Vápenné omietky a stierky Baumit

Dobry den, chcela by som na tehlovy dom vapenne stierky a omietky, ktore odporucate na strojove omietanie? su dobre skusenosti s tymito vapennymi stierkami? su hladke, ako sa spravaju pri buchnuti, resp. narazeni nejakym predmetom. Odporucate na ne aj vasu farbu baumit klima? dakujem
Profilova fotka
@petra2184 Na omietnutie celého domu vám odporúčam strojovú omietku Baumit Klima omietka. Spája v sebe vynikajúce spracovateľské vlastnosti (spracovanie omietky v priebehu dňa, bez nutnosti úprav povrchu omietky na druhý deň, ako to býva pri vápennocementových omietkach) a úžitkové vlastnosti. Klima omietka podobne ako hlinené omietky dokáže vďaka svojej mikroporéznej štruktúre povrchu regulovať vlhkosť v interiéri, to znamená, že v prípade vyššej vlhkosti absorbuje a uloží vlhkosť z okolia a opačne, ak je vlhkosť nízka, vydáva tu vlhkosť späť do interiéru. Zároveň absorbuje škodliviny z okolia. Tým, že má vyššie pH (12 - 13) má aj protiplesňové a antibakteriálne účinky. Omietka má 1 mm zrno, takže má jemne štruktúrovaný povrch. Ak by ste chceli dosiahnuť hladučký, gletovaný povrch, môžete použiť ako vrchnú vrstvu ešte hladkú vápennú stierku Baumit Klima glet. Čo sa týka nárazov, táto omietka sa správa ako ostatné bežné omietky. Majú podobnú pevnosť. Čo sa týka náterov je potrebné sa rozhodnúť aj podľa využívania priestorov. Buď sa použijú vnútorné silikátové farby, ako je aj Baumit Klima farba alebo vnútorné vápenné nátery. Pri vápenných náteroch je potrebné brať ohľad nato, že majú o niečo horšiu oteruvzdornosť.
@katarina_baumit dakujem Katarina za odpoved, este by ma zaujimalo ci nepuka? co sa tyka tych farieb, nie je problem aj s normalnymi farbami ktore sa bezne daju kupit v obchode, to ma zaujima iba informativne.
Profilova fotka
@petra2184 Baumit Klima omietka je ľahká omietka. Má nižšiu objemovú hmotnosť a tým pádom lepšie prenáša pnutia v konštrukcii, podobne ako aj sadrové omietky. Tým je menej náchylná na tvorbu trhlín. Dôležité je ale aj spracovanie, v jednom pracovnom kroku a v jeden deň, nakoľko omietka má rýchlu dobu schnutia. Vtedy sa vytvorí aj pekná štruktúra. Vnútorné silikátové farby, či vápenné nátery už ponúkajú bežne aj veľkí výrobcovia vnútorných farieb, v bežne dostupných stavebninách.
Dobry den katarina, este by som mala zopar otazok: 1/ je potrebny pod omietku penetrak? steny su tehla, strop je beton 2/ nie je problem natahovat omietku na strop, teda betonovy strop? 3/ na tuto omietku co ste odporucali baumit klima, nie je potrebne uz nic ine? dakujem pekne
este predsa 3 otazky: 4/ aka maximalna hrubka moze byt pre baumit klima omietku? 5/ je potrebne davat aj sietky (na steny aj na strop) 6/ http://www.onlinestavba.sk/produkt/ba... na tejto stranka pisu ze nie vhodna pod obklady, ako tomu rozumiet? dakujem.
Profilova fotka
@petra2184 1. V prípade nového tehlového podkladu sa penetrácia nevyžaduje. Ak by tehla bola od výroby veľmi silno nasiakavá, vtedy opodrúčame Baumit Regulátor nasiakavosti na vyrovnanie nasiakavosti. Betónový podklad - ja osobne by som uprednostila normálny cementový špric Baumit Prednástrek; alternatívne môže byť aj penetrácia Baumit BetonPrimer. 2. Nie, nie je problém, omietka je vhodná na rôzne podklady, aj betón. 3. Pokiaľ sa vám bude páčiť povrch omietky, stačí ju nechať vyzrieť a potom už len použiť vnútorné farby. 4. Omietka je vhodná aj pre väčšie hrúbky. Min. hrúbka 8 - 10 mm. Do 25 mm hrúbky omietku spracovať v jednom kroku, pri hrúbke do 30 mm naniesť v dvoch pracovných krokoch. Presné spracovanie je opísané v technickom liste: http://www.baumit.sk/pimdam/SK/pdb/PD... 5. Nakoľko je to ľahká omietka nie je potrebné ju vystužovať. Ak áno, tak len v prípade rohov otvorových konštrukcií ako okná, dvere a pod. 6. Linka je na hladkú stierku Klima glet, tá sa nevystužuje, to je len tenučká stierka (1-2 mm) na vytvorenie gletovaného povrchu. Podkladová omietka, o ktorej diskutujeme, je Baumit Klima omietka (KlimaPutz S), tá je vhodná aj pod obklady: http://www.baumit.sk/produkty/zdrave-... Pekný deň :-)
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?