Billa za plotom

Zdravim, tak dnes som sa dozvedel, ze za nasim plotom maju stavat obchodne centrum. Mala by to byt Billa. Podla projektu by mala byt 9m od plota a 9m vysoka!!! Podla uzemneho planu su na tej parcele povolene najviac 2 podlazne budovy vyssej obcianskej vybavenosti. Nikde sa ale neviem dopatrat, aka vyska sa pocita pre jedno podlazie. Tych 9m vysky je strasne vela, nechcem taku opachu za plotom. Da sa s tym nieco robit?. Projekt je v stadiu uzemneho konania a mam ako ucastnik konania sa moznost k tomu vyjadrit do 3och tyzdnov. Da sa s tym nieco robit? Budem vdacny za kazdu radu
Odpovedať
Profilova fotka
Neurobis s tym nic. Vyjadrit sa mozes,a le ked stavebny urad povie, ze to je v sulade s uzemnym planom, musis sa s tym iba zmierit. Bud rab, ze je to 9m od plota, ze mas obchod blizko.
Odpovedať
@supiiik tak ako napisala sissik, pokusit sa mozes, no neznamena to, ze mas vyhrate.
Odpovedať
co ja by som dal za to aby som mal billu za plotom :-D bud rad
Odpovedať
@supiiik ja si tiez myslim, ze uz ak to tam ma byt, tak to tam aj bude a proste ber to tak, ze fakt to budete mat blizko, zijes v meste s takym treba vzdy ratat :)
Odpovedať
@supiiik , tak to uz len cim skor predat........... u nas tak postavili fresh, hned vedla RD kde byva jedna pravnicka, a nedokazala stym urobit nič....... teraz tam ma vnoci vysvietene parkovisko obchod, hluk od aut,a to aj ked dovazaju tovar skoro rano, postavila si sice na jednom mieste 4 metrovy betonovy plot ale... komfort byvania sa znizil hlucnost prasnost smrad z vyfukov
Odpovedať
Profilova fotka
@supiiik budete si musiet na to zvyknut. ako v jednom budete mat aj vyhodu, ze budete mat obchod hned vedla ale bude to mat aj vela negativ. ako spominane vysvietene parkovisko, neustale same auta, podivny ludia a podobne. no nic s tym nespravis, oni maju isto vacsie paky.
Odpovedať
Profilova fotka
Už jedine v pripomienkovom konaní žiadať výstavbu protihlukovej steny a zo svojej strany čím skôr realizovať výsadbu rýchlo rastúcej zelene.
Odpovedať
Fuj, Billa, kebyze aspon Lidl. Jedine, ako jankazb pise, to sa mi zda byt najrozumnejsie.
Odpovedať
Hlavne si zisti kam budú mať vyvedené klimatizačné jednotky. Nie vždy ich majú nad strechu a zo štítovej strany od parkoviska ich tiež nedávajú.
Odpovedať
@supiiik Bolo by lepšie, keby tam postavili 4 podlažný panelák?
Odpovedať
@chrobak7 Bolo by lepsie, keby sa jej tam nastahovala banda olasakov? To akoze co, teraz ma sklopit usi a suchat nohami a tesit sa, ze nie je az v takej neprijemnej situacii ako napriklad niekto iny?
Odpovedať
este skusit peticiu alebo zastupitelstvo
Odpovedať
Článok sa načítava...
Vdaka za rady. Urcite sa budem musiet zmierit s tym, ze tam ta billa bude. S tym uz nic neurobim. Vadi mi hlavne to, ze mi hned za plotom vyrastie taka opacha. Hluk z parkoviska mi zrejme prekazat nebude, lebo moj pozemok bude susedit so zadnou stranou billy, takze parkovisko odtieni. Co vsak bola vyborna pripomienka su tie klimatizacie. Toto budem urcite pripomienkovat, aby ich dali niekde na strechu co najdalej odo mna. Toto by nemusel byt pre nich problem zmenit v projekte. Rovnako tak aj umiestnenie smetiakov, dufam, ze ich neplanuju rovno za mojim plotom, toto by sa tiez dalo pripomienkovat v uzemnom konani.
Odpovedať
Profilova fotka
@supiiik Urobil si chybu že si kúpil pozemok vedľa plochy pre občiansku vybavenosť, niečo podobné sa dalo čakať.
