Ako urobiť tehlový obklad zo starých tehál?

Ahoj citam tu ze niektory z vas chcu si dat tehlovy obklad pileny zo starych tehal.Aj tam je velky rozdiel medzi tehlou a tehlou.Nieco o tom viem.Robim stym uz 6 rokov takze viem poradit😁
Odpovedať
@nico333 ja by som potrebovala radu... tehly mám ešte stále - sú to lícové plné tehly a stále som sa neodhodlala ich píliť, pretože každý ma odhovára. Máš s tým skúsenosť?
Odpovedať
@katarinaina Možno ti napíše aj nico333 svoju skúsenosť, ale ja ti dám svoju. Tehly som síce nepílil, ale pri stavbe som dosť rezal betónovú aj keramickú dlažbu a iný stav. materál. Na to, aby si si rezala z tehál obklad, potrebuješ dobrú kotúčovú rezačku. Rezať to uhlovou brúskou, tak po narezaní niekoľkých sto kusov obkladu budeš mať ruky vyťahané ako orangutan. Najlepší je stolový diamantový kotúč s posuvom a nastavením dorazu, aby tie tehličky mali rovnakú hrúbku. No hlavným negatívom je tona prachu, čo pri tom vzniká. V interiéri rezať je nemožné, pokiaľ nemáš brutálne odsávanie s filtráciou odsávaného vzduchu. Ak to budeš rezať pri dome na dvore a nemáš pozemok aspoň 20 árov, tak celý dvor bude červený od prachu, ktorý sa ti dostane aj do domu a všetkých telesných otvorov. Z nosa a uší to ani nevysprchuješ. A šaty - budeš prať a prať a prať.. Ak nebývaš na lazoch, tak susedia z toho hluku z pílenia budú mať takú radosť, že možno sa ti ten tehlový obklad poskladajú, aby si im nekvílila celé víkendy či niekoľko týždňov v kuse. Ale pozitívom je dobrý pocit, že si ušetrila peniaze za obklad, že si minula tehly, ktoré ti ostali a hlavne, že si si to urobila sama.
Odpovedať
@chrobak7 ďakujem za reakciu... o všetkých negatívach som rozmýšľala a rozhodla som sa že idem do toho. Máme veľký pozemok a len jedného suseda, takže myslím že tým nebudem obťažovať polovicu dediny. Teším sa na výsledok a prácu vlastných rúk :o)
Odpovedať
@katarinaina To budeš robiť ty? Nezabudni na okuliare a rukavice. Pri rezaní lietajú také malé kúsky, ktoré môžu aj poraniť oko. Odporúčam aj respirátor.
Odpovedať
@chrobak7 cez víkend som si skúsila asi 10 tehál a celkom to šlo. Mám na sebe taký ten mundúr pre maliarov - jednorázový, ktorý sa potom vyhodí, pomohol aj respirátor... Vyhradím si víkend s lepším počasím a teším sa na výsledok.
Odpovedať
@katarinaina Však nehovorím, že to neide, len sa namakáš. Čím to režeš?
Odpovedať
@chrobak7 jasné že sa namakám, aj keď som rodila deti - som sa namakala ale stálo to zato :o)))))) rezela som stolovým kotúčakom s posuvom - požičal kamarát.
Odpovedať
Profilova fotka
@katarinaina ono zavisi aj od poctu, ja ich mam nalepenych cca 4400ks, tolko by som urcite nerezal :)
Odpovedať
@katarinaina ked chces vidiet tehlicky dotiahnute do dokonalosti pozri albumy u @mirom113 -a
Odpovedať
Profilova fotka
Drzim prsty. Namakas sa, ale ten vysledok zahreje pri srdci.
Odpovedať
@katarinaina mam skusenosti az moc pilim aj lepim tehlovy obklad na objednavku.Viem o tehle da sa povedat vela.Ale je to pekna praca .Lepime to z manzelkou.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@nico333 Dobrý deň, videl som že ste písali o tehlovom obklade, potreboval by som pomôcť. Plánujem si robiť tehlovú zástenu do kuchyne (majster na ktorého som mal kontakt mi povedal že na najbližšie 4 mesiace nemôže Topoľčany) tak sa do toho skúsim pustiť sám. Len potrebujem poradiť, aké lepidlo použiť a nejaké odporúčanie na nejakú impregnáciu aj do kuchyne. Ďakujem, budem veľmi vďačný ak mi poradíte.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?