Reklamácia tepelného čerpadla - spoločnosť nereaguje

Profilova fotka
Dobrý deň, máte niekto skúsenosť s tým ako postupovať pri reklamácii tepelného čerpadla v prípade, že spoločnosť nezdvíha telefóny a nereaguje na e-maily. Poštou som to už poslal... Jedná sa o reklamáciu tepelného čerpadla, teda riešenie potrebujem čím skôr nakoľko nám nejde teplá voda. Máme malé deti atd... (ešte že je leto) Spoločnosť Hi-Tec s.r.o., klima s.r.o. web: klimainfo.sk
Odpovedať
1
2
@lukas_licko zájsť osobne, alebo rovno písať výrobcovi TČ. Oni by si uz mali dat rady s firmou ktorá montuje ich TČ. Ja som riešil reklamáciu s ktorou si firma nevedela dat rady tak volali výrobcovi, ktorý poslal technika a ten zavelil vymeniť celé TČ. Ze na triko si nedajú aby im ich TČ nešlo ako ma.
Odpovedať
@lukas_licko Podľa finstatu spoločnosť vznikla len minulý rok. Majitelia majú ďalšie dve firmy ktoré majú podobné názvy. Na všetkých firmách majú pohľadávky štátu spolu za cca 20000€. Spísal by som okamžite reklamáciu a poslal ím ju oficiálne poštou do vlastných rúk. Budú mať 30 dní má vyjadrenie o reklamácii, ak nedodržia tento termín treba to poslať na SOIku. Ak to potrebuješ riešiť ASAP, zavolaj iného opravára a potom si nárokuj na preplatenie peňazí za opravu.
Odpovedať
Profilova fotka
aka znacka TC? a co nastavenie v menu?
Odpovedať
@lukas_licko Tu je plno kontaktov: https://www.klimainfo.sk/kontakt Neberú ani jeden telefón?
Odpovedať
Profilova fotka
@septiko HITACHI YUTAKI S. Chybové hlásenie 002.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 Všetky su vypnute.
Odpovedať
@lukas_licko toto vyzera byt ako zastupenie v SR. Skus kontaktovat ich: https://www.hitachiaircon.cz/sk/konta... https://www.hitachiaircon.cz/sk/preda...
Odpovedať
@lukas_licko Tak už len dúfať, že nie je v bankrote alebo likvidácii... 😕 Firma, ktorá mne dodávala okná v r. 2016 už tiež neexistuje. A to mi dávali záruku 10 rokov 🤔
Odpovedať
Nie je možné prepnúť na záložný eletrokotol ? malo by to ísť notmálne dalej len v poruchovom režime, ak nie je chyba vážnejšia. Skontrolovať tlak v potrubí. Skotrolovať otvoenie ventilov na TUV
Odpovedať
Profilova fotka
alebo skontrolovat istic vonkajsej jednotky
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas_licko podla https://www.logicool-ac.com/wp-conten... to znamena ze vypol preosstat vysokeho tlaku. To by ale nemala byt chyba ktora zamedzi chodu TC. Iba ak sa opakuje casto...
Odpovedať
@majkoj A čo to vlastne je? " preosstat" ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@janopopovec ak prekroci tlak urcitu hranicu proste vypne TC. v TC byvaju dva nizky a vysoky tlak. Vysoky moze vyletiet napriklad ak je vysoka vystupna teplota, co sa pri zohrievani TUV na vysoku teplotu stat moze.
Odpovedať
@majkoj Takže by mal skúsiť znížiť teplotu ohrevu TUV ? nepíše na akú teplotu ohrieva. Ono síce na tých Heat pupách píšu max výstupná ale ..! Mne sa napr. stalo, odpozoroval som uplne náhodou ked som pri nom stál , že pri ohreve TUV na finále ked chýbalo dotlačiť asi 0,5 st , ked teplota dosiahla max. výstupnú z kompresora okolo 65 - 68 st. a ohrevný had nestíha odovzdávať teplo do TUV , že kompresor vypol a zapol eletrokotol. Normálne som čumel že čo to robí :) vonku teplo. Tak som o 1kw znížil výkon na ohrev TUV a mierne som ubral prietok nabíjacieho čerpadla.
Odpovedať
Profilova fotka
@janopopovec su dve moznosti, jedna je ze sa vypne TC pocka npr 20 min a potom to ohreje o tych 0,5C. Druha moznost je ze to dotlaci spiralou. Od vyroby som mal tu prvu, ale nastavil som tu druhu. Koli par kWh nebudem nicit zbytocne kompresor a pri tych teplotach TC tak ci tak nema ziadne slavne COP.
Odpovedať
Profilova fotka
Zapnúť ohrev špirálou neviem bez oddeklovania vnutornej jednotky a to robiť kvôli zaruke samozrejme nebudem. Každopádne by to fungovalo iba na špirálu čo by nebolo veľmi ekonomické. TUV ohrievam na 50 stupnov co podla mna nie je žiadny extrém. Veci ako otvoreny/zatvoreny ventil, istič, tlak vody v okruhu a pod boli skontrolované ako prve. Po zobrazení chyby čerpadlo nejde. Musím ho reštartovať. Následne ide dokym sa chyba neprejaví znova. Zvičajne je to cca 24 hodín dokým sa porucha prejaví. Čo som odsledoval tak väčšinou sa chyba prejaví v priehehu dohrievania TUV. Skôr teda ku koncu. Podobne ako popisuje @majkoj. Každopádne takéto zásahy do TČ nie som oprávnený robiť. Má to vyriešiť firma ktora TČ dodala.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas_licko 50C sice extrem v principe nie je, ale pre bezne TC je to na hranici moznosti. TC ma obycajne maximalnu vystupnu teplotu 55C a kedze TUV ohrievas cez vymenik tam sa tych 5C bezne strati. Cize kludne moze TC vypnut bud koli vysokej vystupnej teplote, alebo vysokemu tlaku, co nastane skor. Na otestovanie skus nastavit TUV na napriklad 45C. A podla vysledku potom mozeme dumat co dalej.