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna ak sa rozhodnu a mesto na to pristupi, tak s tym uz nespravis bohuzial nic. je to smola, ze ste sa o takom lplane nedozvedeli skor, isto by ste potom nad takym pozemkom porozmyslali viac
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko akurat som to chcela povedat, no vies zas malo kto na nieco take mysli, aj ked by mal. toto je presne ten pripad a potom su ludia rozcarovani, ze co im idu stavat za domom
Odpovedať
@supiiik asi by som na elimináciu neg. účinkov od prevádzky požadovala za oplotením stromoradie, inak asi ako účastníci veľa nedosiahnete...potom podať iba odvolanie..
Odpovedať
Profilova fotka
@janetbla u nas tak novy lidl postavili, ze (na zapade). Susediacim domom postavili betonovy plot ako odhlucnenie. Ale myslim, ze im to navrhol sam lidl
Odpovedať
@supiiik Ak si myslis, ze kvoli Tebe zmenia projekt pre umiestnenie vzduchotechniky, tak vela stastia.
Odpovedať
Profilova fotka
@supiiik Lepšia Billa za plotom, ako mať debila za plotom... :-D :-D :-D
Odpovedať
@jamk1 tak to si vystizne napisal!
Odpovedať
Nejaky kratky cas som byval pri podobnom obchode,nebolo nad to ked o stvrtej rano prisiel kamion s masom a vrcal tam do osmej kym ho vylozili.
Odpovedať
by ma asi jeblo ... este aj Billa, ten obchod vyslovene neznasam. @jamk1 tak neviem, podla mna debila eliminujes, alebo minimalizujes, ale Billu nie ...
Odpovedať
@supiiik ako pisu ostatni, asi s tym nic uz nenarobis, jedine co mozes, je pozriet do projektu a dat si pozor, kde su tie klimatizacie, zalozny zdroj, kde je rampa pre zasobovanie a smetiaky - vsetko toto dat do pripomienok, aby si to mal pisomne. Hadam sa s tym aspon nieco bude dat spravit, hlucnost oni musia riesit, takze s tym by som na nich aj sla.. a potom uz len fakt sa zmierit a tesit z toho, ze mas obchod pod nosom..
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 na to príde asi časom, keby mal nejakého na nič suseda, tak by sa z tej Billy aj vytešoval ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 akurat ta Billa prinesie tych debilov neurekom...
Odpovedať
Profilova fotka
Buď rád, že je to Billa. Tí majú v noci zatvorené. My sme bývali vedľa Tesca a vtedy mali otvorené 24 hodín denne. A keď ho prestavovali, tak mali aj vchod aj dovoz tovaru od nášho paneláku. To bol iný hrmot v noci: vykrikujúci ľudia, kamiony, pípajúce vysokozdvižné vozíky, hrmotajúce nákupné vozíky po dlažbe ...... A navyše sme bývali na druhom poschodí, čo bola práve výška strechy, kde mali umiestnené všetky klimatizačné jednotky. Takže hluk sa šíril v našej rovine. Potom, po sťažnostiach postavili okolo bariery smerom k sídlisku. Takže bacha na tie klímy. To by sa oplatilo tebe aj ostatným dotknutým susedom riešiť už teraz pred výstavbou.
Odpovedať
Davnejsie sa hovorilo, ze tam planuju postavit 3 podlazne multifunkcne centrum, pricom horne 2 podlazia mali byt byty. Z tohoto pohladu je billa lepsia varianta. Moj pozemok susedi so zadnou castou (vyznacene cervenou na obrazku), podla projektov by vzduchotechnika mala byt na streche, smetiaky na mieste oznacenom ako zasobovanie a nakladacia rampa bude z opacnej strany (na fotke z lavej strany), takze za mojim plotom by nemalo byt nic take, co by ma rusilo. Zostava mi sa asi uz len utesovat, ze mohlo to byt horsie...
Odpovedať
Profilova fotka
@supiiik veru, keď je už rozhodnuté, tak nič iné ti neostáva.
Odpovedať
Profilova fotka
@supiiik tie klimatizacie mozu do buducnosti vadit, hlavne ak ich bude viac. Skuste sa ako susedia vyjadrit k stavebnemu povoleniu, ze chcete, aby stavitel zabezpecil dostatocne vysoky plot na stlmenie zvuku alebo ich presunul smerom k parkovisku. Ludia sa vadia teraz za tepelne cerpadla ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?