Odpoveď na príspevok od rapidek:
@sousedekovci89 kreativita je super vec. Ja zacin… @rapidek ale veď jasné že sú vedci a vedci a triezva a zdravá diskusia posúva vedu dopredu ... napr. môžeme "vedecky" diskutovať a recenzovať a vytvárať rôzne hypotézy pri veciach, ktoré sú ešte nejasné a skúmajú sa ... Hypotéza sa ale mení v teóriu v momente, keď sa potvrdí exaktne pozorovaním, alebo experimentom ... vtedy už nehovoríme o hypotéze, ale dokázanej teórií... a kto tvrdí niečo iné , už to nie je vec názoru ale pomätenosti a iracionality... Problém konšpirátorov je ten, že oni už aj exaktne a uzavreté vedecké kapitoly spochybňujú a skrývajú za "vedecké" bádanie ale to je blud... takže miešaš hrušky s jablkami... Inými slovami Zem je plochá? No nie je už pred 2000 rokmi bolo kopu pokusmi dokázané , že zem je guľa , o pár storočí aj pozorovaním ... napriek tomu dnes nájdeš aj jedincov, čo budú tvrdiť opak s skrývať to za vedu.. to nie je ale veda, je to diagnóza a nie je to o názore... názor môžem mať na veci subjektívne, nie objektívne... alebo máš možnosť v priamom prenose skúmať vyhlásenie SAV k vakcínam vs. bludy pána vládneho splnomocnenca ... Koľko pomätených ľudí mu verí ? Ale nech mu verí ale veda hovorí niečo iné... takže sa za ňu neskrývajteOdpoveď na príspevok od janamartish:
Áno, je to tak, ako píše @petersd a po založení d… @janamartish Tak snáď sa dočkáme aj nejakých tých oprav, keď už máte na takéto fičuriny priestor 👍Odpoveď na príspevok od dexter89:
@rapidek ale veď jasné že sú vedci a vedci a trie… @dexter89 ked SAV prestane saskovat a na svoje vyhlasenie hodi stempel ze su akreditovani a su sudni znalci v danej oblasti tak potom moze ist diskusia dalej...Odpoveď na príspevok od rapidek:
@dexter89 ked SAV prestane saskovat a na svoje vy… @rapidek nie ... nič by vás nepresvedčilo... najprv mal dotyčný roztrhať diplom keď SAV dá správu... teraz keď SAV dala správu tak zrazu už sa k tomu má vyjadriť aj generalny prokurátor a súd... teraz zrazu trepeš o nejakom štempeli 🙂 a vieš ako by to dopadlo? Aj keby tam bolo 100štempelov tak potom vyhlásite niečo v zmysle: "Vedci klamú sú skorumpovaní a neverím im" no a tu končí akákoľvek racionálna, vedecká diskusia a začína viera v konšpirácie... ja nikomu jeho vieru ani v Boha ani v konšpirácie neberiem... kľudne nech si každý verí čomu chce, že nás cez čipy ovláda bill gejc so sorosom a že sme kukurice... verte si tomu Len to preboha nevyhlasujte za VEDECKÝ názor a netvárme sa, že je to veda... veda má ako som už napísal striktné pravidlá a vedecký konsenzus, slobodné bádanie a inovácie je to, čo posúva túto spoločnosť už 300 rokov dopredu ... aj keď sa samozrejme v každom období našli pomätenci, čo hlásali apokalypsu a snažili sa ľudstvo posunúť vo vývoji regresívne... ako tuto pán vládny splnomocnenec, a ostatní barbariOdpoveď na príspevok od rapidek:
@dexter89 ked SAV prestane saskovat a na svoje vy… @rapidek Ja len strašne zvedavý, že keď nejaké iné - zahraničné inštitúcie, ktoré majú oveľa vyšší odborný kredit, dajú iný posudok na túto aktuálnu vec.... ako sa potom zatvári tá naša akadémia (?)Odpoveď na príspevok od dexter89:
@rapidek nie ... nič by vás nepresvedčilo... naj… @dexter89 áno. A trochu pribrzdi emócie. Tu (link dolu) si sa tiež trochu rozvášnil až zablokovali tému.. https://www.modrastrecha.sk/forum/vol...Odpoveď na príspevok od petersd:
@rapidek Ja len strašne zvedavý, že keď nejaké in… @petersd "zahraničné inštitúcie, ktoré majú oveľa vyšší odborný kredit, dajú iný posudok na túto aktuálnu vec." No daj ktoré? poprosím názov inštitúcie/inštitúcií Vďaka 🙂Odpoveď na príspevok od petersd:
@rapidek Ja len strašne zvedavý, že keď nejaké in… @petersd nie tak nedavno par dni prebehla sprava ze nejaki vedci dospeli k zisteniu negativneho vplyvu covidu na cievy a pozitnej reakcie v tomto smere po ockovani. Je to prva lastovicka, beriem to s rezervou. Toto sa ale "kukuriciarom" hodit nebude samozrejme.Odpoveď na príspevok od gadefox:
@dexter89 áno. A trochu pribrzdi emócie. Tu (link… @gadefox A čo by si chcel od takej krvnej skupiny? Typický príklad ako keď: Vodu kážem, vino pijem.... a ešte aj Teba označím za pijáka. Ja už konkrétne na takýchto radšej neragujem a o ich inteligencii si myslím svoje.Odpoveď na príspevok od petersd:
@gadefox A čo by si chcel od takej krvnej skupiny… @petersd krv zacítil aj sousedkovic a okamžite priletel pomôcť straníckemu kolegovi.. Je to marný, je to marný, je to.. marný :=) https://www.youtube.com/watch?v=XDJEP...Odpoveď na príspevok od rapidek:
@sousedekovci89 kreativita je super vec. Ja zacin… @rapidek ako pardon ale postnes tu chory vygrc chorej mysle a hras na pripraveneho na prekuknutie sveta. Uz som videl kadeco ale logikou tvojho pristupu by som mal stale verit ze na hore Olymp sedi boh Zeus lebo co ked namiesto toho aby som veril realite a vede.Odpoveď na príspevok od gadefox:
@petersd krv zacítil aj sousedkovic a okamžite pr… @gadefox uz si si opravil pocukane nervy?Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@gadefox uz si si opravil pocukane nervy? @sousedekovci89 ak sa pýtaš, či som stále nasratý, tak už nie.. Stav v nedelu: "nech sa nehnevá, ale hovorím, už čo je veľa, to je málo." https://www.youtube.com/watch?v=L6SCr...Odpoveď na príspevok od dexter89:
@petersd "zahraničné inštitúcie, ktoré majú oveľ… @dexter89 teba tiez nic nepresvedci. :) Ja hovorim za seba mna "sprava zo SAV" nepresvedci, ale teba by mohla, ked bude mat vsetky pravne nalezitosti v cajku. v tomto sa riadim vnutornym kompasom. Kovidom sa tu zacal taky nesvar "imitacia prava", ze sa ludom podhodia pamflety a prezentuju sa ako pravne zavazne dokumenty. Nie zeby to tu predtym nebolo, ale teraz je to uz na drzovku a otvorene.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@petersd nie tak nedavno par dni prebehla sprava … @sousedekovci89 Veď práve! Sledujem hodne renomovaných zahraničných zdrojov,.... jedny sú ZA - druhí stále PROTI,.... Preto ja ako laik sa nedovolím jednoznačne postaviť na jednu stranu a s klapkami na očiach zatracovať , napr. aj na stavebnom fóre, tých druhých... Postaviť sa do role "objektívneho" určovateľa čo je - nie je konšpiráciou, hoaxom a zosmiešňovať iných s iným názorom, to chce silnú dávku chorého sebavedomia. Lebo ja som (kvôli svojím klapkám) najmúdrejším ? Laici ma už nezaujímajú, ale mne neide do hlavy, že ľudia od firmy, ktorá má tú najvyššiu rozhodovaciu pečiatku, vôbec nesledujú iné - názorovo odlišné odborné prostredie ?... A je to ODBORNÉ PROSTREDIE, nie kadejaká krčma ! .... Mne to tak pripadá, že zrejme nesledujú !... a stále sú zacyklení vo vlastnej bubline neomylnosti.