Ako vymôcť peniaze od podvodníka ?

Profilova fotka
Ahojte, viackrat som sa stretla s prispevkom o podvodoch, naleteli sme aj my zial ... co sa da robit v pripade, ze clovek zaplati predfakturu a nevidi ani peniaze ani tovar ak nema na to platit drahych pravnikov ... Mate prosim skusensoti ? No naleteli sme ... 😞
Odpovedať
Profilova fotka
@sisiatko12 z toho co si napisala nijako... nabuduce si das pozor
Odpovedať
Podáš trestné oznámenie, párkrát pôjdeš na výsluch na políciu, dlho sa budeš cítiť ako hlupák, potom zadržia páchateľa obvinia ho a dostaneš pozvánku na súd. Tu ho v najlepšom prípade odsúdia a pôjde sedieť. A vrátenie peňazí? Snívajte s nami. Zostane Ti však pocit, že si to tak nenechal. Na právnikov som nedal ani cent, v takýchto jednoduchých veciach ich nepotrebuješ (jedine ak si budeš ďalej vymáhať peniaze, ale pokiaľ páchateľ nemá majetok, tak nič nevymôžeš). Vlastná skúsenosť.
Odpovedať
Profilova fotka
mozes este najst dalsich podvedenych a mozete podat hromadnu zalobu. Ak budete z tych stastnejsich a podvodnik bude mat nejaky majetok, mozete cez exekutora riesit vymahanie dlhu.
Odpovedať
Profilova fotka
@sissik len neviem ci je vobec realne aby sa niekedy tie peniaze vratili, to je po vacsine jak boj s veternymi mlynmi :/
Odpovedať
@sisiatko12 šancu budeš mať iba v tom prípade, že nájdeš aj iných, ktorých podviedli a spolu budete niečo vymáhať. No či vám peniaze vrátia, to je veľmi otázne, lebo väčšinou to tak neriešia. Maximálne si pôjde podvodník posedieť a to je tak vše
Odpovedať
Profilova fotka
@sykorka75 ked budu z tych stastnejsich. Inak je hrozne, ze toto sa vobec deje 😞
Odpovedať
Profilova fotka
Nam sa podarilo. Dali sme zalohu za kuchynu a ani kuchyna, ani peniaze. A ano, nasli sme sa viaceri, kazdy si dal obvinenie sam, odsudili ho na 2 roky , ale nie do basy, cize bol vonku, potom s rozsudkom k exekutorovi. Trvalo to 2 roky, ale peniaze boli spat.
Odpovedať
@lenuska11 tak to ste dobre obisli, to sa malokedy stane, to je na nervy, o tej zalohe vam nedal ani nijaky papier ani nic??
Odpovedať
Profilova fotka
podavame podnet na Slov. obch. inspekciu, danovu kontrolu aj tresne oznamenie.
Odpovedať
@sisiatko12 nic z menovaneho ti peniaze nevrati, vsetko ma len urcitu represivnu funkciu proti osobe, ktora niekde pochybila. jedina legalna moznost je sudit sa a nasledne v pripade uspechu si peniaze vymahat exekuciou
Odpovedať
Profilova fotka
@sisiatko12 treba podat tresne oznamenie, ak by to spravil niekto pred Vami, mozno Vam by sa to uz nestalo..vsetci v pripadoch podvodou musia jednat zodpovedne a brat na vedomie ze ak sa nenajde nikto kto by to riesil aj napriek mizivej sance dostat peniaze spat tak podvodnik bude dalej okradat dalsich..
Odpovedať
Profilova fotka
@dano88 dal. Ja som mu verila,lebo bol vyborny stolar, v minulosti mi urobil krasnu linku na byte. Tak som sla ,,na istotu". Ubehlo 10 rokov, prisiel, zmeral, vzorky priniesol, navrh urobil. Tak sme sa dohodli, dali zalohu, potvrdenie na paragone a hybaj vyrabat. Odvtedy len klamstva zatajovacky. Riesili sme po dobrom, ale neslo to. Udajne spadol do drog.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@lenuska11 aj ste podavali trestne oznamenie alebo ste to nechali tak ?
