Akej firme dať postaviť montovaný dom?

Ahojte. Uz som zufala,prosim Vas hladam na nete,,ktora firma je dobra na tento typ stavby a kazdy len ruky prec a taketo:) Prosim Vas, dajte seriozny typ na nejaku firmu, co Vam zrealizovala domcek:) Nemam velke poziadavky 3 max 4 izbicky klasika bungalov... Dakujem:)
Odpovedať
@ivakard odkial si? mozem dat kontakt na dvoch skusenych zivnostnikov zo Ziliny, robili nam hrubu stavbu
Odpovedať
inak, ked sme hladali firmu, ktora by nam postavila nas montovany dom, boli sme uz takmer isto rozhodnuty pre firmu 1woodhouse, zdali sa najlepsi z tych firiem, co sa nam ozvali, no nakoniec sme si vybrali tychto dvoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@maco :) stavali ste tento rok? ako dlho vam to trvalo? nemôžeme sa rozhodnuť aku stavbu uprednostniť, chcelo by to asi vidieť a počuť od bývajúcich ...
Odpovedať
ano, stavali sme tento rok, trvalo to cca 3 mesiace aj nieco, vacsi dom s podkrovim
Odpovedať
Profilova fotka
@ivakard ahoj, skus pozriet na profil firmy A coro z Presova v katalogu firiem. Stavaju na celom SR a material a aj ceny sa mi zdaju ok. (Pozor, na zateplenie urcite nie polystyren). My dufam tiez budeme coskoro stavat. Dufam, ze ti to pomoze v rozhodovani. Daj vediet casom, ako ste sa rozhodli (firma a tak) Pa pa
Odpovedať
Profilova fotka
@imma to si kde vzala že na zateplenie nie polystyren??? :-p
Odpovedať
Profilova fotka
zaleží od celkovej stavby steny,nie že NIE polystyren:-)
Odpovedať
zdravim Vas:) Dakujem za Vase reakcie,skusim Vase informacie nejako zosumalizovat a dam vediet:-) Slovenske predsudky typu:odfukne Vam ten dom, stavajte z malty a ine ma uz naozaj nicia:) Dakujem este raz:)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivakard určite sa toho netreba báť...sú to len fámy :-p a ludia ešte na tento typ stavieb na SK nie su zvyknutí,pritom vo svete to fičí už dávno 8-) sami máme monťák a nesťažujeme si 8-) len si treba vybrať fakt serioznu typu...napr Atrium alebo niekoho známeho čo pôsobí na trhu dlhodobejšie..... :-p nie tzv,zrýchlobohatlikov ]-( čo sa chcu len nabaliť a kvalita je na druhej strane :-(
Odpovedať
Presne, mam preces.cely svet a nikde inde som nevydela okrem Arab.Emiratov,tento druh stavby:) Takze ste sli cez Atrium? Ako sa Vam tam byva?My hladame nieco max fakt 4 izby:)
Odpovedať
Profilova fotka
nie,my len teraz lutujeme že sme cez nich nešli :-D :-D :-D :-Dmy sme skôr "naleteli"tym rýchlozbohatlikom ]-( aj my máme 4 izby-bungalov a sme max spokojní x-)
Odpovedať
@ivakard ze odfukne vam ho.. :-D :-D my sme tiez dostali podobnu hlasku, isla okolo postarka a vravi... jeeeeeeeej, ved vam to zhoriii..... :-D :-D aka mila...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@maco ....vies kolko blbych ludi si mysli,ze je to ako lego?:)))))))))))))))))))) No necham ich v tom:) specialne ich potom zavolam na salku dobrej kavicky:)
Odpovedať
Profilova fotka
nám práve teraz realizuje drevodom jedna firma... ešte sme len v začiatkoch, ale zatiaľ maximálna spokojnosť aj ohľadom komunikácie, aj dodržania termínov, aj so zatiaľ prevedenou prácou. A o drevodome sme si tiež vypočuli toooľko rečí, ešte aj z blízkej rodiny. Ale keď sa priamo niekoho opýtate, či vôbec vie, čo to drevodom je, tak už sú úplne mimo.