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@dexter89 teba tiez nic nepresvedci. :) Ja hovori… @rapidek ... a dovolím si doplniť Tvoj príspevok dovetkom: ... lebo demokracia, sloboda,... a niekoľko posúdzovacích metrov na ohodnotenie tej iste situácie. (tak, ako to komu vyhovuje)Odpoveď na príspevok od petersd:
@rapidek ... a dovolím si doplniť Tvoj príspevok … @petersd ja nepresviedcam nikoho, kazdy si sklada svoju skladacku. mne ked nejaky kusky do svetonazoru nepasuju, tak ich nehadzem do kosa, ale odlozim do krabice a ked treba tak ich vytiahnem a vlozim do skladacky.Odpoveď na príspevok od dexter89:
@rapidek nie ... nič by vás nepresvedčilo... naj… @dexter89 Bytostný pesimista v každej novinke prirodzene hľadá chyby a niečo čo mu môže škodiť. Samozrejme ale bude tvrdiť, že sa len nechce dať opiť rožkom. Je to v ňom. Niekto raz povedal svojmu večne nespokojnému priateľovi, keď sa na niečo sťažoval: ''Dobre si pozri miestnosť, v ktorej sme a skús si zapamätať všetky veci hnedej farby." Priateľ nevedel, čo od úlohy čakať, ale súhlasil. V miestnosti bolo plno hnedých predmetov. O chvíľu mu hovorí: ′′Teraz zatvor oči a povedz mi, aké predmety modrej farby si videl". Kamarát sa nahneval a hovorí: ′′Nič modré som si nevšimol. Však si mi povedal, aby som si pamätal všetky hnedé veci." Muž odpovedal: ′′Tak len otvor oči a uvidíš, koľko modrých vecí je okolo nás." Bola to pravda a pokračoval: ''Presne je to aj v živote. Vidíš len to, na čo sa sústredíš. Keď hľadáš v izbe len hnedé veci a v živote len zlé veci, vidíš iba tie. Vložíš si ich do pamäti a oni ti naplnia život. Nezabúdaj, že ak hľadáš len to zlé, určite to nájdeš, ale nič dobré neuvidíš". To, na čo sa zameriaš, začne napĺňať tvoj život. Láska, nenávisť, choroba, zdravie, radosť, smútok... Stačí len otvoriť oči a vybrať si čo chceš. Vždy keď sa prichytím pri pesimistických myšlenkach si pripomeniem tento príbeh a zatiaľ ma stále dal do laty :-) Ku tzv. konšpirátorom. Už dávno tvrdím, že si ľudia tak všeobecne myslia, že si najprv naštudujú fakty a potom si podľa nich utvoria názor. To je ale blbosť. V skutočnosti postupujú obvykle opačne: cielene vyhľadávajú informácie, ktoré ich názor už len potvrdzujú. Konšpirátori zachádzajú obvykle trochu ďalej - ak žiadne také potvrdzujúce infošky nenájdu, tak si ich doslova vyrobia a nazvú ich - sprepytujem: "alternatívne fakty". :-) Toľko školenie z psychológie.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@dexter89 teba tiez nic nepresvedci. :) Ja hovori… @rapidek niekedy je lepsie sa k pravnym zalezitostiam nevyjadrovat ak o tom memas dostatok vedomosti.Odpoveď na príspevok od petersd:
