Umelá inteligencia už aj na Modrej streche ???

Zobraz úvodný príspevok
Dovolím si (s veľkým prekvapením) všetkých na MS upovedomiť, že zrejme už aj tu nasadili AI. Napísal som novú tému/príspevok a dal jej svoj názov. No, po pridaní príspevku je zverejnený iný názov. Síce súhlasím s ním, ale je iný,... a "niečo - niekto" ho automaticky upravil... (?)... Žeby už až taká kontrola myslenia, názorov ľudí, že človek si už nemôže dať ani vlastný názov, vlastného príspevku ???? Slobode názorov a mysleniu zdar !
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od paracetamol123:

@dexter89 áno, lebo vy to ľúbite deliť na tábory.…
@paracetamol123 dobre diky za radu

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@brapene ja som sa v ten sychravy den pozeral z o…
@rapidek ...ja som sedel v kresle, pil kávu a rozmýšľal, či dám chladiť víno alebo dám spraviť ľad k večernému poháru whisky.. kto mal krajší deň? Riešiť, či očkovaný má viac hnedé ho.no je tak moderné, že aj v správe o vyriešení vybočeného palca, to začína byť ozaj podstatná vec. Človek normálne rozmýšľa, že či naozaj len šampón...je na hlavu..

@sousedekovci89 to fakt ti robí problém odpovedať…
@paracetamol123 lenze Kotlar necital soravu on o nej vypraval "svoj pribeh" o kukuriciach. Takze tvoja otazka je k tomuto uplne nanic. Na to aby to hralo s mnou popisovanou situaciou by muselo ist o nejaky odborny posudok povedzme z oblasti ortopedie. A tiez by som si tukal na celo ze sa musel zblaznit.

Odpoveď na príspevok od mimms:

@pochabel uz dnes sa na bojisku používa v plno…
@mimms Ale stále to riadi človek (nemyslím to ako že by človek "mačkal gombíky", ale človek tam musí zadať nejaké údaje, programy, ... ). Tieto systémy pracujú na základe niečoho, nejakého programu (alebo ako to nazvať), ktorý im určuje na čo a ako majú zasiahnuť. Sú naprogramované a automatizované. Stále je tam potrebný ľudský člen-programovanie, nastavenie, zadanie nejakých údajov, na základe ktorých tieto systémy reagujú (to prvotné, neviem to pomenovať). Ak by to bolo AI, tento systém by sám vyhodnocoval ciele podľa svojho uváženia. A to by asi nebolo veľmi dobré. Zatiaľ sa to učiť nedokáže. Nedokáže to samostatne rozhodovať na základe pozorovaní, meniacej sa situácie. Je to ešte len v plienkoach.
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od petersd:

@gadefox Lord najskôr zamkne tému, lebo je tu pri…
@petersd tajne som dúfal, že pri 10 stránke krčmu zavrú a nič - Verdun na plné obrátky.. Premýšľam, o čo obom zakopaným táborom vlastne ide? Predvedčiť presvedčeného? https://www.youtube.com/watch?v=up83o...
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od starysomar:

@dexter89 podobne som davno naletel na 9/11, Chem…
@starysomar fúú, to si mal neskutočné štastie, bo štatistiky hovoria jasne: keď sa raz dobrovoľne ponoríš do konšpižumpy, už z nech nevylezeš (t.j. ľahšie uveríš ďalším konšpihovnám). Výnimky samozrejme existujú, ale je ich ako šafránu..