Odpovedať
@sika1 Presne tak, aj nas kazdy presviedca o tom, ze najlepsia je tehla. Ale ved nech si stavaju z tehly, nikto im to neberie. Ja som sa bola pozriet na Expo vo Svajciarsku napr. ako stavaju oni a dokonca mi povedali, ze vsetky najstarsie domy vo CH su prave z dreva. Takze je to dost zaujimave.
Odpovedať
Profilova fotka
@lucinda7 ahoj :-) citala som na nete, ze polystyren (co sa tyka zdravia) nie je ten najvhodnejsi material a tiez tu, kde zijeme (v Kanade) prave tieto domy nezatepluju polystyrenom vobec... a su tu len monotovane domy. Okrem toho aj technicke parametre (pripustnost polystyrenu) podla odbornikov nie su az take vyhodne, dom nedycha a casom - po rokoch sa moze z par vytvarat pliesen... len moj nazor. papa kazdemu ;-)
Odpovedať
@imma EPS: 1. je to síce vyrobené z neobnoviteľnej suroviny, ale je recyklovateľný - dúfajme, že sa časom podstatne vylepší priebeh recyklácie a logistika okolo toho 2. nevýhodou je horľavosť, čo u drevostavby je trošku riziko - síce plameň sa nešíri, lebo EPS je samozhášavý, ale oheň sa poľahky dostane ku konštrukcii zvonku - závisí, čím je kostra opláštená pod EPS; 3. škodlivosť ľudskému zdraviu - pri horení sa uvoľňuje jedovatá látka - práve ten retardér horenia (ale zas - ako často horí, že by to zanechalo vážne následky na zdraví a prírode?) 4. paronepriepustnosť EPS - nemusí byť problém, pretože drevostavba musí mať z vnútornej strany parozábranu, ktorá je rádovo viac paronepriepustnejšia než EPS; alebo sa použije záklop z OSB dosiek + prelepiť. V každom prípade treba prepočítať v skladbe polohu rosného bodu a nebezpečenstvo kondenzácie, najmä v prípade použitia OSB. Nešťastným riešením je, ak firma použije OSB zvnútra (bez parozábrany) aj zvonku pod EPS = podmienka, že vrstvy skladby majú byť smerom von čoraz paropriepustnejšie, nie je splnená!!! My máme tiež drevostavbu, ale nezateplili sme, celá hrúbka steny je vypchaná len vlnou - nehorľavá. Zvonku i znútra opláštené takmer nehorľavými doskami Velox, pričom parotesnosť dosahujeme na vnútornej strane steny parozábranou. Tepelné mosty sú minimálne, pretože kostra je z nosníkov a nie drevených stĺpikov (tie tvoria tep. mosty, preto sa zatepľuje). Viac vo fotoblogu. Jarka
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr jeej dakujem za odborny vyklad, mas pravdu, ze priepustnost sa da riesit... Tvoj vyklad zmierni aspon moje razne vyjadrenie o polystyrene :-D V podstate kazdy ma svoj nazor a tiez kazdy si urobi postavi dom ako uzna za vhodne. Ja som tusim niekde pocula o skodlivych latkach na zdravie v polystyrene. Budem hladat a ak najdem urcite prispejem web strankou o tomto fakte.
Odpovedať
@blacksr Väčšina drevosendvičových konštrukcií je difúzne uzavretých a to z oboch strán i z interiéru (OSB a parozábrana z PE fólie) aj z exteriéru (EPS a z vysokej časti i lepidlo a podkladná omietka). Nevidím najmenší dôvod pri drevostavbách trvať na difúzne otvorených konštrukciách, nakoľko si myslím, že dosiahnutie funkčnej difúzne otvorenej konštrukcie je oveľa tažšie ako difuzne uzavretej. Veľa i renomovaných firiem sa o to pokúša, lebo ľudia to chcú a potom vytvárajú technické nezmysly.
