Doklady pri odovzdani domu

Dobry den, chcem sa opytat ake dokumenty by nam mal stavitel odovzdat pri odovzdavani stavby domu. Predpokladam ze vsetko by mali byt originaly. Pocas stavby sme s nim mali rozne problemy , nemame ziadne podklady k domu a chcela by som sa vyhnut buducemu dohladavaniu / vystavovaniu dokladov v pripade nejakych poistnych veci a podobne. Neviem ci existuje nejaky preberaci protokol a zoznam dokladov ktore su povinne. Dakujem
Odpovedať
@winkysmile Najdolezitejsie su revizne spravy (voda, ekektrika vratane bleskozvodu, komin) a energericjy certifikat. Bez toho neskolaudujete. Dalej by Vam mal vydat stavebny dennik a certifikaty pouziteho materialu. Vytlacte si z webu formular na energeticky certifikat a dajte mu ho vyplnit. Nevyplatit ho pokial Vam tieto nalezitosti chybaju.
Odpovedať
@winkysmile takže ak je to skolaudovaná stavba tak určite kolaudačné rozhodnutie, stavebné povolenie, celú projektovú dokumentáciu, tepelný štítok budovy, revízne správy elektrika, bleskozvod prípadne plyn a revízne správy ku komunim. Ďalej protokol o tlakovej skúške vody, protokol o kusovej skúške elektrického rozvádzača s meraním ale aj domového, takisto vyhlásenie o zhode pre vyhradené technické zariadenia ktoré dodával, resp. jeho robosi vyrábali / dodávali. No a ďalej návody ku všetkým inštalovaným zariadeniam. To je v skratke všetko. Všetko to musí byť spísané do protokolu o odovzdaní nehnuteľnosti.
Odpovedať
Dom nam konecne skolaudovali, ale kedze vsetko zastresoval stavitel tak dokumenty nemame, a dakujem za vase komenty. Co sa tyka energetickeho certifikatu , vystavuje to stavitel alebo nejaka tretia osoba? Nieco si spominam ze na zaciatku nam bolo povedane ze on ziaden certifikat nema. Je to povinnost?
Odpovedať
@winkysmile bez certifikatu nieje mozne skolaudovať
Odpovedať
@winkysmile Na zaklade akych dokumentov ste mohli potom skolaudovat? Preverte si to.
Odpovedať
@winkysmile samozrejme že je to povinné 😄 v stavebnom povolení je napísané aké tepelnou technické vlastnosti spĺňa (napr. A1). No a energetický štítok budovy je potvrdenie že to naozaj spĺňa. Je k tomu protokol a.na základe výpočtov z protokolu sa vydá energetický certifikát (štítok). Vydáva to človek ktorý má na to osvedčenie a je autorizovaný stavebný inžinier. Ak to spĺňa staviteľ samozrejme môže vydať aj on 🙂.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?