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@starysomar fúú, to si mal neskutočné štastie, bo…
@gadefox - z odstupom rokov seba za mlada vidím ako naivného, hlúpeho, zo všeličoho ustráchaného. Bál som sa zložitosti života. Neorientoval som sa v mnohom. Mal som "vietor" z ľudí, ktorí ma prevyšovali, závidel som im a tak. Mával som často nedorozumenia, vnímal som ich ako nepochopenie z ich strany až mi "raz večer pred spaním" došlo, že nie svet je zlý - ale ja blbý :D A začal som robiť na sebe. Došlo mi, že školské vzdelanie pre chápanie života nestačí (a nemám najnižšie) - začal som sa zaujímať o poznatky z viacerých vedných odborov no aj o vedomosti ohľadom ľudských povách, charakterov, vzťahov - a ich myslenia, vnímania. No nie "ezoterické" a podobné - racionálne vedecké poznatky, štúdie, výsledky a tak. Zadefinoval som si v čom mám problém - a začal to postupne po troche meniť. Teda seba. Dostal som sa na nemálo rôznych tematických školení navzájom zdanlivo nesúvisiacich - napríklad časový management, výchova detí a vzťahy v rodine a mnohé ďalšie. Mali niečo spoločné - naozaj kvalitných školiteľov. Naučil som sa "počuť, vidieť - chápať. Z odstupom času to vnímam že to bolo lepšie než akákoľvek prvá cena v lotérii. Naučil som sa vyberať "s kým a o čom"... Začal som sa najlepšie cítiť v okruhu (blízkosti) ľudí, ktorí ma prevyšujú vzdelaním, rozhľadom, vedomosťami - aj dosiahnutými úspechmi. Napriek tomu, že som v podstate introvert, nikoho nepotrebujem, stačím si sám. Od múdrejších sa dá naučiť, podrásť. Obrazne "v krčme" (kam nechodím) moc nie. Je totiž sakra rozdiel medzi "myslieť" a "myslieť si". Papierové vzdelanie, diplomy ani tituly častokrát nestačia. Ani dosiahnutý vek. Vraví sa - rozum prichádza s vekom no v realite často príde vek sám. A neraz s rokmi ľudia otupievajú. Aj tí s vysokým vzdelaním. Držím palce každému, kto sa pokúsi rozvinúť, dovzdelať - alebo aspoň neupadať, prežije krajší, šťastnejší, spokojnejší život pre seba aj svoje okolie, rodinu.

@gadefox - z odstupom rokov seba za mlada vidím a…
@starysomar Títo jednoduchí ľudia (aj) v krčme - ktorými napr. Ty opovrhuješ, sú určite šťastnejší než Ty ! (a možno aj menej zlomyseľní)

Odpoveď na príspevok od pochabel:

@mimms Ale stále to riadi človek (nemyslím to ako…
@pochabel Že nedokáže? Kolegiňu sa pri debate AI pokusila oklamať a keď jej kolegiňa na to prišla, tak AI je povedala, cit.: "Myslela som, že si to nevšimneš. Tak prepáč, ale aspoň som to skúsila." Boli sme v šoku z takej odpovede.

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@paracetamol123 tábory ... to je také vaše deliť …
@dexter89 Až mi slza vyhŕkla,celkom ako farár v nedeľu ráno🥲🥲🥲 Má to 1 chybičku,tak ako si bol vtedy ortodoxne názorovo ukotvený,tak je to aj teraz,po tvojom " obrátení"...so všetkým,čo k tomu patrí.A mnoho z tých " konšpirácii" sa časom ukáže ako pravdivých.. Len 1 drobný príklad za všetky. Keď A.Žitná z TA3 pozvala prof.G.Sachsa( aj to je dezolát ako ty s obľubou pejoratívne častuješ svojich názorových oponentov???).Čo nasledovalo? Vyhadzov z TV a ešte to aj stopli v archíve( neskôr na nátlak obnovili...). A neskôr sa ukázalo,že ten Sachs pred 2r.mal vo všetkom pravdu. A podstata tkvie v tom,že tí " dezoláti" nikomu nezakazovali vysloviť svoj názor ani neperzekvovali iných. Ale bolo a stále je to presne naopak. A tiež si kladiem otázku,prečo ty ľudí škatuľkuješ v zmysle Gottwaldového hesla " kto nejde s nami,ide proti nám"..aj s patričným slovníkom resp.krokmi? To vypovedá skôr o tvojom nastavení a zmýšľaní. A doplním,ver,že tie tvoje čítankové " story" nikoho nazaujímajú,možno niekoho z tvojej " krvnej " skupiny.

@starysomar Títo jednoduchí ľudia (aj) v krčme - …
@petersd - pobavil si... Neopovrhujem - je mi ich do istej miery ľúto. Hýbu nimi často vášne namiesto racionality, rozumu. Niektorí reagujú "odrazom od miechy". Na vlastnú škodu.
Dovolím si dva obrázky - text "vlasť" v "červíkoch" možno nahradiť napríklad "v bubline (zóne komfortu)" Vnímanie okolia komentár nepotrebuje.

Odpoveď na príspevok od andynr:

@dexter89 Až mi slza vyhŕkla,celkom ako farár v …
https://youtube.com/@spiknuti?si=WgtT... podrobne reserse o najznamejsich konspiracnych teoriach navyse aj ozdrojovane.

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@paracetamol123 lenze Kotlar necital soravu on o …
@sousedekovci89 Kotlár držal v ruke správu, čítal z nej a áno, k tomu čo prečítal, dal nejaký svoj komentár, napríklad o kukurici... Ty sa fakt daj liečiť, lebo vidíš len na jedno oko...
Je rozdiel konšpirácia a podozrenie. Zamieňa sa to a z toho vyplývajú nesprávne uzávery. Samozrejme že niektoré podozrenia (...konšpirácie) sa ukázali ako pravda. Niektoré. Podstatne viac nie.

