Poraďte akú meteostanicu kúpiť

Poprosím Vás o radu: mali sme niekoľko meteo staníc a problém nastal s odstupom času, kedy prestali fungovať. Vonkajší senzor prestal vysielať info o teplote,..... Stanice boli cca do 25 €. Momentálne by sme aj investovali do drahšej, ale chceme mať istotu, že bude fungovať dlhšiu dobu ako 2 roky.
Odpovedať
VYsoká cena nie je vôbec zárukou spoľahlivosti. Jednoducho si mal zlý kus, ktorý ti odišiel. Ja som mal obyčajnú bezdrôtovú stanicu z Lidlu, tuším za 15 EUR a vydržala no hádam je tomu aj 8 rokov. A to ešte k tomu vnútorná jednotka prežila pád z 2 poschodia. Až teraz, pred pol rokov som ju vyhodil, tiež vypadával signál z vonkajšej jednotky. Teraz som si kúpil Sencor za 11 EUR.
Odpovedať
Tiez mam volaky sencor, a funguje uz aj viac ako 3 roky, menim len baterky a fici dalej.
Odpovedať
Profilova fotka
Meteostanicu do 25€ no neviem neviem, to možno meranie teploty a vlhkosti. Pod meteostaniou si predstavujem taktiež meranie zrážok, rýchlosti vetra, smer vetra a už spomínanú vlhkosť s teplotou. Dobré sú senzory a meteostanice od TFA.
Odpovedať
@thorin Ja nepotrebujem mať takú, čo má pán Iľko.... :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 ja som niekedy tiež takú nemal, ale ako raz vyskušaš tak inú už nebudeš chcieť. Trebárs keď je noc a ty vieš ako silno fúka - naučíš sa celkom presne odhadnúť silu vetra, a to isté zo zrážkami. Ale mňa to baví a som rád keď viem koľko mm zrážok spadlo za deň / týždeň / mesiac.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 tak potom otazka co si predstavujes pod meteo stanicou lebo ak teplotu a vlhkosttak to robi kazdy skoro kazdy teplomer ale ak meteostanicu tak potom teplota tlak vlhkost zrazky vietor smervetra plus vnutorna teplota a vlhkost a zobrazovanie rosneho bodu osobne by som chcel dratovu a nie bezdratovu verziu.
Odpovedať
@thorin a aký konkrétne model máš? A čo všetko meriaš?
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim mal som national geographic, ale prišiel som o ňu, môj mladší syn jej dal "zavyučenou". Teraz co si pozerám tak také čo by som bral okolo 150 - 250€. Meral som všetko čo som písal + tam bol záznam každých 20min. Ukladali sa všetky merané parametre s možnosťou grafov v PC. Teraz mám momentálne TFA vetraci teplomer, ale to je fakt len aby sa nepovedalo. A pod stromček na vianoce si hľadám niečo podobné ako som opísal.
Odpovedať
Aby som to upresnila, podľa vašich reakciíí: potrebujem "prístroj", kt mi ukáže vnútornú teplotu, vonkajšiu teplotu, vlhkosť, čas,.... Pozerala som aj TFA - celkom sa mi pozdáva tento: http://meteostanice.heureka.sk/tfa-ne...
Odpovedať
Profilova fotka
my tiez mame sencor a som s nim spokojny.. uz roky funguje presne ako ma
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?