@gadefox A čo by si chcel od takej krvnej skupiny… @petersd zasa len vyplakávaš a na konkrétnu a jednoduchú otázku nevieš odpovedať. Veď reaguj k veci... tvoje litanie nikoho nezaujimaju... Zaujímajú má tie tvoje "omnoho viac" renomované inštitúcie ako SAV ktoré spomínaš ... dokážeš vôbec uviesť aspoň jednu? píš prosím k veci a nie zasa tvoje večné omáčky o správnych názoroch... Veď tu mesiace vyplakávaš ako ti mažú komentáre a cenzori mažú nepohodlné názory, ale ak sa Vás konšpirátorov spýtam na primitívnu, jednoduchú vec, ktorú sám napíšeš, tak sa zasekneš jak platňa a nevieš zo seba vymačknúť ani jeden FAKT... tak do tretice: Čakám na názvy tých renomovaných, zahraničných inštitúcií, renomovanejších ako SAV čo skúmajú vakcínu .... prosím ťa napíš to už konečne a nevyplakávaj ... na súde by ťa tiež vyzvali hovoriť fakticky a k veci ... @rapidek "mna "sprava zo SAV" nepresvedci" čo to má s presvedčením? opäť Fakty sú fakty... nie tvoje domnienky a presvedčeniaOdpoveď na príspevok od petersd:
@sousedekovci89 Veď práve! Sledujem hodne renomo… @petersd myslis si ze na SAV nesleduju? Ale sleduju visc ako si myslis. Keby im nezalezalo na exaktnych vysledkoch ale iba na vlastnom preziti, sprava by vyzerala uplne inak.Odpoveď na príspevok od toky1:
@dexter89 Bytostný pesimista v každej novinke pri… @toky1 kratšia verzia:A na tému skreslenia (bias) existuje kopec vedeckých prác. Človek má tendenciu sa utvrdzovať vo svojich presvedčeniach t.j. faktom, ktoré presvedčenie potvrdzujú, dáva väčšiu váhu a naopak..Zasej myšlenku, sklidíš čin. Zasej čin, sklidíš zvyk. Zasej zvyk, sklidíš charakter. Zasej charakter, sklidíš osud..
Odpoveď na príspevok od dexter89:
@petersd zasa len vyplakávaš a na konkrétnu a jed… @dexter89 prosim ta, este nehovor o faktoch. mna sprava SAV nepresvedci, lebo sa ma osobne netyka, lebo patri ku hre ktoru som nehral. Pripominam, ze sa so mnou bavis ako s clovekom na druhej strane barikady, ale ja niesom na ziadnej strane. ja som niekde v strede a pozeram sa na tuto hru a vtedy mi dochadza to prislovie, kde sa dvaja biju, treti vyhrava... ja sa len pozeram co robia obidve strany a podla toho len korigujem svoje smerovanieOdpoveď na príspevok od toky1:
@dexter89 Bytostný pesimista v každej novinke pri… @toky1 pekná myšlienka a rýchlokurz psychológie, mne minule udrel tento obraz z pred vyše 100 rokov ! Je to plagát, kedy tesne po zavádzaní Elektrickej energie, začali ľudia šíriť plagáty ako je to nebezpečné a ako sa všetci uškvaria a zabije ťa to... samozrejme navádzali aby sa nikdy elektrina nezaviedla... rovnako to bolo po zavedení automobilov a spaľovacích motorov.... Keď začali očkovať proti pravým kiahňam tak mnohí ľudia z dedín sa proti tomu búrili a šírili plagáty, ako ti narastú kravské hlavy, lebo vakcínu vyrábali s kravských kiahní... Keď začali sypať na dedinách do studní vápno proti cholere... miestni v Uhorsku tých ľudí zabíjali a mysleli si, že ich idú otráviť židia ... a takto to ide stále dookola dnes sa píše rok 2025 a sú ľudia čo šíria bludy o vakcínach, plagáty o zabíjackej elektrine vystreidal boj proti elektroautám, AI a o tom ako uhoríš zaživa... a pod... toľko rýchlokurz z histórie 🙂Odpoveď na príspevok od dexter89:
@toky1 pekná myšlienka a rýchlokurz psychológie, … @dexter89 ten obrazok je pravdivy, ale dolezita je mieraTéma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.