Pri zariaďovaní svojho bývania veríte skôr vlastnému vkusu alebo si necháte poradiť odborníkmi ?

Touto témou by sme chceli zistiť, ako postupujete pri výbere ako aj pri samotnom nákupe nábytku. Či necháte všetko na odborníkoch alebo máte vlastnú predstavu a tú dotiahnete do konca stoj čo stoj. :-)
@decodom Ja som si vybrala linku ešte keď sme začali stavať a následne som prispôsobila linke celú kuchyňu s obývačkou.
Profilova fotka
@decodom kedze som straasne nerozhodny clovek radsej si necham poradit....hlavne s rozmiestnenim .....to mi robi niekedy dost velky problem....najmä ked zistim ze to co som tak strasne chcela zrazu to tam nemoze byt lebo je malo miesta...
Profilova fotka
ja by som to najradsej skombinoval povedal odbornikovy svoju víziu a spolu by sme to nejako upravili, rad si dam poradit ale chcem sa tam citit dobre a kaydy mame to svoje co sa nam paci
Spoliehala som sa sama na seba. Resp.s partnerom. Vsetko sme si navrhli spolocne kuchynu kupelnu atd. Neskor som mohla nadavat len sama sebe :-) a som spokojna s tym ze som zariadila tak ako som zariadila. A stale teda zariadujem. Moj nazor je ze odbornik nikdy neurobi to co skutocne tej danej rodine vyhovuje pretoze ju nepozna na 100% moze nieco navrhnut nakreslit zariadit no casom to nemusi byt take super ako na obrazku :-)
Profilova fotka
@pedaska zaujimáve riešenie :-) a ste s výberom spokojná?
@matej_decodom Veľmi, nemenila by som. Mám Astóriu, stôl Karolína a obývačku Tirol :) Som spokojná najmä s kvalitou ale aj s prístupom zamestnancov k zákazníkovi. Big like, som váš fanúšik :)
Profilova fotka
@milagros asi ste znamenie váhy :-) keď sa neviete rozhodnúť je dobré sa poradiť s odborníkom. (ja osobne to tiež tak robím). Tiež sa mi stalo že som si rozplánoval ako to bude a nakoniec to bolo úplne inak :-D ...ako sa hovorí človek mieni boh mení :-)
Profilova fotka
@ludwig1 myslím si že takto to rieši väčšina ľudí :-) aj keď sú pedanti ktorí si všetko dopodrobna rozkreslia zamerajú - o to menej práce majú poradcovia...ja tiež preferujem túto variantu je to premňa pohodlnejšie a menej pracné
Profilova fotka
@matej_decodom :-D nie, som blizenec ....uz som zistila,ze najprv treba riesit co clovek chce v interiery a az potom riesit projekt domu :-)
Profilova fotka
@mima1 podľa textu súdim že na konci bola skôr pochvala ako nadávanie :-) V určitom smere máte pravdu, avšak záleží aj od odborníka. Ak je predstava kvalitný odborník ju dotiahne dokonca. Niekedy bohužial predstava dispozične nesedí do priestoru čo bol napr. aj môj prípad :-|
Profilova fotka
@pedaska Ďakujeme. Je to od vás veľmi milé :-)
@matej_decodom ja som spokojna sama so sebou na milion percent :-) :-) a aj ked na zaciatku ked som povedala napr ze chcem nieco biele a postupne bolo tej bielej viac a viac vsetci mi hovorili ze bude to suche neutulne ako v nemocnici atd neskor ked uz to bolo vsetko spolu tak nikto nepovedal ze nemocnica ci sterilne. Vzdy je dobre vypocut s aj odbornika napr ale konecne rozhodnutia nechavam sama na seba :-)
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@milagros tak to sme dvaja potom :-) ... máte pravdu to býva často problémom neskôr pri realizácii toho čo chcete.
Profilova fotka
@mima1 súhlasím z časti je to tak 50/50...stane sa aj že odborník má pravdu...avšak pokiaľ to vyjde od toho čo vás všetci odhovárajú tak ten pocit je na nezaplatenie :-D
@milagros projekt domu treba riesit naraz z interierom ako celok. a na otazku - riesim s odbornikmi a doladujeme nase a ich predstavy,navrhy.
@atlaska Pravda je, že pri tvorbe návrhu samotného domu, je potrebné vedieť ako si predstavujem svoju kuchyňu a koľko jej chcem venovať priestoru. Moja rada a osobná skúsenosť, mať návrh kuchyne pred začatím prác elektrikára a vodára. Nebudem obmedzený umiestnením týchto inštalácií a nemusím to neskôr dávať prerábať. Čo vy na to?
