Viete ako správne zatepliť strechu?

Profilova fotka
Dostatočné zateplenie strechy má za úlohu znižovať tepelné straty v zimnom období na jednej stane a zabrániť prehrievaniu strechy v lete na druhej stane. Poznáte systém nadkrokvovej izolácie? Viete, že je stále častejšie používaný pri novostavbách a hlavne pri rekonštrukciách? Ako vieme v súčasnosti dosiahnuť zvýšený tepelný odpor strechy?
1
2
@vlado_bramac Nadkrokvová izolácia by ma zaujímala. Môžete popísať detajly? Neroztopí sa polystyrén pod betónovou krytinou, keď prehrieva podkrovie?
toto zaujima aj mna
Profilova fotka
@radopp V našej ponuke máme nadkrokvovú izoláciu predáva sa pod menom BamacTherm, ktorá je na báza PIR. PIR sa používa stále častejšie v stavebných konštrukciách a v sendvičoch. Pod krytinou sa teplota v lete pohybuje do 80°C podľa nášho merania čo je v takomto prípade pre polystyrén hraničná hodnota. Materiál PIR odolný vyšším teplotám.
Profilova fotka
@kaja082 Je moja odpoveď, ktorú som poslal na @radopp pre Teba dostatočná?
ano dakujem staci, ukazem manzelovi
@vlado_bramac Mineralna vlna je nehorlavy material, zatepluju sa nim aj kominy. Problem s izolaciu vyrieseny, za 20€/m3.. ;-) Samozrejme, pri tak lacnom zatepleni nic nezarobite.. Ups..
@vlado_bramac Koľko orientačne stojí tá nadkrokvová izolácia? @matorado Dá sa z minerálnej vlny za 20 €/m3 spraviť nadkrokvová izolácia?
@vlado_bramac máme foto...??? ale reálne foto zo stavby žiadne vizualizácie a náčrty... tie chcem k návodu... budem stavať a riešim krytinu a mám bramac v talone... no zvažujem aj iných výrobcov.. tondach roben apod...
Profilova fotka
@matorado Minerálne vlna má svoje miesto nezastupiteľné v strechách to je fakt. Čo sa týka nadkrokvovej izolácie tá je drahšia ako minerálna vlna, ale zase má aj výhody. Napr. výrazne lepšia Lambda, nahrádza plné debnenie pri nízkych sklonoch a má integrovanú strešnú fóliu s lepením na doskách. Pri rekonštrukciách je to celkom vítané riešenie......
Profilova fotka
@tvojaritka takto vyzerá samotná izolačná doska BramacTherm TOP a potom realizácia z bytového domu.
@vlado_bramac Presne tak - "Pri rekonštrukciách.." je to klucove slovo. Pri novostavbe si krov naplanujem tak, aby som sa drahym rieseniam typu PIR panel lahko vyhol. Pretoze tie ostatne veci nepovazujem za argument - plne debnenie pri 200m2 stoji 800€ a folia asi 200. Najlacnejsi PIR panel 100mm z Polska stoji 2800€, co je 120€ za kubik. Ten zatepli rovnako, ako 18cm vlny, ktora by stala 700€. Cize 1700€ vs. 2800€. Pri originalnom rieseni Bramac bude cenovy rozdiel viac ako dvojnasobny, mozno troj-. Dobre hovorim?
Profilova fotka
@matorado PIR je v porovnaní so samotnou vatou drahšie riešenie. V niektorých prípadoch však rozhoduje konečné systémové riešenie a vznikajú kombinácie vata +PIR čo je v rámci ekonomiky pre niektorých zákazníkov akceptovateľné. Na druhej strane sa ľudia stále viac zaujímajú ako dokonale zatepliť svoje domy, preto sú na trhu ponúkané stále inovatívnejšie riešenia.
Článok sa načítava...
Pri nadkrokvovej izolácii je drevený krov v suchu a teple, nehrozia huby. Ak pri verzii s kamennou vlnou započítame debnenie, sadrokartóny, prácu, tak PIR nemusí byť až tak nevýhodné.
