Zatepľovali ste alebo plánujete zatepľovať fasádu?

Profilova fotka
Viete čo znamenajú skratky EPS, XPS? Pre akú izoláciu by ste sa rozhodli pri zateplení Vášho domu ? Preferujete polystyrén alebo minerálnu vlnu? Ako sa vyhnúť tepelným mostom? Stretli ste sa s technickými problémami pri zatepľovaní ?
@vlado_isover to je nejaka sutaz o to, co najviac otazok hala-bala nahadzat do jednej temy?
Profilova fotka
@vlado_isover Zateplovat idem, zvolil som na sokel soklove dosky, na fasadu fasadny EPS, realizacia v Trnave, len mi je divne ze mi Isover ktory ma vyrobu v Trnave nevie dat lepsiu cenu ako vyrobca 200km od trnavy :) Ale rad by som mozno pocul vas nazor na lepenie fasadneho EPS penovymi lepidlami, pripadne ake konkretne odporucate lepiace hmoty na EPS od Isoveru, pri hrubke zateplenia 20cm a podklad je palena tehla a miestami stara vonkajsia omietka.
Profilova fotka
@portianko Ahoj, k otázke lepenia EPS. Čo sa týka lepidiel, pozri aké je uvedené v zatepľovacom systéme, pre ktorý sa rozhodneš a či realizačná firma má certifikát, na prácu s daným systémom. Pri hrúbke zateplenia 200 mm, by som to lepil celopološne lepidlom na cementovej báze. V tvojom prípade máš tam aj omietku, je súdržná? Pred lepením nezabudni vyrovnať podklad do roviny.
Profilova fotka
Mňa zaujíma čo najekologickejšie zateplenie, až sa to dá nejak tak napísať..všetko má svoje plusy aj mínusy, tak by som bola rada na nejaký normálny pohľad na túto tému..
Profilova fotka
@jachin podľa mňa je ekologické už len to, že je to ekonomické - nemínaš toľko energie. Najlacnejšia energia je tá, ktorú neminieš/ nepotrebuješ.... A nezaťažuješ ŽP.
Profilova fotka
@jachin Ahoj, naj ekologickejšie zateplenie - ako píšeš všetko má svoje plusy aj mínusy. Napríklad pri výrobe EPS používame recyklát – v dovolenom množstve, na výrobu sklenej vlny sa používa 80% recyklované sklo.
@vlado_isover Chystame sa zateplovat, mame CP na biely aj sedy polystyren, Rozdiel medzi cenami bieleho a sedeho je cez 400€ na nasej zateplovanej ploche. Aky je prosim rozdiel medzi sedym a bielym? vrati sa vobec niekedy tato invensticia do sedeho? +plus naklady na zakryvanie pri skladovani pred a pocas zateplovania pri horucich slnecnych dnoch. Jedna sa o hrubku 200mm. PS: Nejdena sa o pasivny dom. Dakujem
Profilova fotka
@9jarka9 Ahoj, cenový rozdiel tam je, pretože sivý polystyrén je vyrobený s prísadou grafitu, ktorý ma lepšie tepelnoizolačné vlastnosti, ako biely EPS. Napr. pri použití 160 mm sivého EPS sa dosiahne ta istá hodnota, ako pri hrúbke 200mm bieleho EPS. To znamená, že cez hrúbku sa zmazáva rozdiel medzi bielym a sivým EPS. Samozrejme sivý EPS nemá rad teplotné rozdiely hlavne na jar a na jeseň, je potrebne ho taktiež po aplikácii zaarmovať (dať do lepidla), čím skôr. Hrúbka ostenie je tiež menšia, takže do izby sa dostane viac svetla. Materiálu na oplechovanie budeš tiež potrebovať menej, tak isto kotviace prvky budú kratšie, tým pádom lacnejšie.
Aky je rozdiel medzi isover neoflor 100 a 150??chcem dat do podlahy 8cm...
Profilova fotka
@rado220 Ahoj, pri tých dvoch podlahových polystyrénoch je rozdiel v pevnosti v tlaku 100kPa vs. 150kPa. Pokiaľ tam nebude žiadne extrémne zaťaženie pre rodinný dom stačí ISOVER NEOFLOOR EPS 100S. Odporúčam spraviť v dvoch hrúbkach 2x40 mm. Kladenie na väzbu, prekrytie spodná vrstva 200 mm, vrchná ½ tabule.