Odpovedať
@lukas_licko áno @majkoj má pravdu, tých 50 st je na TC až až., a je rozdiel výstupná teplota z TC a teplota v TUV , v ohrevnom hade može byť už kritická teplota oveľal skor ako vo výmenníku. Ja som preto použil vyčší zásobník a to 300l , aby som nemusel tlačiť zbytočne vysokú teplotu. Teraz hrejem na 46,5 st. a stačí až až. , ale uvažujem že ešte uberim, lebo vody je dosť. Moje TC a to mám fakt kvalitný model zvládne výstup 65 st. podľa papierov, ale ked nie je dostatočný odber a kokpresor sa prehreje hodí ho do eletrokotla na čo som prišiel náhodou. a @majkoj mám pri A7/W65 cop 2,57 čo nie je až také zlé
Odpovedať
@janopopovec myslel som že už si sa pochválil v každej téme o TČ ale mýlil som sa 😄
Odpovedať
Profilova fotka
@janopopovec ten kompresor pri tych teplotach tak ci tak trpi. Cim vysia teplota, vyssi tlak, vyssie opotrebovanie. Za 8 rokov ma moj elektrokotol nabehanych 195h. A aj keby isiel stale na 6kW, co urcite nejde, tak je to absolutne nepodstana suma. Zato usetrim neskutocne vela startov kompresora.
Odpovedať
@stefanl Nevedel som že sleduješ moje príspevky, ale máš recht, tak vieš čo, od dnes tu na temu TC, teplovodný krb, FVE, a COV nedám ani čiarku !, keby sa niekto pýtali odkážem ich na priamo na Teba. Have a deal.
Odpovedať
Treba to jednoznacne riesit s vyrobcom tepelneho cerpadla!
Odpovedať
Profilova fotka
Po desiatich dňoch testovania môžem potvrdiť, že problém sa prejavuje pri nahrievaní vody. Ked je minutá väčšina vody zo zásobnika TUV (300l) tak pri dohrievaní na 50 stupňov sa chyba prejaví. Vždy ku koncu nahrievania. (tak ako predpokladal @majkoj) Problém sa neprejaví iba za predpokladu, že nastavím teplotu vody na 45 stupňov. To je ale veľmi málo a ani 300l zásobník mi nestačí na to aby som detom napustil dva krát vanu do jednej tretiny. Medzi tým som kontaktoval zastúpenie HITACHI na Slovensku. Žial maju iba e-mailový kontakt a nikto mi neodpisuje. Vyzerá to tak, že budem nútení zveriť opravu nezávislej firme aj za predpokladu, že TČ nemám ani rok a všetko si to zaplatiť z vlastného vrecka.
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas_licko tam nie je co opravovat, to je vlastnost kazdeho nizkoteplotneho TC. Akurat ostatne to riesia tak, ze to nahreju na povedzme 45C a zbytok dohreju spiralou. Ja mam 200l TUV vodu nahrievam na 47C a staci to. Samozrejme dve vane za sebou nenaplnim, ale cerpadlo nahreje ten bojler za cca 45 min. Cize tebe treba skor pozriet nastavenia, ako volat opravara.
Odpovedať
@majkoj pohotový a presný ako vždy :) @lukas_licko 300l TUV mám aj ja, ale aj ti vane a dlhé sprchy stačí, presne pre tento aspekt som nastavil práve takú hranicu TUV / u mna 48 st. / aby nezoplo na finály elektrokotol. U mna navyše funfuje aj ten fakt že ked beží cirkulačné čepradlo na premiesavanie vody zároven sa ohrieva aj tá voda v potrubí, v rámci cyklu nahrievania. Pri mojej ploche domu, DIN potrubia a komplikovanosti rozvododov to nie je zanedbatelný objem vody.
Odpovedať
Profilova fotka
@janopopovec som myslel ze mas elektriku zadara a ty mas problem aby sa ti nezapol elektrokotol ?
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas_licko daj si premerat mnozstvo chladiva
Odpovedať
@chrobak7 spomínaná firma uz nieje medzi predajcami a preto asi neodpovedá. Kontaktujte jednu z aktuálnych; Cool Euroklima Helero PK partner SK Profi-chlad
Odpovedať
@lukas_licko 45 ti nestaci? To je blud. Nastav si teplotu - spodnu hranicu kedy ma zopnut znova a dohriat na 38 napr. Napustis vanu, tc startne a znova dohreje a mas to. Nic neopravuj, vyhodis zbytocne peniaze. nie vsetky tc zvladaju ohrev na vysoke stupne.
Odpovedať
@yuri66 to teda mam, ale aj tak nou zbytocne neplytvam a je nahrievana programovo len v case predpokladaneho osvitu. Ak dosiahne spodnu hranicu programoveho nahrievania zopne a dohreje. Teraz su burky a celkovo nevyspytatelne pocko. Popravde nemam odmerane kolko odobera cisto z elektrokotla na dojazde, aj ked v astaveniiach mam vykon kompresora 8kw. Je rozdiel ci ju pripravuje s cop 4,2 alebo s cop1. Ono staci minimalny vykon striedaca povedzme okolo 1300w a viem ze to vsetko berie z panelov, pri spirale nemam spravanie este odsledovane. No ked vezmem ze mi za den zozerie 2-4kwh z kompresora tak to nie je tragedia. U nas bezne manzelka dlhe sprchy a zapnuta voda v kuse, ja vane.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?