Profilova fotka
@radopp @matorado Napríklad minulý týždeň som bol na jednej realizácii strechy s priznaným krovom. V tomto prípade sa zákazník rozhodol pre nadkrokvovú izoláciu PIR, lebo funkčne a aj po ekonomickej stránke sa javila ako najvýhodnejšia. Jeho požiadavka bola dosiahnuť tepelný odpor aspoň na úrovni R=7 m2.K/W.
@vlado_bramac Môžete konkrétne napísať prečo bola najvýhodnejšia?
@vlado_bramac Asi hovoris o izolacii podkrovia, kedze urobit nadkrokvovu pre plochu strechu, alebo bungalov je uplna malina. V jeho pripade by ma ale fakt zaujimala ta cena na m2. Iste by vysli falosne priznane tramy z KVHaciek lacnejsie. Plus treba pripomenut, ze R=7 m2.K/W je dost malo.
Profilova fotka
@radopp Boli tam dva body, ktoré sa riešili. Prvý bod bol výškové navýšenie strechy od krokvy tak, aby to bolo opticky akceptovateľné čo v tomto prípadne nahráva PIR materiálu a druhý bod čo sa týkalo realizačnej partíe komplikovanosť samotného riešenia. Pri BramacTherm doskách pokladáte hneď 2,9 m2 spolu so strešnou fóliou. Toto bolo brané z ich strany ako výhoda.
@vlado_bramac Orientačnú cenu tej PIR mi prezradíte, alebo to mám brať že je tak drahá že to neprezradíte?
Profilova fotka
@matorado Tento variant nebol naceňovaný aspoň teda z našej strany. Či to urobil zákazník neviem. Tento zákazník bol zberateľ a vykupuje staré krovy (dubové), ktoré následne opätovne používa takže možno preto. Treba však povedať, že tvoje riešenie je jedna z možností. Každá stavba je iná a pohnútky zákazníka sú vždy iné.
Profilova fotka
@radopp Prepáč, takže netto cena začína na úrovni cca 18,5 €/m2 vrátane s DPH.
80€ stoji jedna doska hrubky 100mm, co je 27€/m2, cize ten vypocet vyssie si opravujem - 200m2 stoji 5500€ A to este musim doplnit aspon 20cm vlny, aby sa to mohlo volat izolacia. :-D :-D :-D :-D :-D Buhahahaha!
Profilova fotka
@matorado Vyzerá to tak, že každý zákazník by si mal spraviť viac kalkulácii a ktorá sa približuje jeho predstave a finančne najbližšie pre tú sa rozhodne. Na druhej strane pokiaľ si vyberie našu alternatívu poskytujeme technickú pomoc pri samotnej realizácii, takže je silný predpoklad, že projekt by mohol byť z pohľadu funkčnosti úspešný.
@vlado_bramac To je dobrá cena. Aká je hrúbka PIR alebo tepelný odpor?
Profilova fotka
@radopp Táto cena je za 5 cm hrubú dosku s vystuženou spodnou časťou aby bolo možné po nej bezpečne chodiť. Tepelný odpor v tomto prípade je na úrovni R = 2 m2.K/W.
@matorado Pri cene 270 €/m2 je to nezaujímavé. XPS stojí 100 €/m2 a prežije pod svetlým Tondachom.
@vlado_bramac Koľko by stála pri ekvivalentnej hrúbke 20 cm EPS?
Profilova fotka
@radopp Tých produktov je viac, cena v takomto prípade je cca. 30€/m2 vrátane DPH. Ten odpor je potom 5,45 m2.K/W. Výhoda je, že ten odpor máš v celom profile strechy zachovaný.
@vlado_bramac Tak to je dosť veľa. Lacnejšie riešenie by nebolo?
@vlado_bramac Dala by sa použiť vaša krytina na polkruhovú strechu http://s8.postimg.org/p96q1ix0z/kupol... ?
Profilova fotka
@radopp Tvrdá skladaná krytina má svoje obmedzenia a toto je jedno z nich. Na druhej strane máme jednu takúto realizáciu, ale skôr by som to bral ako experiment a odvaha investora.
1
2

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?