Na čo si dať pozor pri predaji auta?

Rozhodol som sa predat auto, ktore mi je teraz zbytocne a za peniaze chcem nieco dorobit okolo domu. Lenze znamy mi hovoril, ze su rozni spekulanti, ktori pri predaji skusaju kdejake finty. Hlavne z okolia Partizanskeho atd. Ako takych spekulantov spoznat, pripadne ako ich odbit, odmietnut.. Ak sa mi podla hlasu nebudu pozdavat tak ako na nich? Mate dake rady, skusenosti?
Odpovedať
Netreba byť paranoidný. Nastav si cenu auta akú chceš (najlepšie podľa trhovej hodnoty) ale tak, aby si vedel niečo spustiť a teda aby obidve strany boli spokojné. Žiadne kompromisy, aaauto ani neriešiť, tam ťa iba ošklbú. Hlavne nezavádzať so stavom auta, najlepšie si ho dať pred predajom prezrieť aby si vedel kupujúcemu ozrejmiť čo je zlé a čo bude treba asi robiť a uviesť to aj do kúpno-predajnej zmluvy.. a tak.. žiadnych špekulantov sa neboj, pretože väčšinou je problém že predávajúci je špekulant. A buď neodbytný.
Odpovedať
Profilova fotka
To je všeobecne známe že autickari z okolia Partizánskeho, Prievidze a Galanty😉. Ak ideš predávať si vo výhode. Keby si kupoval treba dat väčší pozor. Normálne hod inzerát. Obhliadky určite nie doma na dvore, skôr verejné parkovisko niekde. Niet sa čoho báť. Neklamat, ale pochváliť autíčko, slušnú zmluvu a cenu a je to. Iste nie do AAA.
Odpovedať
Profilova fotka
@ertezet Naraziť na špekulanta môžeš kdekoľvek nie len v troch mestách Slovenska, autíčkari kupujú väčšinou len lepšie autá a na nich špekulujú, hlavne nezavádzaj o stave vozidla, ak to pôjde do AAA, zistia všetko aj kto to auto skladal od prvej súčiastky a ponúknu ti málo, daj si to na facebook, na okná si nalep,že predáš, hoď si to na bazary..:)
Odpovedať
keď to je ťažko naraziť na špekulanta môžeš v podstate kdekoľvek. Kamarát ten tiež nedávno predával a len si to vyhodil na FB na svoj profil a hneď sa mu nejaký známy ozval, že by to kúpil, tak ho aj zobral. Tak to mal rýchlo predané. Len očakávam, že ak sa niečo pokazí, tak hneď mu bude volať a chcieť to riešiť.
Odpovedať
@ertezet spekulanti sa najdu, to je jasne. hned pri prvom podozreni, ze spekuluje s cenou by som takeho cloveka odpalila. stanov si cenu za aku chces auto predat a tej sa drz.
Odpovedať
@mikra101 Spekulovat s cenou je normalne, vyjednavanie je bezne pri kupe a predaji cohokolvek, s tym proste treba ratat a obrnit sa trpezlivostou, ale zase vsetko s mierou :)
Odpovedať
@stanii75 ved ano, to je pravda ale presne ako si dodala, vsetko s mierou lebo vacsinou spekulanti az moc spekuluju a chcu znizovat cenu. oni proste vedia cloveka tak obalamutit, ze potom si clovek ani neuvedomi a preda nieco pod cenu.
Odpovedať
@mikra101 Jasne, ja som pochopila ako si to myslela. Ludia vedia byt vselijaki je dobre mat sa na pozore :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nepoviem, ze netreba byt ostrazity, no zas paraniodny byt nemusis :) Ono podla mna uz pri obhliadke zbadas, ci je kupujuci spekulant alebo nie
Odpovedať
@stanii75 som rada, ze sme sa pochopili ;-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
neda sa podla mna urcit kto je spekulant a kto nie, tym ze bude zjednavat cenu neznamena, ze spekuluje, kazdy zjednava cenu, kazdy chce kupit za menej, jazdene auta su macky vo vreci, mozes tam pomenit bar co, ale je mu sa moze kludne nieco ine pokazit.... stanov si cenu, na ktorej budes zacinat predaj, ked ti niekto zavola povedz ze je mozne sa dohodnut, a stanov si cenu po ktorú si schopny ist, ak pride pozriet a najde nejaku chybu alebo nieco co sa mu nebude lubit a povie ti ja neviem ze si to musi dat spravit, ze mas zlavit tak vies cca po com sa pohybuju opravy na tom aute tak povedz to je oprava za okej som ochotny dat dole... ale nikdy nepovedz chcem napriklad 6000 eur ale som ochotny zlavit do 5000 lebo ta poryzuje...
