Súťaž o 3x balík ZEON Smart Domov

Profilova fotka
Diskusie k inteligentnej domácnosti sa nám pekne rozbehli a tešíme sa, že vás téma zaujala. Pripravili sme si preto pre vás menšiu súťaž o 3x balík ZEON Smart Domov. Stačí sa zapojiť do súťaže a napísať nám odpoveď na otázku: Ako by ste u seba doma využili riešenie pre inteligentnú domácnosť ZEON Smart Domov, kde vo svojej domácnosti by ste zariadenia/senzory umiestnili a na čo by ste ich používali? Inšpiráciu nájdete na www.zeon.sk Po skončení súťaže vyžrebujeme troch výhercov spomedzi všetkých súťažiacich. Podmienky súťaže: 1. Zapojiť sa môžu všetci, ktorí sú registrovaní na Modrej streche. Každý sa môže zapojiť iba raz. 2. Do diskusie s názvom „Súťaž o 3x balík ZEON Smart Domov“ napíšte ako by ste u seba doma využili riešenie pre inteligentnú domácnosť ZEON Smart Domov, kde vo svojej domácnosti by ste zariadenia/senzory umiestnili a na čo by ste ich používali? 3. Do súťaže sa môžete zapojiť od 16. 5. 2017 do 19. 5. 2017 do 14:00 h. 4. Traja výhercovia budú vybraní žrebovaním zo všetkých účastníkov súťaže. 5. Vyhodnotenie súťaže prebehne po ukončení súťaže, výsledky súťaže budú zverejnené priamo v tejto diskusii 22. 5. 2017 po 10.00 h. 6. Výhercovia budú kontaktovaní prostredníctvom internej pošty na Modrej streche. 7. Výhra bude doručená po overení adresy výhercu a po dohode s výhercom.
Odpovedať
Zrejme by som balik odlozil do suflika a rozmyslal, co s tymto "smart" balikom dalej :) (pocita sa aj toto ako relevantna odpoved dufam :P)
Odpovedať
Profilova fotka
Keďže sme už začali stavať tak pravdepodobne by som tieto senzory umiestnila do kuchyne (aby nič neprihorelo alebo aby sme nevyhoreli :-D ) ; na chodbu ako automatický pohybový senzor :-) a v neposlednom rade by som určite využila "automatický zvlhčovač vzduchu" čo môže byť úplne super ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
vyuzil by som to asi u starych rodicov ktorym by sa to hodilo viac ako mne a mohlo by to pomoc od necakanych situacii ked nieco zabudnu na sporaku, pripadne zabudnu zavriet dvere, sucastne by som ich vedel skontrolovat
Odpovedať
Hodim zodpovednost na manzela..;) On uz by hadam nasiel uplatnenie pre balicek Zeon smart domov...
Odpovedať
Určite by sme využili pohybový senzor na chodbe, dymový senzor v kuchyni a smart zásuvku, aby som si mohla sledovať presnú spotrebu spotrebičov :)
Odpovedať
Tazko by som ich vyuzil, zoznam komponentov je velmi slaby ;).
Odpovedať
U mňa,by stopercentne bodoval dymovy senzor V kuchyni :-D keďže sa niekedy prizabubnem že varím A idem robiť niečo iné. Aj smart zásuvka by U nás mala uplatnenie V detskej izbe A mala by som pod kontrolou všetky zapnuté "spotrebiče " hlavne V noci :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Tak môj manžel by urcite využil všetko, keďže zbožňuje elektronické novinky a takéto "srandičky"...Ešte by aj dokúpil😂
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
čo je doma to sa ráta,zvlášť ked to bude dobre využité a splní to účel.
Odpovedať
Ja by som asi musel pouzit vsetky 3 baliky :-) Planujem upravit automatizaciu klimatizacii (mam 1 senzor na teplotu, vlhkost, hluk a svetlo), cize by som mat samostatne senzory, aby kazdy automaticky zapinal odvlhcovanie vo svojej miestnosti pri vysokej vlhkosti a vypinal pri nizkej. K tomu senzory otvorenych okien, aby vyplo klimu a zaroven na lodziu senzor, aby vyplo klimu pri zavretych oknach (aby sa tam vonkajsia klima neupiekla). Do buducnosti (o par rokov) by som bral este nejaku cisticku (cisticky) vzduchu, aby zachytavali prach + ovladanie robotickeho vysavaca. Dymove senzory by som tiez dal minimalne do kuchyne. A kebyze mi ostavaju nejake senzory otvorenych dveri, tak by som ich pouzil na automaticke rozsvietenie v stavanych skriniach. Co by ale bolo "uplne ze najviac fasa", keby sa dalo zautomatizovat prepinanie medzi kurenim kondenzacnym kotlom a klimatizaciami podla vonkajsej teploty.
Odpovedať
Profilova fotka
Pohybovy senzor na chodbu, dverovy senzor na dvere od terasy, najhlavnejsie dymovy senzor do kuchyne nakolko obava z poziaru je vysoka a v neposlednom rade smart zasuvku kt. by mala viac vyuziti, no v tomto pripade by som ju dal do sachty na zahrade kde by ovladala zavlahovy system "made in doma" :) sledovanie vlhkosti je tiez super vec, hl. v novostavbe! napadlo ma ovladat telku detom cez smart zasuvku by tiez nebolo odveci :)))
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Mám troch synov - dymovy senzor je u nás nutnosť 😂
Odpovedať
Profilova fotka
co sa tyka smart domacnosti tak hlavne pohybovy senzor na chodbu, smart zasuvky do kazdej zasuvky hlavne spalna a obyvacka a dymovy senzor do pivnice ( kotolne )
Odpovedať
Na terasu a vchod by som dal pohybove senzory na svetla, na wifi by som dal smart zasuvku aby deti neboli casto na nete, na digestor automaticke zapinanie pri vareni, na povalu nejake casove spinanie svetla, clovek kolkokrat zabudne zhasnut. A ine drobnosti co ma momentalne ani nenapadnu..
