Výhody kompletného riešenia pri stavbe domu z Ytong-u

Dobrý deň, rád by som Vás privítal pri dnešnej diskusii. Prajem Vám príjemný deň
Systém Ytong je navrhnutý ako skladačka, aby v maximálnej miere znižovalo pracnosť na stavbe. Pokiaľ realizujete stavbu klasickým spôsobom (debnenie z dreva) sú investície určite vyššie (hovorím nielen o materiále, ale aj práca a čas). Práca s pórobetónom je jednoduchá, intuitívna, nie je potrebné mať kopu doplnkových tvárnic (napr. koncová, koncová 1/2, rohová). Pri Ytongu si jednoducho každý odreže pás aký potrebuje a otočí ho ako potrebuje, pretože Ytong má vo všetkých smeroch rovnaké statické aj teplotechnické parametre. Aké máte skúsenosti vy?
Tak nech tema nie je prazdna, spytam sa.. Mam projekt na tehlu, 30cm, podkrovny so strechou (sedlova). Veniec je tam 30x25cm. Keby chcem komplet system ytong, ako urobim veniec, ked ma byt 30cm siroky? Teraz neviem, ci je veniec predimenzovany , alebo co, kedze z ytongu sa da urcite postavit viac, ako 2 podlazia :)
@weggie Tu je otazka postavena skor na projektanta. Ponukame aj U profily pre debnenie venca na tuto hrubku steny, ale zavisi od statika stavby, ako uvazoval, pripadne ake sily v mieste venca posobia. Jednoznacnu odpoved Vam nedam, kedze nie som projektant Vasej stavby. Cim tensia stena bude, tym je pouzitie systémových prvkov kompilkovanejsie. Nad vsetkym totiz stoji statika stavby, ktora zabezpecuje stabilitu Vasho budúceho domu.
Zdravim. Planujem Ytong murovaci system. Hrubka stien 300 mm, P4-500. Planujem externe zaluzie, z toho dovodu chcem pouzit nosne preklady hrubky 250mm. Ako postupovat v pripade otvoru so sirkou 2500mm? Na taku sirku uz nosny preklad nie je... ake je Vase odporucane riesenie?
@wilder01 Pekny den, v tomto pripade pri stenách hr. 300 mm a sirke otvoru 2500 mm je mozne pouzit prekladove tramce, ktore plnia staticku funkciu po ich vzájomnom prelepeni vo zvislej spare a nadmurovani radom tvarnic, pripadne posilnenim vystuze venca nad urovnou planovaneho otovru. http://www.ytong.sk/sk/content/ytong-...
Pekny zvysok dna zelam, aj zajtra pokracuje diskusia s kolegom Julom.
@slavo_ytong A mozem vyskladat tramce v sirke 250mm? Alebo je vhodnejsie pouzit U profil a spravit zelezobetonovy preklad? Je vobec mozne a vhodne pri takejto velkosti otvoru uvazovat nad prekladom so sirkou 250 mm pri pouziti muriva 300mm ?
Profilova fotka
@wilder01 Pozdravujem, tramce môžete vysklada)ť na tento rozmer. Použijete 2 trámce šírky 125 mm vedľa seba + nadmurovanie jednej rady tvárnic (250 mm). Tým vám vznikne priestor pre žalúziu. Resp. môžete použiť aj avizovaný U-profil šírky 250 mm, tam si ale budete musieť vystačiť s vnútorným prierezom na armatúru a betón 150 x 174 mm.
Profilova fotka
Pekný deň prajem , dnes pokračujeme v diskusii tak sa teším na vaše podnety
@julo_ytong dobry den, chcem sa opytat ked chcem vystavit stity pod strechou s ytongu od betonoveho venca hore tak mam zas pouzit na prvy rad zakladaciu maltu ako pri prvom rade murov, alebo uz mozem hned davat lepidlo na ytong? Mozte pozriet aj moj fotoblog, kde to uvidite. Dakujem.
Profilova fotka
@originalx dobrý deň, dalšie podlažie - vo vašom prípade štítové múry odporúčame murovať na murovaciu maltu (zakladaciu maltu).
Profilova fotka
Ďakujem za vaše príspevky, zajtra pokračujeme vo finále tohto týždňa. Prajem pekný zvyšok dňa.
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Milí priatelia výstavby ;-) dnes končíme týždeň s YTONGom, ďakujeme vám za vaše príspevky a podnety. V prípade dalších otázok na materiál YTONG neváhajte kontaktovať priamo pracovníkov Xella Slovensko. V mene nášho teamu technikov vám prajeme úspešné stavby.
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?