Odpovedať
@hakaman nie som paranoidny, ibaze po predaji auta sa stalo,ze za par dni dotycnemu volai a zacali sa vyhrazat..boli to nasi spoluobcania..nepotrebujem sa s niekym potom zbytocne aby sme si navzajom po krku.. Ja nepisem o zatajeni chyb,pripadne zlavneni ale o tom ako to mnohi tzv, autickari robia.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ertezet Toto je tak, ked predas auto niekomu znamemu. Takymto veciam sa vyhnes, ked im povies, ze nech kludne si to auto daju pozriet aj servisu, ze proste nemas co tajit ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ertezet spoluobcania vedia veru narobit zlobu, im by som sa radsej vyhol. Ale ved to budes vediet vycitit od cloveka, ci je seriozny alebo len nejaky podvodnik. Kazdopadne drzim palce aby sa ti cim skor podarilo dobre predat.
Odpovedať
@ertezet aby si sa vyhol reklamaciam, do kupno predajnej zmluvy uved ze po podpise preberaju celu zodpovednost za stav auta oni a nemaju narok na ziadnu reklamaciu voci tebe... alebo urob este cestne prehlasenie o tom
Odpovedať
@ertezet zmluva je na to aby v nej boli podmienky, daj si to napisat pravnikovi povedz mu, ze chces mat zaruku aby nemohli nic reklamovat ani za rok ani za mesiac, musi to byt cierne na bielom :)
Odpovedať
@bertie toto je veľmi dobrá pripomienka! si spraviť takú istotu, že ľudia potom nebudú špekulovať.
Odpovedať
Ja už radšej predám AAA ako špekulantom z okolia Šoporňa, Topoľčian. Predal som im auto, stočili km a pod mojim menom ho predali drahšie o týždeň ďalej. Nový majiteľ má na FB kontaktoval že som ho podviedol. Vysvetlili sme si to ale peniaze mu nevrátili a ostalo mu predražené auto.
Odpovedať
@ertezet Ja ti to skúsim popísať presnejšie ... Nie sú to "špekulanti" ... Sú to "obchodníci" ... V podstate sa živia tým, že kupujú za lacno a predávajú za drahšie, zo ziskom. Často medzi kúpou a predajom auto samotné zhodnotia (opravia) samozrejme v takých intenciách, aby to bolo pre nich stále čo najviac ziskové ... Nechodia za tebou s úmyslom, že ťa chcú okradnúť (zobrať auto a nezaplatiť!, alebo ,že ti budú potom niečo reklamovať ... Nie ... Oni chcú len kúpiť čo najlacnejšie ... Aby mohlo čo najviac zarobiť ... Takže ak to vieš, nemáš finančnú núdzu a nezmanipuluje ta prvý "kupec" sú pre teba viacmenej neškodný ... A ako ich spoznať ? 99 percent z nich sa bude chcieť dopracovať k zľave z ceny auta ešte cez telefón. Ak sa k nej cez telefón dopracujú, vedia, že z tebe vytlačia ďalšiu pri osobnom stretnutí. Často reagujú extrémne rýchlo po pridaní inzerátu na bazár, kľudne do pár min, ale väčšinou do 24 hod od pridania inzerátu ...
Odpovedať
@skpeter podla mna je celkovo blbost, ze ked to uz predas napriklad im, tak preco to potom oni este predavaju pod tvojim menom? Ved ty s tym uz predsa nic nemas!