Profilova fotka
@jachin Ahoj, starostlivosť o životné prostredie je jedným z hlavných princípov našej spoločnosti. Snažíme sa aby cely životný cyklus izolácie bol šetrný k životnému prostrediu. Už pri samotnej výrobe sa snažíme pracovať čo v najväčšej miere s recyklovateľnými surovinami, napr. pri sklenej vate je to recyklované sklo, pri polystyréne je to recyklovaný polystyrén vo forme granulátu, šetrnými technológiami napr. výroba extrudovaného polystyrénu prebieha bez obsahu freónov - FCKW, HFCKW a HFKW. Samotnú izoláciu, ak je to možné, napr. sklenú vatu balíme v stlačených baleniach čím sa snažíme znížiť emisie CO2 ktoré vznikajú pri transporte izolácií. Tu je link http://www.isover.sk/categories/index...
Profilova fotka
@vlado_isover Dobry deň, planujeme zateplovat bungalov hrubka izolacie 150mm otazka je či treba , respektive ci odporucate niake riesenie aby som nemusel davat kotvenie max výška štítu je 6m od terénu, kotvit moc nechcem nakoˇlko sa obávam tepelných mostov a následne flakov. Majstri mi odporucili zafrézovat kotvy- zapustit a dokúpit zátky
Článok sa načítava...
mam podobnu otazku idem o mesiac zateplovat s 240mm isover greywall do vysky 4 m od nuly (od -60cm do +40cm nad nulou bude styrodur resp. perimeter hrubky 20cm) je potrebne zateplenie hrubky 24cm kotvit? ak ano ake je najvhodnejsie riesenie? Rovnako je potrebne lepit s lepidlom alebo je vhodna aj pena? Je pri realizacii v mesiaci jun nevyhnutne potrebne pouzit siete proti UV?
Profilova fotka
@v_skorec Ahoj, ak v technologickom predpise je uvedené pre daný zatepľovací systém, že je bez kotvenia, kotviť nemusíš. Ale takých systémov je málo. Ja by som ti kotvenie odporúčil. Kotví sa proti saniu vetrom. Lepidlo prenáša len vlastnú hmotnosť izolantu. Vyhnúť sa fľakom, riešenie je zapustenie kotiev a použiť zátky. Minimálny počet kotiev je 6 ks/m2.
@vlado_isover dobry den, v lete planujeme zateplovat nas dom ale svojpomocne, preto sa vas chcem spytat otazku, ktora tu uz zaznela. Pouzit penu alebo lepidlo? Jedna sa mi o zateplenie EPS hrubky 250mm, pri poschodovom dome, ktory je vymurovany z ytongu. Konretne mame vybraty prave vas eps isover a rad by som vedel, ktory druh pripevnenia mam pouzit. Odporucali mi baumit duocontact, alebo penu od den bravenu. Viete mi napisat konkretnu znacku lepidla alebo peny ktora je podla vas na EPS isover najvhodnejsia? dakujem
a je potrebne kotvit aky je vas nazor na tieto kotvy? - Baumit StarTrack - STO Ecotwist
Profilova fotka
@peter911 Ahoj, Styrodur/Perimeter by som len nalepil. Existujem dnes na trhu dostatok lepidiel, ktoré dokážu preniesť vlastnú hmotnosť izolantu + dodatočné zaťaženie (napr. obklad). Kotviť áno – ako som odpovedal v predošlom príspevku. V praxi sa používa lepidlo aj pena. Pod 5°C by sa nemala používať ani pena ani lepidlo. Výhoda peny – možno výdatnosť jednej kartuše (treba pozrieť u výrobcu) a nenamiešaš to toľko . Pri výbere pozor na triedu horľavosti peny. Lepidlo, pri tej hrúbke by som to lepil celoplošne. Pri aplikácii sivého EPS odporúčame používať tieniace siete.
Profilova fotka
@peter911 Kotvy nie je náš sortiment, pozrite, či dané kotvy sú súčasťou vami vybraného zatepľovacie systému. Ak by neboli, kontaktujte dodávateľa kotiev.
Profilova fotka
Ďakujem za dnešné vaše príspevky a záujem, ďalšie vaše otázky zodpovieme zajtra. Prajem pekný zbytok dňa. Vlado
@vlado_isover vieme urobiť že super cenu, ked pošlem projekt... nacenit a dat normálnu zlavu..., takú že sa mi oplatí kvôli tomu aspon citat e-maill-- mam podkrovný domček a chcem to nejak využit, záujem mám o polystyren 20-tku
Profilova fotka
@tvojaritka Čo chceš s tým polystyrénom robiť, kde ho chceš použiť, predpokladám, že na fasádu. Ako výrobca predávame cez sieť predajcov, priamo u nás sa nedá kúpiť. Kde sa stavba nachádza? Viem odporučiť spoľahlivého predajcu v danom regióne.
Profilova fotka
Ahojte, ak by ste mali ďalšie otázky ohľadom zateplenia fasád zastihnete nás na: info@isover.sk .
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?