Cena majstra.

Zdravím, aké máte vo vašom okoli ceny majstrov ? Myslím hodinovky atď. Naši čosu u nás vo firme,majú 5-5€hodina v čistom odvody zaplatené,+ stravné lístky,samozrejme nový vozový park, všetko náradie dodávame my. Ak sa pracuje na úkol tak jeto cca. 10-12€ zateplenie polystyrén 10-15cm hrúbka na hotovo bez lešenia, omietky cca 5-7€M/2. (lepidlo sieťka,stuk2x), zateplenie vatou 10-15cm cca 13-15€m/2,maľba cca.1€ 2 náter, A stále sa im to zdá málo, tak ja už fakt neviem máme cca 4kmenovych zamestnancov, pracujeme v okoli Prešova aj Bardejova, ak smiem vedieť ak sutu nejaký majitelia stavebných firiem, koľko dávate vašim zamestancom? Za každú odpoveď ďakujem.
Odpovedať
@patogroup7 oni by chceli mať toľko koľko si pýta živnostník, to že teba stoja raz toľko čo im platíš ich nesere. Prial by som každému nech sa aspoň rok živí sám a potom by si možno viac uvedomovali skutočné hodnoty.
Odpovedať
Plat je ako kosela ,stale je mala....
Odpovedať
@patogroup7 a vy chudačisko ste stratovi však? Musite slanu vodu chlipat,lebo vas zamestnanci idu zodrat z kože. Z vasho noveho vozoveho parku sa oni nenajedia!!!
Odpovedať
@patogroup7 1. asi si vies zratat kolko ta stoji naradie ktore im poskytujes, kolko casu minies, kolko platis uctovnicke atd. teda naklady a prijmy. asi si vies povedat ci je tvoj zisk primerany alebo neprimerany. Ak je primerany tak im mozes povedat ze kolko zhruba to je a co Ta to stoji namahy usilia a rizika. Ak nie su uplne vytreti tak to mozno pochopia. Ak je neprimerany (vysoky/nizky) tak bude problem niekde inde. A ak sa im aj tak nepaci tak im daj minimalku a zvysok naruku potom budu na dochodku a PNke vyplakavat.
Odpovedať
@igor256 @patogroup7 tie problémy sú všade, ja to zažívam vždy po výplate. Ja to riešim takto:Dal som Vám čo Vám podľa mňa patrí, viac nemám z čoho, ak ste nespokojní napíšte výpoveď.... Ale s výpovednou lehotou.. A dobre tu vraví Igor 256..ale to je na dlhšie a nie na verejné forum..
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ako napísali chlapi, ich nezaujíma to, že ty musíš platiť za nich ešte odvody a že ťa stoja raz toľko. Proste človek by stále chcel viac a viac! Ľudia, ktorý sú zamestnaní, si toto nikdy neuvedomia, bohužiaľ.
Odpovedať
@patogroup7 na svete su len dve veci rozdelene spravodlivo. Rozum, lebo este sa nikto nestazoval, ze ho ma malo. A potom peniaze, lebo este nikto sa nestazoval, ze ich ma vela. A co sa ceny prace tyka, tak staci panom ukazat na vyplatnej paske celkova cena prace a hned uvidia kto ich "ozobracuje".
Odpovedať
@patogroup7 ja by som im to inak vysvetlila. Ci si vobec na seba vyrobia. Predpokladam ze za mesiac fakturujes nejake polozky kde su vymery takze vies kolko zrealizovali a kolko dostanete. Takze od toho odrataj co ta stoja oni, rezia a vsetko okolo toho a kolko ostane. Muz to urobil na svojej stavbe a vyslo ze este by mu mali vracat :-D lebo na seba ani nevyrobili. Ked pride zivnostnik tak on maka lebo vie kolko musi vyrobit aby na konci mu ostalo kolko potrebuje. Ale kmenovi zamestnanci ti maju casu dost ved preco by sa nahanali ked na konci mesiaca im pride stale rovnako.