Odpovedať
Profilova fotka
@sisiatko12 ano,aj ho odsudili. Rezenzii som popisala aj a nasla tak 3- 4 ludi, co mali rovnaky problem
Odpovedať
Treba vzdy mat doklad. Ci uz email sms alebo papier zmluvu. Potom sa da sudit. Treba tychto mafianov poslapat ako sa len da. Mne tiez jeden este nieco dlzi a dlh ho neminue. Dajte nejake video s jeho nenom logom a pislite mu link. Serte na gdpr.
Odpovedať
@acsr hm a čo tak využiť právnika a vydať platobný rozkaz?
Odpovedať
@peter977 Pokiaľ je odsúdený, nemá majetok a patrí do kategórie sociálny prípad ,môžeš napísať aj Obamovi s Trumpom a nepomôžeš si. Je to smutné ale je to tak.
Odpovedať
@acsr Ak si objednáš službu/ tovar a zistíš po mesiaci že si prišiel o prachy, tak prvé čo treba urobiť je platobný rozkaz. Odsúdenie trvá roky ťahaníc po súdoch. Na základe platobného rozkazu mu aspoň zablokujú všetky účty keď už nič.
Odpovedať
Profilova fotka
po dlhych mesiacoch cakania na navrat peniazkov sa dnes konecne podaril vyriesit... takze to nakoniec dopadlo dobre...ale volali sme tam stale, pisali, atd.... stalo to vela nervov, ale dobojovane .... Drzim vsetkym palce, kt. sa ocitnu v podobnej situacii a musia si tym prejst..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@sisiatko12 mozem sa spytat, akonste postupovali? Mame rovnaky problem s podvodnikom z Vitanovej.
Odpovedať
Profilova fotka
@bibi78 viete ako? Podala som trestné oznámenie, neustále sme im volali s právnikom a zaslala podnet na obchodnú komoru a zaslala im na email kópiu že nech očakávajú návštevu 🙂 nakoniec v splátkach rozložený h do 5 mesiacov mi posielali sumy.. Ale naozaj sme boli neodbytni. Ale mali sme faktúru a potvrdenia o úhrade. V inom prípade nás tiež oklamali s terasou mali sme od nich len tie blockove potvrdenia a s tým človek nič nezmoze. Pozor na to. Teraz je veľa klamarov veľmi veľa čítam takýchto článkov. Veľa šťastia!
Odpovedať
Profilova fotka
@sisiatko12 dakujem pekne. Myslela som, ze ked riadne vsetci podpiseme zmluvu, kde je jasne napisane, ze pri podpise zaplatime preddavok v urcitej sume,bude to stacit. Zjavne ma niekto vela takychto skusenosti. Ale ja planujem byt neodbytna, taketo parazitovanie na druhych nenecham len tak. Vdaka za vasu spravu.
Odpovedať
@bibi78 ak natrafíte na permanentného podvodníka, problém je, že on je psychicky obrnený na jednoduché domahanie sa práv druhej strany. Kedysi som tu na modrej streche dával príspevok, keď som mal ja problém s firmou na dodávku kuchyne na kľúč. Na súdnictvo a podobne zriadenia mám svoj názor. Nemal som čas sa naťahovať s človekom, o ktorom som sa dozvedel, že na neho už bolo podaných viacero platobných rozkazov. Jednoducho som si ho počkal a dôrazne som mu dohovoril :-) Asi s takým výsledkom, že bol ochotný hneď mi prepísať jeho auto a podobne. Do 2 týždňov kuchyňa skutočne dorazila a bola namontovana. Nechcem týmto nabádať na nejaké násilie a podobne. Ale jednoducho, niekedy sú najlepšie spôsoby z čias 90 rokov na dosiahnutie svojich cieľov. Takisto nevieme, čo tých špekulantov a podvodníkov motivuje, že okrádajú bežných ľudí. Niektorí sa naozaj mohli dostať do dočasných ťažkosti, a podobne. Je to veľmi individuálne. V každom prípade, držím vám palce :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?