@decodom ze treba mat navrh kuchyne uz pred stavanim zakladov .-) zasuvka sa posunie jednoduchsie ako cely mur. co najviac ja pozorujem je ze ludia chcu prac.dosku zarovno s parapetom okna,ale zistia ze im to tam nesadne koly vyske osadenia toho okna. Keby mali navrh kuchyne pri projekte,mohli sa vyhnut podobnym problemom. Ak je v projekte miesto 2,8m uz sa tam symetricky nenarve pat 60tok skrin......... a takych bonbonikov je tu vidno na MS kopu. Stale niekto riesi ako napasovat kuchynu do hotoveho holodomu.
@atlaska Samozrejme, preto som písal, že treba vedieť koľko čomu chceme venovať priestoru - kuchyňa stačí malá alebo veľká, centrálny šatník alebo v každej miestnosti samostatný šatník, atď..
Nestaci vediet mala,velka ale presne aka - s ostrovom, bar.pultom, aky velky jed.stol potrebujeme-oval, kruh....kolko stoliciek chceme. To ze treba navrh pred pracami vodara a elektrikara je snad jasne, podla coho by asi urobili svoju robotu?
@atlaska Častokrát sa stane, že robia svoju prácu podľa projektu, ktorý je navrhnutý architektom a nieje podľa predstáv zákazníka. Taktiež sa to stáva, pokiaľ si zákazník zakúpy byt v bytovom dome, ktorý je vo výstavbe a tam sa inštalácie robia podľa plánov. A keď si prídu navrhovať kuchyňu, zistia že ich predstava sa nedá ( iba po prerobení) zrealizovať. ;-)
Profilova fotka
@atlaska ved na zaciatku som sa to aj tak snazila poriesit....kuchynu som naprojektovala s tym ze bude ostrovcek ...az ked som si davala robit vizualizaciu kuchyne som zistila ze 70cm na priestor okolo neho je malo takze by musel byt mensi a to uz nevyzeralo moc dobre, keby som si dala robit predbeznu vizualizaciu kuchyne tak sa to nestane :-D
@decodom Pri hľadaní vhodného riešenia sa vždy nechám inšpirovať odborníkmi a keď som veľmi nerozhodná, tak aj vyhľadám odborníka, aby mi poradil. Neviem si predstaviť zariaďovanie bez návštevy výstav o bývaní, bez štúdia časopisov, kníh o bývaní, bez vyhľadávania inšpirácií na internete,
Samozrejme nebavime sa o hotovom byte. Ale aj ten si ludia mozu vyberat so zretelom predstavy svojho buduceho byvania a ak je mi maly,idem hladat dalej. @milagros vizualizacia nieje lepsia ako stvorcekovy papier.
@evabb35 Návšteva výstav je veľmi inšpiratíva a môže Vám pomôcť sa zorientovať a zároveň spoznať všetkých nábytkárov. A keď ste už roznodnutá napr. pre určitú farebnú kombináciu, dokáže Vás odborník "ukecať" na inú ?
ja som zvlastny pripad urcite svoj vkus, ocenujem ak mi vedia povedat co je mozne co nie.ale představa urcite moja...ale každý je iny robila som v navrhoch kuchyn a viem ze su ludia ci zeny co im to je uplne jedno a objednaju si co im doporučíte,ale to su hornych 2 tisíc....obyc ludia urcite pozeraju na cenu a najuspornejsie riesenie ci s cenou ci priesorom...
@decodom nie ! urcite nie, jako zacne zamestnani tlacit ci nahovarat na nieco je dnes uz trapne a len tym odplasi zákazníka !! představa urcite ich a potom len ukazat najlacnejsia zostava a podme to spolu vylepsovat do vyzsieho levelu...
@mamakaja Tlačiť na zákazníka určite nie, možno ho, ako ste napísali, smerovať k čo najlepšej variante (pokiaľ nieje rozhodnutý) :-)
Profilova fotka
ja si dam poradit urcite.urcite mam svoju predstavu ale poradit si necham odbornikom. :-)
Profilova fotka
http://navrhinterieru.sk/planner/proj... napriklad viete mi poradit?aj z kupelnou mozte....skusala som rozne variacie.a v kuchyni by som dala aj ostrovcek ale nemam kam dat stol a stolicky tak zatial ostavame bez ostrovceka.skusite poradit?
Profilova fotka
jaj a v kuchyni nemam okna iba dvere.....

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?