Odpovedať
Profilova fotka
Tento boj nevyhras a nik ho nikdy ani nevyhral. Moj kamos a moj brat dosli o pracu tak som ich vzal za 5e hodina v cistom cca rok 2011 a bolo im malo a ked som ich nechal samich robit tak 40 vajglov za 8 hodin ma presvedcilo ze tadeto cesta nevedie. Mne zarabaju moje stroje ktore som si kupil len vdaka svojej praci a nevedeli pochopit ze ich vyplata je zavisla od toho ze na nich musia nieco vyprodukovat. Teraz si prenajimam cloveka na urcity vykon dostane tak isto 5e s dohodou ze minimalne 30e den aj ked robi 4hodiny a clovek je spokojny lebo si ho delim s inou firmou a takto ma kazdy den robotu a nemusi cvikat. Kedysi som viedol 19 clenny tim a bolo to peklo co stvarali ... nikdy viac... ta strata slobody casu a penazi nestala za to.
Odpovedať
Vzdy ked zavolam k sebe domov majstra - kurenar, vodar, elektrikar... tak za 40 minut prace + 20 minut rozpravania + cesta, si kazdy z nich pyta 40-50 EUR. Ak mu ich nedam, tak mi druhýkrát nezdvihnu telefon.
Odpovedať
@pier nemyl si postavenie zamestnavatela a tvoje postavenie vydieraneho koncoveho zakaznika, ktory si to nedokaze spravit sam :-D V tvojom pripade neplatis za odvedenu pracu, ale za kompletnu sluzbu.
Odpovedať
@rkorba chapem, ved aj taka zubarka musela studovat a tiez jej tam nechavam 50 EUR 🙂. Nemal som sa v skole tak dobre ucit a uz vôbec nie studovat v zahranici. Tiez som mohol zarabat za svoje sluzby 50 EUR na hodinu. * Nastastie mne staci ukazat len raz a aj vdaka internetu a youtube si na domace prace volam majstrov fakt uz len vynimocne, ked nemam cas.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pier som rad ze si to pochopil a vies ako mas viest svoje deti ;-) Staci ked vychodia zakladku, strednu dako prepiju a potom ich budu manazery prosit aby im postavili dom na ktory si manazery pozicaju od banky :-D Ja si vsetko robim sam, aby som mal o tom 110% predstavu, uz len aby som tu bol co najdlhsie, lebo to treba udrziavat v dobrej kondicii a zena to neda :-)
Odpovedať
Nejak sa totu zvrhava, do boja 😆
Odpovedať
@rkorba ked uz tu nebudes su dve realne moznosti. Bud to zena preda alebo si zozenie nového udrziavaca (nielen nehnutelnosti ;-) )
Odpovedať
@patogroup7 5€cisteho s reálnymi odvodmi (nie minimalka) je super plat. Za druhú stranu nechápem prečo má zamestnanec robiť na ukol. :-)
Odpovedať
@tominohorvath Zalezi kde my sme na východnom sk, myslím si že 5€ na východ v čistom lístky+ odvody atď., je super. No spokojný nebude nikdy nikto 😄
Odpovedať
@patogroup7 hadam odvody nebudes udavat ako bonus, to nemusi nikoho zaujimat. 8*5 *20 mas 800 v cistom za mesiac, neni to zlle na zamestnanca, asi vidia ze zivnostnik bere viac ale tu zas cista hlava. Zas je to vychod, ale zas 800e je dnes v podstate plat pre chudobu. Je to o cloveku neikomu staci a je ako tak spokojny iny nie
Odpovedať
@pier zubarka zrejme este splaca pristroje a plati aj material, ktory pouzila pri tvojej navsteve. ja doucujem a tiez si to necham zaplatit, lebo to nie je len ten cas straveny so ziakom, ale zaroven aj moja priprava na to a pripadna cesta. to iste aj ine profesie robia, nechavaju si zaplatit cestu, cas a specificke poziadavky, kedze sa pod to podpisuju, ze je to v poriadku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?