Ako sa byva v okoli Nitri?

Ahojte chcela by som sa opytat ako sa byva v dedinkach okolo Nitri.hladame tam neaky starsi domcek.byvame vo Zvolene tak tie dediny az tak nepozname.
Odpovedať
sorry, ale neda mi to a pls oprav sa, je ta Nitra - ta zena, v okoli Nitry/zeny. Dost to bije do oci! 8-) podla mna je to ako vsade na dedinkach. Do mesta relativne kus, do niektorych jazdi mhd, su tam ZS. Otazka je co potrebujes aby tam bolo. Ja osobne som nechcel ist na dedinu aj ked som mal dobru ponuku...
Odpovedať
@ewina1 Ako kde, co mas konkretne namysli?
Odpovedať
@ewina1 Celkom dobre,asi ako na vacsine dedin. Asi by bolo lepsie napisat blizsie,ktore smery mas na mysli. Ak ti vadi madarcina, treba sa informovat vopred, lebo niektore dediny su tu madarske, niektore slovenske./obrazne povedane/. A je tu celorocne ovela teplejsie,ako vo Zvolene ;-) , takze sa oplati domcek s velkou zahradou a pestovat si nieco,ak mate k tomu vztah. Ak nie, vzdy kupis od susedov, vsetci maju nadbytok aj na predaj.
Odpovedať
@ewina1 dobre sa býva v okolí Nitry, veľmi všeobecne povedané, konkrétne to ale záleží hlavne od susedov. Top lokality podľa mňa sú Janíkovce, Nitr.Hrnčiarovce, Lehota, Veľký/Malý Lapáš, všetko do 10km od mesta. Veľmi sa mi páči aj v Čechynciach, to je už ale maďarská obec, takže ak neradi počúvate okolo seba maďarčinu ako píše @majki555, tak tam radšej nie.. MHD do niektorých jazdi, ale nitrianska MHD je drahá, neefektívna a pomalá.
Odpovedať
Ja pochádzam z NR, mám to tam rada, bývame do 5 km od NR, takže ja som aj do školy a všade mala veľmi blízko a vedela som sa všade rýchlo dedinkárskymi busmi, kt. chodili častejšie a hlavne lacnejšie ako MHD. nitra je pekná, ale niektoré veci už po čase vidím ináč. je to také útulné mesto, všade som vždy chodila pešo, no ale klokočinu - chrenovú som pešo ešte nedala, ale myslím, že v pohode. čo mi je trošku ľúto, že pešia zóna upadla od kedy postavili mlyny. ale milujem park na Sihoti, Kalváriu a mnohé iné miesta.
Odpovedať
som z dedinky 13km od Nitry, za mna urcite odporucam :-) teraz sice byvam v inom kraji, ale radi by sme sa s manzelom prestahovali do toho mojho rodneho. klima urcite ina ako pri ZV, rovinata krajina, urodna zem... ale ako pisu nadomnou, vela dediniek (smerom na Nove Zamky a pod.) je madarskych. ale ak Vam to neprekaza a ide vyslovene o prostredie alebo podobne, tak ani tam nevidim problem. mozno by pomohlo natukat do vyhladavaca konkretnu obec a obzriet si ju aspon virtualne, ak nie je moznost ist osobne (co asi nie, ked este nemate ani presne vybrate). vacsina obci ma uz aspon ake-take web stranky. prajem stastnu ruku pri vybere ;-)
Odpovedať
Dakujem za odpoved :) za tu chybu sa ospravedlnujem deti mi tu babrali tak som si neuvedomila :-| kukame tak okolo Nitry do 15km,aj ked manzel zacina mat pochybnosti ci spravime dobre ze ako s robotou ale ja si myslim ze tam su moznosti lepsie ako vo zvolene.Teraz roby obchodaka za 600e neni to bohvieco :-S A najom na byt mame 300e co neni malo.Mne najviac vychadza zo vsetkeho kupit domcek ale tu okolo Zvolena su drahe velmi a s robotou este horsie.A znamych si najdeme vsade s rodicmi tiez nemame take vstahy ze by sme museli vidiet kazdy den ani s detmi nam nepomozu.
