Ako s vlhkostou na povale v rocnej drevostavbe

Dobry den, dala som si postavit drevodom, ale mam vlhku povalu, ked otvorim stropne schody tak stecie par kvapiek a uz zacinaju byt poskodene, mam iba parozabranu inak nie je na povale nic, len najake veci, a tie su tiez vlhke. Dom vykurujeme podlahovym kurenim, nic mimoriadne...strecha je pokryta skridlou tondach a mam aj slnecne kolektory. dakujem za kazdu radu
Odpovedať
povala nie je dostatocne prevetravana alebo hrubka stropnej izolacie nedostatocna. Alebo slabo vetras.
Odpovedať
Profilova fotka
Oslovte odborníka z Vášho okolia, najlepšie projektanta aby sa išiel na problém priamo k Vám pozrieť. Potrebnú hrúbku izolácie Vám bude vedieť skontrolovať prepočtom, ak je chyba v nedostatočnej hrúbke. Porúch a chýb tu však môže byť viac, avšak bez obhliadky a zdokumentovania stavu by to boli len moje dohady.
Odpovedať
Dobrý deň.Presne ako píše pani , tých aspektov môže byť veľa.Môže to byť aj to ,že napr.je nedostatočná hrúbka izolácie v strope pod ,resp.nad obvodovými stenami a tým je rosný bod v dome ,preto tá vlhkosť.Ďalej to môže byť aj nedostatočné vetranie podlahy v strope ( ak nie sú vyvŕtané prieduchy a tým necirkuluje vzduch - tu je zase otázka či je zateplená strecha až do vrcholovej väznice ) atď... Najlepšie je naozaj prizvať stavebný dozor danej firmy ,ktorá to stavala ,alebo nezávislého odborníka.Jednoznačne to treba riešiť ,lebo hrozí výskyt plesní.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?