Odpovedať
Profilova fotka
Len co ma v rychlosti teraz napadne - ovladanie vonk. zaluzii, zavlahy a vonk. osvetlenia, automaticke zapinanie a vypinanie wifi (den/noc), osvetlenie chodby cez senzor atd. atd. Nekonecne moznosti... :-D
Odpovedať
Môj manžel veľmi túžil po tomto riešení ale rozpočet nám to momentálne nedovoľuje, začíname stavať domček a využívali by sme asi hlavne nastavenie teploty keďže často regulujeme aj teraz.
Odpovedať
Profilova fotka
Určite by sa našlo využitie v novom dome :-) Pravdepodobne by bolo treba ešte niečo dokúpiť
Odpovedať
Práve staviam hrubú stavbu a už teraz začínam rozmýšlať aj nad inteligentnou domácnosťou. Využitie vidím hlavne v tom, že všetko si viem skontrolovať aj na diaľku cez aplikáciu. Dymový senzor určite do kuchyne, dverový senzor na vstupné dvere, kde by sa dal využiť aj ako hlásič otvorenie (alarm), pohybový senzor tiež, poprípade ho dať dnu do chodby a pri vstupe by rozsvietil svetlo. Prípadne ho dať pred dom a večer pri vstupe opať rozsvieti svetlo pred domom a človek nemusí hladať kľúče.A smart zásuvka pri odchode z domu vypne spotrebiče, ktoré by boli naňu zapojené. Poprípade v kombinácii so smart tlačidlom, ktoré by bolo umiestnené vo vstupnej chodbe a človek pri odchode z domu pri jeho stlačení aktivuje stiahnutie vonkajších žalúzií. Možností je veľa..
Odpovedať
Dymovy senzor, senzor dveri, smart zasuvky.
Odpovedať
smart zasuvky do technickej miestnosti, dverovi senzor a dymovy senzor do kuchyne kedze sa manzelka uci varit :)
Odpovedať
Profilova fotka
pohybove a dverove senzory sice mame, ale ako poznam svojho muza, rad by ich mal v kazdej izbe a najlepsie, aby mal vsetko pod kontrolou, takze ta riadiacia jednotka by sa velmi zisla. Dymovy senzor mame na povale, ale v kuchyni nam napriklad chyba. A kedze manzel je technicky typ a ma rad vsetky tieto nove technicke vymozenosti, urcite by sa potesil aj smart zasuvkam, pretoze kazdu chvilu beha doma s "merákom" a meria spotrebu vsetkeho mozneho, a uz huta, kde este by mohol usetrit :-) takze pre muza by to bol idealny darcek, aby nas vedel kontrolovat a nasu spotrebu regulovat aj z prace :-D
Odpovedať
v dielni by sa hodili všetky tieto vecičky, vypnúť na diaľku nabijačky, skontrolovať zatvorenie dverí, ohlásiť ak niečo začne horieť, vidieť aj doma z gauča či niekto zvoní, prípadne sa premáva po dvore
Odpovedať
Profilova fotka
Tento system by som najprv vyskusal a pravdepodobne inteligentnu zasuvku by som vyuzil na ovladanie napr vonkajsieho osvetlenia okolo domu. Pohybove cidlo by som pravdepodobne dal do pristresku na auto kde by som napojil nejaku kameru a pouzival by som to na spinanie zaznamu pri pohybe na mobil by mi prislo nejake upozornenie a mohol by som si pozriet kto sa moce okolo auta. Dymove cidlo by som tiez vyuzil aj ked velmi nerad nakolko mame drevodom. A snimace teploty napr na spustenie klimatizacie , alebo v zime na spustenie kurenia ak by som nebol doma.
Odpovedať
Do domu, v obývačke by som určite namontoval dymový senzor a kľudne aj po strechu. Ak existuje, tak do pivnice by som dal senzor na vodu, ak by pretiekla expanzná nádoba od kotla. Kameru by som určite použil na terasu, alebo dopredu pri vchodové dvrre a bránu. Teplotné čidlá by som použil do domu, pivnice a pod strechu. Pohybové čidlo som dal do garáže.
Odpovedať
Profilova fotka
Zeom smart domov by so určite využil, zásuvku v " pc kútiku ", pohybový senzor najskorej pred domom, dymový senzor v tech. miestnosti, zvlhčovač vzduchu spáleň...
Odpovedať
Zdravím dymový senzor v technickej miestnosti a pohybový senzor pred vchodové dvere...pridali by sa kvôli bezpečnosti...
Odpovedať
My by sme určite využili dymový senzor, pohybovy senzor pred vchodom do domu a na terase a zapínanie/ ale určite by sme vedeli využiť všetky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Inteligentna domacnost je uz sucastnost dnesnych modernych domov. Takze by som ich vyuzil na sledovanie zasuviek, ochranu pred pripadnym poziarom - dymovy senzor a dalsie inteligentne vychytavky ucinne hla ne na "dialku" ;-) Naslednu realizaciu si mozte prist zdokumentovat :-)
Odpovedať
Testoval by som ho a hladal jeho nedostatky☺
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?