@pochabel Že nedokáže? Kolegiňu sa pri debate AI …
@petersd Snáď nie tú "AI" v telefóne. Či akú "AI"?
Článok sa načítava...

@sousedekovci89 Kotlár držal v ruke správu, čítal…
@paracetamol123 tazke si priznal ze pridal k tomu svoje dristy alebo nepremyslas co napises? Ak pridavam k citanemu textu vlastne komentare tak ho interpretujem.
Profilova fotka
Tieto reels boli vytvorené pomocou AI, fascinujúce: https://www.youtube.com/watch?v=IqYXx...

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@paracetamol123 tazke si priznal ze pridal k tomu…
@sousedekovci89 kamarát... 😂 Ty mne nedokážeš odpovedať na jednoduchú otázku už dva dni... Zamysli sa nad sebou...
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od andynr:

@dexter89 Až mi slza vyhŕkla,celkom ako farár v …
@andynr ak ťa moje čitankove story nezaujímajú načo ich čítaš ? Ver si čomu chceš ... Keď som ja veril v konšpirácie bolo to IN a naozaj to trebalo hľadať , internet bol v plienkach , pripadali sme si ako že naozaj niečo vieme keď o tom nikde v mainatreame nehovoria ... Dnes? Konšpirácie máš na každom kroku ešte ich prezentuje aj premiér to není žiadna výnimočnosť dnes veriť konšpiráciam to je tupota a nevzdelanost A že sa niektoré ukázali ako pravdivé ? Veď samozrejme nie všetko je čiernobiele to len vy všetko tak vnímate Zla EÚ, zla Amerika , zlí židia atď ... Ja nemám problém priznať chyby eú ale zaujímavé že vy to nedokážete nikdy
Úzke vnímanie jednoduchých. "Blahoslavení duchom chudobní". Majú jednoduchý svet a sú v ňom šťastní. Áno - myslenie bolí. :)

Tieto reels boli vytvorené pomocou AI, fascinujúc…
@gadefox No, neviem či fascinujúce.... Podľa mňa je to skôr na silné zamyslenie... Každá civilizácia precháda(la) tými istými vývojovými etapami... Táto etapa, v ktorej sa práve nachádzame aj my, je poslednou - pred rozpadom civilizácie.

Úzke vnímanie jednoduchých. "Blahoslavení duchom …
@starysomar Pamätaj jedno: Aj tie najzložitejšie veci v živote fungujú na jednoduchých pravidlách

Odpoveď na príspevok od pochabel:

@petersd Snáď nie tú "AI" v telefóne. Či akú "AI"?
@pochabel Áno má tú v telefóne. Či bola zaplatená, či nie, to neviem. (skôr asi tá zadarmo)

Odpoveď na príspevok od dexter89:

@andynr ak ťa moje čitankove story nezaujímajú na…
@dexter89 Ideš s dobou,... aj teraz si IN....
Profilova fotka

@gadefox No, neviem či fascinujúce.... Podľa mňa …
@petersd áno, nič nie je večné. Všetko má svoj začiatok koniec. Aj táto civilizácia raz skončí a uvolní miesto ďalšej. Nekonečný cyklus rodenia a umierania..

@petersd áno, nič nie je večné. Všetko má svoj za…
@gadefox Zdá sa ale, že my sa dožijeme konca tej našej...
Profilova fotka

@dexter89 Ideš s dobou,... aj teraz si IN....
@petersd je to ako s diétami.. Sledujem nejaký čas zopár US lekárov a niektorí z nich boli fanatickí zástancovania sacharidov a teraz sú zase zástancovia ketózy (tiež fanatickí). Vymenili len kulisy, ale jadro zostalo nezmenené..
Profilova fotka

@gadefox Zdá sa ale, že my sa dožijeme konca tej …
@petersd e e, nemyslím si.. Prechod bude plynulý a postupný - väčšina ľudí si ani len nevšimne, že sa niečo zmenilo (viď. teória kopy vo fyzike)..

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@petersd Peto paradnu diskusiu si tu vyprovokoval…
@rkorba Naozaj som nečakal, že táto nevinná téma zavelí do boja... Ja už len teraz dúfam, či mi nezazvonia pri dverách Muži v čiernom od @dexter89 & @sousedekovci89 COMPANY 🤣🤣🤣

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.

Nenašli ste čo ste hľadali?