Kúrenie peletami

Prosím vás, kúrite niekto peletami? Zvažujeme, či kúpiť do domu kotol plynový alebo na pelety... Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ohladom kurenia peletami je tu tem strasne vela staci pohladat. V skratke pokial mate blizko domu plyn siel by som do plynoveho kotla co je viacmenej jedno z najkomfortnejsich kureni. Ohladom peliet asi tolko, ze pokial mate pripravenu predispoziciu domu na kurenie peletami t.j mate bud miestnost co vam bude sluzit ako velke silo, popripade viete dakde narvat velky zasobnik a mate miesto kde viete skladovat pelety v suchu a ste ochotny prisypavat pelety do zasobnika kazdy tyzden, mesiac.. tak je to tiez alternativa ku plynovemu kotlu.
Odpovedať
@oldoss ďakujem, miesto by bolo, ale asi dáme nakoniec plyn...
Odpovedať
Profilova fotka
Treba si zistit kolko vas vidu zriadovacie naklady na oba systemy a prehodnotit si, ci ste ochotny pracovat s peletkami alebo stavite na komfort plynu aj ked pripojka je v dnesnej dobe celkom slusna palka. Ja osobne keby mam plyn pred pozemkom tak tiez idem do neho. Ale nakolko tam neni tak skusam pracovat s myslienkou tepelneho cerpadla. Vela stastia pri vybere. ;-)
Odpovedať
@oldoss plyn je v dome priamo, budeme prerabat starší dom , kúrenie prerabame komplet, preto zvažujeme možnosti...ale asi plyn, je to komfortnejšie...
Odpovedať
Profilova fotka
Aký je dôvod na pelety? Podporovať smrekové plantáže v Európe? Nepočuli ste o tepelnom čerpadle?
Odpovedať
Profilova fotka
@moni909 Tak pokiaľ je plyn v dome vôbec by som neuvažoval o zmene vykurovania. Pomeníte radiatory, trubky, kotol a na veľa rokov máte pokoj.
Odpovedať
@oldoss áno, ďakujem, už sme rozhodnutí , ostane plyn...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?