo ma to ?
Odpovedať
frisky : montovaný dom z ocele budem stavať približne o mesiac v Martine. Rád pošlem nejaké fotografie. Neviem čo si predstavuješ pod pojmom montovaný dom z ocele ? Môj Oceľový dom je vlastne iba rámová konštrukcia z troch modulov ( dom 9x12 ) spojených dokopy a nie klasický montovaný systém ako ho poznáme z drevených domov. Najviac sa mi na tomto systéme páči že je veľmi presný rozpočet, nemusím robiť betónové základy a strecha je vlastne hotová už z oceľových nosníkov ( rovná strecha). Bývať by som mal do 3-mesiacov od začiatku prác. Mám vynikajúci tepelný odpor, difúzne otvorenú štruktúru stien a infračervené kúrenie. Vplyv ocele na zdravie človeka nepoznám, mohol by byť pri zváraní, ale to sa vykonáva len raz a u výrobcu, naviac konštrukcia je ukrytá v stenách takže naozaj neviem čo môže byť negatívne. Naopak tento systéme je najbezpečnejší proti zemetraseniu a proti zásahu bleskom, ten je zvedený po celej konštrukcii do zeme s ktorou je spojený základovými pätkami ( môžu byť aj zemné skrutky, ale mne to vyšlo lacnejšie s pätkami.
Odpovedať
Profilova fotka
faradayova klietka :-D - nič ?
Odpovedať
Veru nič :-D Máš pocit že v takejto konštrukcii bude faradayova klietka problem. wiki: Ideálna Faradayova klietka je celouzatvorená nádoba bez akýchkoľvek otvorov. Neideálna Faradayova klietka v skutočnosti vonkajšie elektromagnetické pole len zoslabuje, ale nie je schopná ho úplne odtieniť. Pole do nej preniká cez otvory v stenách klietky. So zvyšovaním frekvencie elektromagnetického žiarenia prenikanie poľa cez otvory narastá, pretože kratšia vlna prenikne cez otvor bez toho aby sa klietky "dotkla". Na dokonalé odtienenie vysokofrekvenčných polí je preto potrebné použiť plný materiál bez otvorov a štrbín. Takéto tienenie funguje v širokom rozsahu frekvencií až do oblasti röntgenového žiarenia, keď sa tenké vrstvy kovu stanú pre danú frekvenciu priehľadnými.
Odpovedať
Profilova fotka
o.k.
Odpovedať
Vidím že pár ľudí tomu tu aj rozumie ;-) Ešte by som chcel vedieť aký je rozdiel medzi ľahkým montovaným skeletom a modulovým ako má logsteel ?
Odpovedať
čo je montovaný a modulový skelet
Odpovedať
modulovy skelet je skelet, kde su stlpy umiestnene v urcitom module, to znamena v urcitej rovnakej vzdialenosti od seba ... napiklad 3000 mm montovany skelet, je subor jednotlivych prvkov ktore tvorria celok .... steny, stlpy, prievlaky, schody ...
Odpovedať
Je možné že k modulovej stavbe netreba základy ? Telefonoval som do spoločnosti ktorú som už spomínal a bolo my povedané že nieje nutné robiť klasickú betónovú dosku. Pokladajú dom na základové pätky alebo zemné skrutky .
Odpovedať
Článok sa načítava...
frisky: vsetko zalezi od unosnosti terenu, ked podla geologickeho prieskumu zistis, ze stacia patky, tak stacia patky, ktore by eventuelne nahradili zakladove pasy, zakladovu dosku musis spravit tak ,ci tak
Odpovedať
Základová doska nieje potrebná, celá konštrukcia je nad úrovňou terénu, fasáda je zvedená až po zem. V takomto prípade naozaj stačia iba základové pätky, pásy alebo zemné skrutky.
Odpovedať
@zdenislav Prosím!!!! už si postavil aspoň niečo zo svojho domu. Sme z Martina a chceli by sme to vidieť, lebo by sme tiež chceli niečo také.
Odpovedať
Kedže nám na celom slovensku pršalo celý mesiac, tak začíname až tento týždeň, prípojky na elektriku, vodu a kanál sú hotové. Teraz pokračujeme základovými pätkami a výrobou skeletu. Naviac vznikla komplikácia s kanalizáciou pretože v skutočnosti bola pod zemou iba 80 cm a vyjadrenie od vodárenskej spoločnosti bolo že 1,90 m. Keď už bude stavba rásť tak pridám foto
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Prikladám link na sľúbené foto : http://picasaweb.google.sk/1159969366...
