Plechová omietnutá garáž - máte skúsenosti?

Ahojte rozmýšľam nad plechovou omietnutou garážou od garazenakluc..sk. Rád by som sa spýtal ľudí čo takúto garáž majú, aby mi napísali aké s ňou majú skúsenosti a či by si ju dali ešte realizovať.Hlavne by ma zaujímali či v studených mesiacoch nie je v garáži totálne vlhko a či sa na plechu nekondenzuje para. Rád by som tam totiž okrem auta aj skladoval rôzne náradie aj kosačku bojím sa korózie.Viem, že je tam aj náznak nejakého odvetrania ,ale bol by som rád za vaše názory a hlavne skúsenosti.
Odpovedať
@dream40 JA som uvažoval nad touto garážou. Cenovo je to výhodné. Bol som pozrieť jednu realizáciu v Jarovciach. Je to odvetrané, takže vlhko je tam také, ako je aj v exteriéri. Resp. lepšie povedané - nie je to úplne izolované, takže je tam prirodzené vetranie. Prečo by to malo kondenzovať na plechu? Veď plech má takú istú teplotu, ako všetky veci v exteriéri. Nakoniec som sa ale rozhodol pre klasickú murovanú garáž, ktorá je súčasťou domu. AK chceš ušetriť peniaze za garáž, táto voľba je na to dobrá.
Odpovedať
Ahoj zaklad mam hotovy. Vyratali mi cenu na garaz 5880x4000 na 4100 Eur na komplet. Myslis ze murovanu za tu cenu nedam?
Odpovedať
@dream40 Ze vraj maju aj nejake zaizolované. O tieto garáže sa zaujímam aj ja, tiež to mám v pláne kupiť.
Odpovedať
@dream40 6x4 aj s pivnocou vodou a elektrikou som dal za necelých 5. Bolo by aj za menej, no "A" strechu za 2 som dal strecharom. Ale toto máš skoro bez roboty.
Odpovedať
@dream40 Cena by závisela od mnohých faktorov - materiálu, typu strechy, rozsahu svojpomocných prác a pod. Ja som staval záhradný domček s pivnicou s rozmermi 2x3 metre a doteraz to stálo cca 5000 EUR. Stačí to už len omietnuť a dobetónovať pravú časť. Tu sú fotky: http://www.modrastrecha.sk/blog/chrob...
Odpovedať
@jurkoboss Majú ale tie sú podstatne drahšie.
Odpovedať
@dream40 to uz som sa k cenniku nedopracoval. ale budem ich kontaktovat, nech ku mne pridu a nieco dohodneme. Lebo to bude asi spolocny projekt aj so susedom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dream40 Dobrý deň, cena zateplenia na m2 je 25,€ s DPH. No garáž sa dá kedykoľvek svojpomocne zatepliť ako na fotkách, ktoré prikladám. Vždy však odporúčam, vyskúšajte si rok v nezateplenej garáži a uvidíte ako sa Vám to bude pozdávať.
Odpovedať
Profilova fotka
@jurkoboss Dobrý deň, cenovú ponuku obdržíte po zaslaní vyplneného konfigurátora na našej stránke (cez pracovný týždeň do 24h).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobrý deň, chcel by som sa spýtať na vaše skúsenosti, ako to je v lete, nerozpáli sa garáž neskutočne? Není v nej ako v saune ?
Odpovedať
@hlado8 treba ju nechat vetrat a je to v pohode
Odpovedať
@garazenakluc dobry den, mame od Vas garaz. chcem sa spytat aka je nosnost strechy? zaujima ma to pre pripad: instalacie solarnych panelov nasypania hliny a vysadenia travy (asi nerealne)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@igor256 no, neviem, ci by ten trapezovy plech udrzal zeminu s travou, ono to zavisi od rozponu tych stresnych nosnikov, solar by nemusel byt problem, pokial by sa chytal prave v mieste nosnikov
Odpovedať
@igor256 travu urcite nie, na strechy sa vacsinou sadia suchomilne rastliny, rozchodniky, skalnice, tymiany a podobne do lahkeho zemného substratu (vacsinou sa pouzivazahradny substrat vylehceny vysokym podielom liaporu), a aj pri extenzívnej lahkej zelenej streche potrebujes unosnost strechy nejak okolo 35 - 40 kg na stvorak
Odpovedať
@zita19 "travou a hlinou" som myslel to co sa dava na zelene strechy. technicke detaily som neriesil, tak OK, suchomilnu rastlinu a lahky zemny substrat :D je to hnede a zelene... kazdopadne sa mi to paci ako izolacia strechy, ktora je pri tejto garazi potrebna. Nedalo by sa tomu pomoc nejakymi zosilnenymi nosnikmi? ocelovymi...? asi by som sa bal ze ked na to naprsi/nasnezi to bude ovela tazsie. no stale je rozdiel ci 50m2 cierny rozpaleny plech zospodu zatepleny alebo "travu" skor som za to druhe
Odpovedať
@igor256 iste, ak pridas krizom nejake L-ka tak sa zvysi odolnost strechy proti prehybu plechu, ale treba ratat s tym, ze tu hmotnost musis preniest aj do ostatnej konstrukcie, aby ti cele haras neklakla, lebo 50 stvorakov so 40 kilami zelenej strechy a nejakym tym snehom, to uz je celkom slusna vaha, to musia uniest stojky garaze
Odpovedať
Profilova fotka
@igor256 Dobrý deň, štandardné zaťaženie strechy je 125kg/m2. V prípade ak chce zákazník na strechu upevňovať ťažšie predmety, vieme stavbu nadimenzovať až do nosnosti 350kg/m2. Teraz spätne sa to však už nedá urobiť. Skôr Vám doporučujem zateplenie strechy svojpomocne, a nemusíte riešiť zelenú strechu. Na našej stránke sme o tom písali článok https://garazenakluc.sk/blog/jednoduc.... Skúste si to popozerať, v prípade otázok sa na nás neváhajte obrátiť :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@garazenakluc prosím vás viete to spraviť aj s vyklopnou bránou na diaľkové ovládanie? S motorom myslím. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@ckatka Dobrý deň, samozrejme, vieme urobiť garáž aj s bránou na pohon - takto sa robí asi 96% garáží, ostatok je s výklopnou bránou.
Odpovedať
@garazenakluc pošlete mi prosím nejakú ponuku? Garáž s pohonom a jedným okienkom na vetranie pripadne aj s dverami. Dekor nejaky obyčajny VS dekor nejaké drevo obyčajne. Do správy dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@ckatka Dobrý deň, pošlite mi prosím do správy Vaše telefónne číslo a zavolali by sme Vám :)
Odpovedať
Ahojte. Je tu aj nejaký reálny majiteľ tejto garáže? Ideálne z okolia RK, že by som sa mohol prísť aj pozrieť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?