Odpovedať
Profilova fotka
@skpeter tak toto bola asi tvoja chyba, ze to islo dalej pod tvojim menom, v den ked si to auto predal mal si ho zo seba odhlasit alebo ho na nich prehlasit to je dalsi bod ktory by mala zmluva obsahovat, ako pisu vyssie zmluva je na to aby ti dala zaruku a vysiel si z toho bez dalsich problemov, mal si tam mat ak to vobec islo na zmluvu, ze auto sa po podpise zmluvy stava majetkom toho a toho a obe strany su povinne si majetok vysporiadat odhlasennim alebo prehlasenim a nic take by sa ti nestalo :)
Odpovedať
@nasi11 zneužili moje údaje čo som mal na zmluve. Občiansky si asi vyrobili podľa tvrdenia kupujúcej a vydávali sa na mna. Telefonicky sa ti ozve žena nakoniec príde vraj jej muž a kupuje to na syna čo je nejaký negramotný idiot čo nahlásil už davno stratu občianskeho. V podstate nemas ani na koho podať trestne oznámenie. A kupujúci ak chce stihnúť do 30 dni prihlásiť auto nedá ani trestne oznámenie. Inak stočili z 355 na 215 a cenu zdvojnásobili. Strany so servisnej knižky vytrhli. Samozrejme kupujúca tiež nebola inteligentná keď si nič neoverila
Odpovedať
@andibe ja som ho hneď v pondelok ráno odhlásil. Mne nič nehrozilo len nepríjemne telefonáty novej kupujucej keď zistila že ju podviedli. Takze každopádne pozor nepredávať pociernym autickarom a ďalšie auto dám radšej ako protihodnotu v autosalóne pri kúpe nového :)
Odpovedať
@skpeter to je katastrofa! Az mi je z toho celeho zle, ako toto dokaze niekto spravit? Otras!!!
Odpovedať
https://www.vyhladavaniecisla.sk/cisl... pozeram že funguju dalej.
Odpovedať
Profilova fotka
@skpeter v autobazare... a aj tam suu auta stocene poskladane z 5, nekupoval by som už nikdy jazdene auto, kupoval som tri prve jazdene a dalsie dve cisto nove... a neviem si to vynachvalit, zaruka, sadnes a ides a neriesis, nieco sa stane zavolas auto ezmu zatial ti daju ine, vybavene... tak ked jednali v tvojom mene a auto si mal odhlasene mal si to dat ako zneuzitie udajov na policiu :)
Odpovedať
@ertezet Ake drahe auto predavas? ked predvas drahsie mas vyhodu ze vyfiltrujes socky a divne zivly a budes asi stretavas vyssiu triedu. Ked auto predavas nebud sam, najlespie verejne miesto, dake parkovisko pri obch dome kde je aj banka, prachy najlepsie vlozit na ucet, Vypitas si splnomocnenie na to aby si auto mohol odhlasit ne ich meno spravis to, posles doklady doporucene a mas vybavene, ak mas chut a cas mozete to srpavit aj osobne na fizliarni. Nemalo by sa stat nic hrozne @andibe anmo je to super len nove stoji povedzme 3x viac cize kym ja miniem na servis to co stratin na novom som na tom asi vies ako... nove auto je cista strata, ma vyzbam pre firmy, bohatsich ludi, a nenarocnych luci co si pekne nasetria a potrebuju auto co ich spolahlivo odvezie vela nenabehaju a maju ho dlhsiu dobu 10r viac.
Odpovedať
Hlavne moc nezjednávať z ceny a byť si vedomí stavu auta. Aby ťa niekto nepresviedčal, že podľa neho je to to to zlé. Proste nemusí ho kúpiť prvý, kto príde
Odpovedať
@andibe to si potom šťastný muž, keď si si mohol dopriať dve nové auto...komu lepšie... 8-) :-D
Odpovedať
uz som si zo spekulantami poradil...volali mi prvy den a druhy sa sa mi zda, ze tiez akysi ozval.Nedostali sa ku mne :-) :-) ked sa mi dakto nezdal, tak som zacal spekulovat ja a bol pokoj. Pozreli to traja a ten treti to vzal. Auto uz som predal.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?