Vlastnosti krytiny Bramac

Môžete mi napísať všetky podstatné vlastnosti krytiny Bramac?
Napríklad by ma zaujímalo do akého uhla strechy sa udrží na vašej krytine hrubá vrstva snehu.
Profilova fotka
@radopp Napíšem to inak, od sklonu 25° až 60° by si mal riešiť protisnehovú ochranu strechy. Váha rizika nekontrolovateľného zosuvu snehu narastá sklonom strechy.
@vlado_bramac Ďakujem. Ešte by ma zaujímalo, či existuje povrchová úprava Bramac ktorá je nenasiakavá.
Dobrý deň, keď už sme pri snehu. Dodatočne potrebujem dať na strechu tzv. protisnehové háky. Podľa toho čo som videl, Bramac nemá v ponuke háky v sivej farbe? Akú farbu mám dať, keď škridľa je sivá? Ďakujem.
Profilova fotka
@radopp Nasiakavosť sa pohybuje od 4 do 6%.
Profilova fotka
@calimero Ak máte záujem je ju možné objednať u našich obchodných partnerov. Farba existuje.
Profilova fotka
@calimero Obchodných partnerov som myslel v stavebninách, alebo na náš zákaznícky servis 037 692 00 20 tam Vám poskytnú viac informácii o možnosti dodávky.
@vlado_bramac Čím je robená povrchová úprava lesklých škridiel Bramac? Nejaká farba? Akú má životnosť?
@vlado_bramac Nasiakavosť udávate v objemových alebo hmotnostných percentách?
@vlado_bramac dobry den, na dome mam namontovanu skridlu bramac max, momentalne prave riesime beskozvod. Viem, ze ponukate original prislusenstvo bramac, kde je aj bleskozvodova skridla, no firmy co mi nacenovali bleskozvod vsetky hovorili, ze sa na skridlu pripevni len nejaka uchytka, ktora bude drzat bleskozvod. chcem sa preto spytat, ci je toto ich riesenie v poriadku a nepadne mi zaruka na bramac system, nakolko mi to robila firma vyskolena bramacom. Docital som sa, ze kazda 3 skridla v mieste bleskozvodu ma byt na bleskozvod urcena. Chapem, ze to plati pri pultovej streche od najnizsieho miesta po najvyssie, ale plati to aj z prava do lava, ze musi byt pouzita kazda tretia? kedze tam to vychadza potom pomerne hustejsie. dakujem
Profilova fotka
@radopp Ako som už písal v predošlom, keďže sa váži, tak v hmotnostných. Vyhovuje to takto? :-)
@brano_bramac Ok, definovali sme si pojmy, to je základ pre serióznu diskusiu.
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@dbe Dobrý deň, bleskozvodové riešenie máme vo svojom sortimente je hodnotené pozitívne, lebo predchádza zbytočným problémom na streche. Posielam Vám dve fotky, kde na jednej je riešenie ktoré je Vám ponúkané z pozinkovaného háku pod krytinu a druhé je riešenie Bramac z upevnením z nerezovej ocele na krytine. Pri nižšom sklone, je obzvlášť dôležité aby detail akýchkoľvek prestupov na streche bol prevedený technicky správne a podľa odporúčaní výrobcu. Prevedenie tak ako je vidieť na jednom z obrázkov nepovažujem za správne. Vzdialenosť jednotlivých podpier je max. 1,2 m vo všetkých smeroch vedenia bleskozvodu na streche. Je pre Vás odpoveď dostatočná?
@vlado_bramac To lesklé oranžové je nivelačná zafarbená malta?
Profilova fotka
@radopp zdravím ťa, to je výrobok bez nivelačnej vrstvy.
@vlado_bramac s predajcami je ťažká diskusia...
@vlado_bramac Dobrý deň. Staviame dom s pultovou strechou. Sklon 10°. V projekte mám škridlu Bramac MAX 7°. Ide o betónovú škidlu. Všetci ma odhovárajú že nemá takú životnosť ako pálená. Čo je na tom pravdy. A tiež ma zaujíma detail riešenia podpier bleskozvodu. Tá vami ponúkaná škridla s podperou je tiež betónová? A nedá sa použiť pri tejto škridle podperný hák pod škridlu pretože tá vami ponúkaná škridla sa mi neľúbi minimálne z troch dôvodu: - bude inej farby ako zvyšok strechy (iný odtieň): estetický dôvod - túto škridlu môžem dať až ako druhú od kraja strechy, čo je pre vedenie bleksozvodu nič moc, pretože by mal byť čo najviac pri kraji: technický dôvod - cena cena cena .. je neuveriteľne predražená oproti klasickému kusu (viac než trojnásobne): finančný dôvod A keby dám ten hák, tak či tak sa dáva tiež vcelku drahá poistná hydroizolácia, takže nejaký spätne hnaný dážď by ma nemal trápiť keď je tam tá poistná hydroizolácia.