Odpovedať
@tommi_d Nepochopili ste ma. ;-) Každá drevostavba musí byť smerom von difúzne viac a viac otvorená, to znamená, že difúzny odpor materiálov musí smerom von klesať. Termín "difúzne otvorená drevostavba" je značne zavádzajúci, totiž, aj firmy, ktoré ponúkajú "difúzne otvorené drevostavby" a oháňajú sa "dýchaním", musia dodržať tento princíp, preto na vnútornej strane konštrukcie používajú OSB (parobrzda - má menší dif. odpor než parozábrana). Ostatné firmy používajú parozábranu. Čiže ani jeden typ domov nie je difúzne otvorený v tom zmysle, že by si para mohla chodiť, kade sa jej zachce. (To by bolo pre drevenú kostru veľmi nebezpečné.) Na vnútornej strane treba použiť niečo, čo má vysoký dif. odpor (OSB - vysoký; parozábrana - stráááášne vysoký) a smerom von má dif. odpor byť menší. Ja som poukazovala na nebezpečenstvo práve u konštrukcie, kde sa dá znútra OSB a zvonku OSB s polystyrénom - nie je zachované pravidlo difúznej otvorenosti SMEROM VON, pretože tam dif. odpor narastá. Ja osobne dávam prednosť vysokej parotesnosti, ktorú zaisťuje parotesná fólia. Hlášky typu "bývanie v igelite" - nie je našimi zmyslami poznať rozdiel, ale máme istotu, že konštrukcia je z hľadiska kondenzácie pary, plesní a narušenia statiky bezpečná. Viac sme sa bavili tu: http://forum.tzb-info.cz/112367-difuz... Jarka z http://pasivnydom.blog.cz
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@blacksr akurat pred chvilou sme sa vratili z obhliadky vzoroveho domceku realizovaneho firmou atrium, aj sme debatovali samozrejme. Prezentuju tam difuzne otvoreny system. Zvnutra je to fermacel, potom instalacny priestor, fermacell, vlna a nejaka drevovlaknina, nespominam si presne co to bolo, ale vraj je to difuzne otvorene, ziadna parozabrana zvnutra. Neviem celkom, co si mysliet o tomto systeme, vie k tomu povedat niekto nieco blizsie? Hrubka steny je celkom 280mm, pripadne aj hrubsia ked sa ide na pasiv. Typek vravel, ze to uz asi 6 rokov robia, ma niekto nejake skusenosti? Vraj aj v nemecku uz prechadzaju na takyto system :-). Preco sa vsetci musia ohanat nejakym usa kanadou nemeckom norskom? Budem rad za kazdu info a vopred dakujem.
Odpovedať
preto ze tam s tym maju skusenosti.kolko je drevodomov na SK.?preco si ludia kupuju švajčiarske hodinky? Inak fi Atrium cz poznam je to ok.firma
Odpovedať
@drevostavby ja viem, ze atrium je ok, pytam sa na ten system, difutech tusim, vyhody nevyhody atd .... ci je to lepsie ako klasicke difuzne uzavrete ... Na margo tych krajin zahranicnych, pride mi to trosku gycove klise, ono to dobre znie, aj tak to nikto nezistuje, ci naozaj v kanade o niecom takom vobec chyrovali :-) (kanada bol priklad) ... Ja mam hodinky ruske, svajciarske sa mozu schovat :-)
Odpovedať
@kriloter Atrium je fajn. Cenovo vyššie. KAŽDÁ drevostavba musí byť smerom von difúzne otvorená. To znamená, že na vnútornej strane je niečo, čo má väčší difúzny odpor (presnejšie väčšiu difúznu hrúbku) než to, čo je na vonkajšej. Buď parozábranná fólia alebo prelepená OSB doska. Alebo ako v tom Vami popisovanom systéme: doska Fermacell Vapor http://www.fermacell.cz/cz/content/fe... , ktorá slúži ako parobrzda. Nie je fermacell ako fermacell - tie dosky sú v skladbe použité rôzneho druhu. To je dom v DNV? Systém, ktorý popisujete, je dobrý. Sem nesmiete však dať zvonku OSB alebo EPS!!! Dochádzalo by ku kondenzácii v stene a to je pre drevo e-e! Preto zvonku drevovlákno. Príp. min. vlna. Rovnako dobrý je systém s parozábranou. V tomto prípade môžete zvonku dať OSB alebo nalepiť EPS aj 2 metre hrubý - stále to bude z hľadiska kondenzácie bezpečná konštrukcia. Atrium robí domy aj s parozábrannou fóliou aj s parobrzdnou doskou Vapor. Firmy rady prezentujú systém bez parozábrany ako lepší, čo nie je opravda (a je samozrejme drahší) a akože dýchajúci. "Dýchanie" potenciálni zákazníci milujú a "slyší na něj". Medzi 2 rovnakými domami postavenými týmito 2 technológiami by nebol veľký rozdiel vo vetraní. A keby ste k nim postavili ešte také isté z ytongu, zatepleného ytongu, tehly, zateplenej tehly, zrub atď. - všetky by museli vetrať takmer rovnako.