Odpovedať
:@ewina1 my teraz kupujeme pozemok v Golianove pri Nitre, je tam dobrá vybavenosť, ale páči sa mi okolie Zvolena :-) Keby je to bližšie pri práci, tak sa presťahujem do Zvolena :-p
Odpovedať
@mar11tin Golianovo chválim, veľmi prosperujúca rozvíjajúca dedinka, kultúra, aktivity fakt na 1. Ja bývam v prímeskej časti a sestra v Golianove a nedá sa to porovnať. U nás ani prd, jedna akcia za rok a dosť. V Golianove majú stále niejaké akcie, v zime verejné klzisko. Je tam o dosť lacnejšie bývanie (dane, smetné), a taktiež domy sú tam lacnejšie. Ale má veľmi veľké mínus, veľmi riedka autobusová premávka, hlavne cez víkend. Možno by som sa vybrala na smer TO
Odpovedať
@nelimatej S autobusmi je to fakt, ale v Golianove je našťastie škôlka aj deväťročná ZŠ, čiže deti zatiaľ teoreticky cestovať nemusia. Autom som v Nr cez Lapáš za 6-7 minút, čo je úplne v pohodičke, ako keby som bol v podstate v Nitre, ibaže ceny pozemkov sú tu významne nižšie. O tom klzisku som ani nevedel, tak to je teda super informácia, vďaka:)
Odpovedať
Profilova fotka
@ladislavr aj Nitr. Hrnciarovce su madarske ;-)
Odpovedať
@mar11tin hej, máš pravdu je tam všetko, len netere chodia na krúžky do Nitry, a musia ich voziť, lebo nemajú spoje
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dobrá vybavenosť aj akcie atď je v Ivánke pri Nitre. Ide tam aj MHD, ale to dosť dlho trvá. Ja bývam na smer TO, ja som spokojná. Na tento smer je dedina s dobrou vybavenosťou Výčapy Opatovce. Len to je už mimo MHD, asi 15 km.
Odpovedať
Profilova fotka
Byvam v Nr. Mne sa strasne pacia podhorany ale je to pre nas trpsku os ruky. Teraz trosku cestujem a uvedomil som si jednu vec v okoli Nr nieje ziadna dedinka z razovitymi somcekmi. Ceny domov ze budu na podobnej urovni ak nie drahsie ako v okoli Zvolena a o platoch v Nr radsej pomlcim. Drzim palce pri rozhodovani.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
V Podhoranoch je krásne - pod horou. Len tá cesta čo tam vedie sa mi nepáči.
Odpovedať
@ewina1 je tu fajn, byva sa tu dobre, hoci tento dojem mozem mat preto, ze som vyrastol v Nitre. Ale ani si velmi nemaluj, ze je to tu s robotou lepsie. Naopak,myslim si, ze Nitra je na tom len o nieco lepsie ako vychod alebo juhovychod SR. Veeela nitrancanov dochadza do BA a nielen nitrancanov, aj z dedin (az po Zl.Moravce) v okoli sa presuvaju do Nitry a odtial busom do BA (spojenie NR-BA je nastastie velmi dobre a rychle). Staci sa pozriet na parkoviska v okoli aut.stanice - napratane od 6.00 do asi 18.00. Kto v Nitre zaraba 500e a viac tak to si uz gratuluje. Ja by som zas siel byvat k Zvolenu, lebo v lete je tu teplo ako svina.
Odpovedať
@wyrky @ladislavr Som myslela ze s robotou je tam o dost lepsie. :-( ja uz neviem co ideme robit ale do domu Nas taha viac.V byte je to take onicom nemame v meste kam chodit iba behame po obchodoch a miname peniaze :D Ja si to viem predstavit robkat si na zahradke .je to dost Tazke rohodnutie .ale Dakujem za rady aspon som sa vela od Vas dozvedela
Odpovedať
@ewina1 ono závisí akú prácu hľadáte. Je tu priemyselný park, kde je práce dosť, ale ide o manuálnu prácu. Vyššie kvalifikovanú prácu v Nitre nie je ľahké zohnať. Veď pozri profesia.sk a rýchlo si urobíš prehľad o tom aké sú tu ponuky práce.
Odpovedať
... ako pise ladislavr, praca v Nr platovo nic moc a vdaka teplu by som sa tiez najradsej odstahovala hadam az na Liptov :D Ale v okoli Nitry co sa byvania tyka, sa najst da, aj Jelsovce su pekne :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?