Sused

Ahojte neviete mi niekto poradiť v tomto: sused nám zasypal okapový chodník zeminou a vlhne nám sokel na dome myslíte že je to tým?
Odpovedať
1
2
Ťažko takto povedať. Ak to pred tým dlhé roky nebolo a po zasypaní sa to ukázalo, tak pravdepodobne hej ...
Odpovedať
Nebolo to by som si určite všimla
Odpovedať
Ale dom predsa starne a niektore chyby sa zacnu objavovat po rokoch. Taktiez sa casom opotrebuvava material,pouzity pri stavbe domu. Aky stary je ten dom? Ako je zaizolovany? Ja si myslim, ze urcite vam dom nevlhne susedovou vinou. Skor domu vadi ten betonovy chodnik,pod nim sa akumuluje vlhkost.
Odpovedať
1970 rok no hej a načo nam tam dal hlinu ked tam bol betón?
Odpovedať
@roninko Kolko je tam tej hliny? Sused navysoval pozemok,alebo z akeho dovodu tu zem tam nasypal? Aj ked je vas dom na hranici pozemku,tak cast pod strechou je este vasim majetkom,nemal pravo tam zasahovat.
Odpovedať
Profilova fotka
co na vasu otazku vravi sused? Mozno ani netusi ze mas problem. On si riesil vizual svojho dvora. To su tie nestastne domy na hraniciach pozemkov...Vies, on ma mozno nervy v zime ak mu pada sneh zo strechy do dvora... Toto vsetko treba diskutovat, nic nenahadas.
Odpovedať
@majki555 nie je dom na hranici mi tam máme ešte 91 cm no pozemok navyšoval dal na staré chodníky dlažbu neviem kolko zeminy možno 30 cm.No nemá ale on si myslí že má právo na všetko že on je všemohúci.Je nám už z toho do plaču mokrá izba z jeho strany opadáva malovka v špajzi obkladačky v kúpelni zatial nie je v podstate 4 roky po rekonštrukcii tak neviem možno začnú aj tam a 5000eur ako sa povie v ri...(((((((
Odpovedať
@jankazb čo vraví že máme nechať na pokoji jeho trávniček .O probléme vie už dlho len mu je toľahostajné,Dom nie je na hranici našich je tam 91cm no a sneh by mu nemal padať lebo máme snehové zábrany.
Odpovedať
@lubk0 to si myslím aj ja aj každý
Odpovedať
@roninko ak je tam 91cm tvojich tak si natiahni plot a vykop okapovy chodnik ;-)
Odpovedať
@wrzteq už sa to rieši len to nie je také jednoduché ked on plot zrušil čo tam bol uzavrel to a nedá sa tam dostať
Odpovedať
Je to predsa vas pozemok, takze tam vstupovat mozete. ak vam bude branit, treba volat policiu, z boku namontovat kameru s nahravanim, aby ste videli, ci vam tam nahodou neleje pravidelne vodu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
tak si odpil z toho co vidno vpredu (predzahradka?) a dostanes sa tam inak sused by ti mal umoznit vstup na jeho pozemok - hovori o tom nejaky zakon ale podmienky presne nepoznam .... kazdopadne tvojich 91 cm ti nemoze vziat! ;-)
Odpovedať
@roninko Na TVOJE ťa pustiť MUSÍ, na to je zákon. A pokiaľ sa ty rozhodneš pre plot, on ti nemôže NIČ... resp. niečo, ale nebudem neslušný... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Tak to je potom ine. Na svoj pozemok by som sa dostala keby som aj policajtov mala volat. Podat trestne oznamenie, ziadat nahradu za upravu do povodneho stavu odkopanim. Oznamila by som mu vopred. Ak vojna,tak vo velkom style. Nie som zastanca nekonecneho ustupovania. Zivot ma naucil. Slusne a razne vysvetlit co cakas a co podniknes.
Odpovedať
@dedo758 on je tvrdý orech no neviem ako to dopadne napr.strecharov vlani nepustil
Odpovedať
@wrzteq no hej len povedal že si nepametáme že sme mu to dali no ja si také nepamätám určite nie ani nikto z rodiny zase mozog máme))
Odpovedať
@sto055 no to fakt asi aj hej lebo pri dome je vidno takú nenápadnú jamku možno aj leje to je velký špekulant priam blázon
Odpovedať
@sto055 ale zase ja nemožem bez jeho súhlasu namontovať na jeho dvor kameru ale zase ani nemožem stale kukať čo tam blazon robí
Odpovedať
@roninko Na každý orech je kladivo... ;-) A pokiaľ nemá písomne, že mu niekto niečo dal... bohužiaľ, tvoje je tvoje a jeho do toho nič.
Odpovedať
@jankazb asi to aj tak bude myslím že už prekypel hrniec čo mi sme ustupovali a podnikli a čo ma to už stálo penazí nervov atď a on sa smeje do tváre aký je to macher a uráža a vyhráža
Odpovedať
@roninko daj si vymerat pozemok a urob plot. Nieco ta to bude stat, ale budes mat pokoj ;-)
Odpovedať
@dedo758 jasné ved dostal vytýčovací náčrt od geodeta
Odpovedať
@wrzteq hej zamerané je len nech si zobere hlinu len ju vraj nemá kam dat tak som mu povedala nech si ju dá do obyvačky no a opraví sa chodník dá plot a samozrejem vyčísli zrejme nejaká sumička škôd či nie?
Odpovedať
Ozaj priatelia ak teda Vás možem tak nazvať stretli ste sa už´s takým napríklad že si vám dovolí sused vŕtať do steny nabiť hmoždiny alebo železné haky a povešať napríklad železné brány alebo hadicu na polievanie alebo hadicu na ťahanie fekálií????
Odpovedať
@roninko vycislit mozes, ale to bude na dlhe lakte dostat nejake odskodne s tymi hakmi to je teda sila :-o
Odpovedať
@wrzteq to je teraz to vytiahol teda ešte na jesen vlani a zasadroval z bielou sadrou a ked som sa spýtala prečo s bielou sadrou tak inteligent na mňa vybehol že či to mal zo soplom
Odpovedať
Ten plot by som zvážil napr. panelový betónový... ale krajšou stranou sebe do dvora... :-)
Odpovedať
Nechapem tolku toleranciu z vasej strany. Nasporte peniaze na plot, najlepsie betonovy. Kameru si mozete namontovat na svoj dom a nasmerovat na tu cast domu.
Odpovedať
@sto055 kolkon vyjde taký plot je to cca 23metrov neviem presne no ale zas začne vrtať do neho ako nám vrta do domu nemyslíte?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?