Odpovedať
zaujimavy dom, kolko vyjde cena? Kolko m2? Aky material sa pouziva na odizolovanie ocelovej konstrukcie a betonovych patiek? Kolko cm je izolacie v podlahe, v stenach, na strope? slubuju ti NED?
Odpovedať
Cena na m2 je na stránke logsteel.eu a aj všetky konštrukcie. Na odizolovanie konštrukcie je použitý lupotherm s kombináciou fúkanej celulózy V podlahe je 20 cm, v stenách 20 cm a v strope 25-30 cm Dom je správne orientovaný na svetové strany, nastavený pre solárne zisky. Vykurovanie z infračervených panelov s solárnym ohrevom vody.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Nové fotky z výstavby http://picasaweb.google.com/logsteel....
Odpovedať
@zdenislav trochu sa v tom strácam, je to tvoj dom, alebo robíš reklamu firme (album má názov Vzorový dom)
Odpovedať
@tommi_d Tak trochu oboje . . .
Odpovedať
ocelove rodinne domy.....http://www.kanadskedomy.sk/web/index.php/indexphpoptioncomphocagalleryaviewcategories podla mna je to vyborna technologia ;-)
Odpovedať
http://www.kanadskedomy.sk
Odpovedať
@frisky musím povedať, že si tu veľa ľudí mýli dojmy - pojmy a trepe dve na tri! Odporúčam nakontaktovať sa na ĺudí so stavebným vzdelaním, odbornou spôsobilosťou a dostatočnými referenciami.
Odpovedať
Pozeral som foto vzorového domu na stránkach firmy Logsteel. Pochybujem o funkčnosti mnohých detailov - nie som odborník v tepelnej technike /som statik/, ale trocha tepelnej techniky sme v škole mali. Nebudem tu prednášať o šírení tepla v konštrukcií, tepelných mostoch a rosných bodoch - nemá to zmysel. Ak máte možnosť, buď si to naštudujte, alebo dajte vysvetliť odborníkovi v tejto oblasti. Dobrá rada - rozhodne nekupujte mačku vo vreci, detaily si dajte posúdiť odborníkovi špecialistovi s okrúhlou pečiatkou v danom odbore. Okrem toho ponúkané domy, čo sa týka návrhu sú viac než odfláknuté. Náhodne namodelované krabice. Ak sa trocha zamyslíte nad reálnymi proporciami, zistíte, že sú nezrealizovateľné! A niektoré dispozície? Nemusíte konzultovať ani s architektom, stačí troška citu a vidíte, že to nemá ani hlavu, ani pätu. Toľko nezmyslov a zavádzajúcich informácii!
Odpovedať
@zdenislav posli mi info so posty prosim kde a co si staval,a cez koho, a este by ma zaujimale co si dal pod dom? po obvode som videl nahrnute kamene no dpo domom si nechel vzduch? vies aky sajrajt tam bdues mat po 10rokoch?
Odpovedať
My sme za čali stavať s firmou Bikreal- Stavba nízkoenergetických montovaných domov švajčiarskou technológiou Cocoon s oceľovou konštrukciou.Pitko-hu. Základy máme hotové a sú pevné ako na murovaný dom. Tiež nie som odborníčka, ale myslím, že ked už montovaný dom, tak predsa oceľová konštrukcia je rozhodne pevnejšia a trvácnejšia ako drevená.... http://www.bikreal-zostav.sk/hlavna-s...
Odpovedať
http://www.bikreal-zostav.sk/nizkoene...
Odpovedať
@stefan510 Verím že pochybujete o mnohých detailoch funkčnosti a myslím si že je celkom pochopiteľné prečo nedávam do fotogalérie všetky detaily. Každý kto vie, že oceľ je vodičom tepla, si bude od počiatku myslieť že oceľový skelet v dome je tepelným mostom. Vo vzorovom dome bola vykonaná termovízia a výsledok bol bez tepelných mostov a úplne homogénna stena. Váš názor na proporcie domov je z časti správny ale domy, tak ako sú navrhnuté vo "vizualizáciach" sú aj v podstatnej miere zostaviteľné. Kedže ale tuším odkiaľ fúka vietor, tak sa na vaše jednocestne zamerané názory o hlúpostiach a pod nebudem vôbec vyjadrovať p.T. Kto je presvedčený že dokáže bývať iba v dome z betónu ale zo stenami ako v bunkri tak neviem prečo sa vôbec zapája do debaty o montovaných stavbách. Ja by som nemohol iba podľa pár fotiek povedať že je niečo nezmysel. Ale v jednom máte určite pravdu dispozičné riešenia domov sú neštandardné a Váš názor je správny. Po tomto dátume už na stránke niesu a budú nahradené, teším sa že sa k nim opäť vyjadríte.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?