Staviate dom svojpomocne alebo s firmou?

Dobry den priatelia, planujete stavbu rodinneho domu? Zverite svoje sny tuzby poziadavky stavebnej firme, alebo vysukate rukavy a idete do toho svojpomocne? Co je pre vas klucom k rozhodnutiu Potesime vas, obe moznosti su elegantne zvladnutelne s Ytongom. Ako? Vdaka jednoduchosti a komplexnosti systemu
Profilova fotka
zdravim, tak my ideme do toho svojpomocne. Momentalne riesime stavebne povolenie. Sme rozhodnuty pre ytong. Priznam sa ze nemam velmi skusenosti so stavbou ale pocul som ze to s ytongom zvladne kazdy, kto nie je uplne lavy :-) :-) Samozrejme rohy stavby a prvý rad si necham urobit od majstrov a zbytok si budem "klepkat" sam :-)
dakujeme za spravnu volbu, ak uz mate projekt na stavebne povolenie tak Vam vieme spravit bezplatne vykaz vymer co ulahci proces objednavania. Nasi majstri vedia potom bezplatne osadit "rohy" stavby za predpokladu rovinnosti dosky a Vy uz natiahnete snurky a potiahnete prvy rad ;-)
snad Vam bude uzitocne instruktazne video https://www.youtube.com/watch?v=pHKvY... alebo pracovny postup http://www.ytong.sk/sk/docs/ytong-sta...
@tomas_ytong co tak nejaku sutaz? Ja idem tiez stavat z Ytongu ale firmou, Hrubu stavbu na kluc a potom po malych majstroch ;-)
a co by malo byt predmetom sutaze? :)
Zdravim.Budeme staviat svojpomocne,ale prvu radu si dame spravit niekomu kto na skusenosti viac.Akurat by som sa chcela opytat, na veniec.Aky veniec by ste zvolili pri bungalove so sedlovou strechou?U tvarnice alebo klasika salovany veniec?Dakujem za odpoved.
@tomas_ytong tak napr, foto domu z ytongu s najviac lajkami? A dat ceny ako nejake vase propagacne materialy alebo naradie na pracu s ytongom, zislo by sa kedze s nim budeme pracovat, napr taka drazkovacka by bodla ;-)
@cvoky8 Drazkovacka stoji 7EUR a kupis ju pomaly v kazdych stavebninach. To radsej 50% zlavu na Ytong :-). Ale ja uz mam "bohuzial" postavene. Tiez z Ytongu ;-).
@nataschaba co sa venca tyka tak to o.i. zavisi od hrubky muriva. ale v zasade je veniec s u-ckom jednoduchsie a rychlejsie spraveny snad Vam pomozu detaily http://www.ytong.sk/sk/content/bytova...
hrubka muriva 375mm.Existuje aj uckovy prekladovy veniec?
@tomas_ytong je aj U preklad pre ytong 250mm??
@nataschaba @cvoky8 http://www.ytong.sk/sk/content/ytong-...
Článok sa načítava...
@cvoky8 Tak s tou foto nemáš zlý nápad, voľačo by sa mi možno aj ušlo (1082 like) :-D
@mirom113 nechajte sa prekvapit, a kludne prinasajte navrhy ;)
Profilova fotka
bude aj nejaka sutaz? potreboval by som vyhrat ytong na dom ;-)
Profilova fotka
My Ideme svojpomocne ak by ytong rozdal nejake palety blokov zadarmo potesi sa kazdy zo sutaziacich ...najviac vyherca :)
Profilova fotka
Tiež ideme svojpomocne z Ytongu. Mňa by potešila aj nieaká zľava na materiál :)
@cvoky8 Ano je, len ci ti projekt statiky povoli veniec 150x175.
@danculd presne tak, rozhodujuca je statika. vo vseobecnosti sa "ziletkove" steny murovane akymkolvek materialom neodporucaju realizovat svojpomocne a ani firmou najma pokial ide o bungalovy s lahkym stropom
@tomas_ytong Ked ani svojpomocne a ani firmou, tak ako? :-) Ci si to myslel, tak, ze si to nemame cucat z prsta ale statik nech rozhodne. Pri akej hrubke podla teba zacina "ziletkova" stena? 175, 200, 250, 300, 375 ?
@danculd zmenit hrubku na 300 a vyssie po konzultaci so statikom ktory si sam staval aj dozoroval stavbu s hrubkou muriva 250mm
Profilova fotka
firme firme. Je to bez starosti aspon :)
@tomas_ytong Preco ste neboli na vystave v Nitre? Poroterm bol a dal zlavu 50% z cennikovej ceny a malta/dryfix a dovoz v cene... ;-)
@megdesign to je otazka na marketing. ak vezmeme do uvahy ze budget nie je nekonecny tak si ako lider na trhu murovacich materialov vyberame udalosti obojstranne prospesne. Dolezita je hodnota predstavte si ze mate firmu s produktami, tesilo by Vas ak by ste boli nuteny predavat so zlavou 50% ? ;)
@tomas_ytong trosku mimo temu - mna by napr. zaujimalo, ci Xella planuje rozsirit sortiment produktov Silka. podla mna je to daleko lepsi material na stavbu domov a je skoda, ze oproti konkurencii je ponuka rozmerov naozaj zla.
Priatelia, vdaka za diskusiu, zajtra pokracujeme v zaujimavych temach Vas Ytong Team
Zaujimálo by ma či je možne skombinovať na seba nosný preklad 375mm a na to položiť U-profil vencovú tvarnicu pri bungalove?Ďakujem.
@tomas_ytong otazka znie inak... Aka musi byt vyrobna cena toho Porothermu, ked urcite pri zlave 50% je este stale marza 30% pre predajcu? Vychadza mi 20%... Ano. Zarabat treba. Ale zas nebudme nenazrani. ;-)
Profilova fotka
Ahojte priatelia Ytongu,akurát sme dokončili hrubú stavbu z Ytongu,Podstate sme dvaja stavitelia amatéri a na tento materiál nedopustíme žiadne negatívne hlášky....Moja otázka znie,Chystáte nejaké inovácie linky,nakoľko sa Ytongu stráca presnosť tvárnic? Ďakujem.....Jano :-)
@nonovicko nedopustis ziadne negativne hlasky a pritom poukazujes na nepresnost tvarnic? :-D :-D :-D

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?