Odpovedať
@blacksr dakujem za odpoved. Ano, je to dom v dnv. Vyzera to celkom fajn, len su dost drahi, myslim, ze je to drahsie ako murovane domy a to uz asi potlaca aj vyhodu rychlej stavby. Co a tyka parozabrany a fermacell vapor, nie je to s fermacellom viac blbovzdorne pri montazi? Ked to s parozabrannou foliou odflaknu, moze to byt celkom pruser o par rokov. A zas az tak robotnikom neverim. Stale viac sa priklanam na stranu murovanej stavby, neviem ci chcem podstupit riziko s montovanym drevodomom, ze to firma odflakne. Este mam otazku trosku mimo temu, ako je to s predajom montovaneho drevodomceku po par rokoch? Predpokladam, ze ked niekto kupuje hotovy dom, asi drevostavbu preferovat nebude. Nerad by som postavil dom, ktoru sa v pripade potreby nebude dat predat. Predaval uz niekto drevodom?
Odpovedať
@blacksr mám vážnu pochybnosť, že ten systém od Atria je dobrý :-( V tom ich Difutechu podľa mňa nemá čo robiť tepelná izolácia minerálna vlna, ktorej vyslovene vadí vlhkosť..... Ok by to bolo s konopnou izoláciou,alebo s izoláciou, ktorej nevadí neustále prechádzajúca vlhkosť...
Odpovedať
@tommi_d A ak je minerálna vlna na murovaných domoch, napr. z ytongu? Hodnota Sd ytongovej steny hr. 38 cm je podobná ako u dosky Vapor. Aká vlhkosť by mala vlne vadiť? Veď ide o vzdušnú vlhkosť, nie o vodu, v ktorej by bola vlna ponorená. Dokonca je možné, že tá skladba Difutech nemá vôbec rosný bod. Závisí to od toho, koľko cm vlny sa použije za Vaporom (vonku). Ja som len tak pre zaujímavosť rátala náš strop, kde sme použili dosky velox , ktorý má Sd len cca 0,5 m a NELEPILI sme parozábranu. Mnohí nám vyčítali, ako to bude vlhnúť, ale: aj totálne bez parozábrany by bol náš strop bez kondenzácie, pretože máme dostatočnú hrúbku paropriepustnej vlny. Overené výpočtom. Veď aj na starý dom sa smie vlna len tak bez parozábrany položiť na strop (pokiaľ je na strope omietka, ktorá zabezpečuje vzduchovú tesnosť), u dreveného stropu treba prelepenú parozábranu alebo doskovú parobrzdu. Difutech a podobné konkurenčné skladby nie sú zlé, len sú drahé a zbytočne komplikované. Toť môj názor.
Odpovedať
osb3 doska vlhkost znáša v pohode,len ma zaujíma čo je paropriepustna vlna???
Odpovedať
@kriloter Blbuvzdornosť neviem porovnať, nerobila som to. Zle zlepiť spoje môže montážnik u oboch; mechanicky porušiť parobrzdu/zábranu môže ľahšie u fólie, ak niečím zavadí a pod. O predaji a kupovaní starších drevostavieb neviem nič. Kebyže idem kupovať dom, u drevostavby požadujem: - test vzduchotesnosti - termovíziu (obe s aktuálnym dátumom). Len tak sa dá zistiť, či niekde nie je schovaný priekak. A zrejme by som toto dala vyhotoviť pri predaji svojej drevostavby. Tých 400 € navyše zabezpečí, že nemusím ísť nezmyselne s cenou nehnuteľnosti nadol. Ak by sme nestavali dom sami a museli by sme ho zveriť firme či mur. partii, bol by murovaný. Aj u murovanej verzie sa dajú dosiahnuť veľmi slušné náklady na kúrenie, a lá lepší NED.
Odpovedať
@drevostavby Nie že by existovala aj neparopriepustná vlna... skôr som chcela tým slovným spojením podčiarknuť, že vlna je paropriepustná. Preto také dupľované označenie...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?