Profilova fotka
@kajo873 Realizujete strechu blízko minimálnemu sklonu, čo prináša každopádne zvýšené technické nároky na prevedenie podstrešia. Ohľadom životnosti je možné sa vyjadriť aj inak. Normové požiadavky a následne skúšobné metódy sú pri betónových krytinách oveľa prísnejšie ako pri pálených. Je to aj z dôvodu povahy a možností samotného materiálu. Tu treba ešte uviesť, že Bamac predáva aj pálenú krytinu BRAAS. - Fotky, ktoré som pridal, sú samozrejme len informatívne. Tieto výrobky sa dodávajú v požadovanom formáte a farbe, takže celý systém je proestetický. - Osadenie krytiny je podľa potreby samozrejme aj v druhom rade od odkvapu - Ak by sa krytina osadzovala počas pokládky strechy, náklady na zhotovenie bleskozvodu by neboli výrazne rozdielne Riešeniu každého prestupu na streche by som venoval zvýšenú pozornosť. U mňa argument kvalitnej hydroizolácie nemôže obstáť. Postačuje Vám táto odpoveď.
@vlado_bramac Tá pálená BRAAS ale nie je na sklon 10° - myslel som také rozdielne odtiene, ako pri výrobe neviete niekdy presný odtieň dosiahnuť, a to sa au upozorňuje že treba dávať na jednu strechu krytinu len jednej šarže inak môže byť rozdielny odtieň, a poviem pravdu tieto špeciálne kúsky keď sa dávajú na strechu je to vidieť, že je iný odtieň. - No veď práve že až v druhom rade, lepšie by to bolo v prvom rade.
Profilova fotka
@kajo873 Na 10° Vám vieme ponúknuť len systém MAX 7°. Ak by Vaše rozhodnutie stálo len na obave rozdielneho odtieňu krytín, krytinu Vám stiahneme späť na sklad. Z tohto obavu ale nemám.
dobrý deň, ideme rekonštruovať strechu a rozhodujeme sa medzi Renovou a Klasik. Vieme, že Renova je skôr na staršie krovy, ale ten náš je kvalitný. Renova je aj lacnejšia, tak chceme vedieť, v čom je rozdiel. Čítali sme, že v povrchovej úprave, takže Renova je nekvalitnejšia? Má menšiu farebnú stálosť? Nižšiu odolnosť voči prerastaniu machom? ďakujem
Profilova fotka
@mija51 Zdravim, ospravedlnujem sa za neskoru reakciu, medzi prispevkami nam ten Vas unikol... :-/ Takze vysvetlenie rozdielu Renovy voci Klasiku Protector - Obe krytiny maju zhodny tvar a materialove zlozenie tela skridly - t.j. obe maju rovnake vlastnosti, ako su pevnost, rozmerova presnost, nizka nasiakavost, vysoka mrazuvzdornost. Rozdiel medzi nimi je (ako pisete) v povrchu - Renova ma na povrchu tela skridly standardnu matnu akrylatovu farbu. Klasik Protector ma atraktivnejsiu lesklu upravu (atraktivita ale zavisi aj od ocakavania zakaznika, niekto prave hlada matnu farbu) , ktora v sebe obsahuje aj mikrocastice Protectoru. Tie vytvaraju film, ktory elektrostaticky brani uchytavaniu sa necistot a machu. Spinenie strechy je ale velmi individualne, nezavisi len od povrchu krytiny, ale aj od prostredia, kde sa strecha nachadza - rizikove faktory su napr. blizkost poli, stromov apod. Tiez natocenie strechy na svetove strany a na Slnko - ak je strecha cela pod slnecnym ziarenim cely den, ma mensiu tendenciu "zamachovatiet" (najma zo severnej strany). Jednym z faktorov je aj vlhkost prostredia a vnutorne odvetranie strechy - ak je dostatocna vzduchova medzera pod krytinou aspon 5 cm, machy sa tak intenzivne netvoria - bez ohladu na povrch krytiny. U Protectoru je samozrejme vacsia sanca, ze vydrzi opticky ako novy dlhsie obdobie. K Vasmu rozhodnutiu k vyberu by som poradil nasledovne: 1. Renovu si kupte, ak: - je pre Vas dolezita dostupna cena (patri medzi najlacnejsie krytiny na trhu) - mate radsej matnu farbu povrchu 2. Klasik Protector si kupte, ak: - sa Vam paci leskla povrchova uprava - chcete zvysenu ochranu pred zaspinenim a machmi (neznamena to vsak, ze Renova musi "zamachovatiet" - jej povrch je homogenny bez porov, a preto ani na nu nemusi spina a mach chytat - pri zamedzeni vyssie spomenutych rizikovych faktorov). Este je jeden rozdiel medzi obomi modelmi - v intenzite ciernej farby - Renova je klasicka cierna, Klasik Protector je este sytejsi a tmavsi "ebenovy cierny". Ked sme pri farebnosti - ak pojdete do tmavych odtienov, opticke vady v podobe spiny a machu nie su tak vyrazne a dolezite...
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?