Ovplyvňuje podľa vás kvalita spánku priebeh nasledujúceho dňa?

Profilova fotka
Ľudia často podceňujú dôležitosť kvalitného spánku. Ako je to u vás? :-)
ovplyvnuje celodenne nepitie tekutin pocit smadu?
Profilova fotka
@gashtaan Spánok, jeho kvalita, skúsenosti. Chceme vedieť ako ste na tom ;-)
@matej_decodom pardon, som si myslel, ze ide o sutaz o najhlupejsiu otazku... nech sa paci, pokracujte vo vyskume.
@matej_decodom podľa sily a povahy osobnosti :-)
Profilova fotka
@gashtaan Skritizovať čokoľvek je tá najjednoduchšia cesta. Opakovane ste kritizoval výber tém už predtým.Ponúkli sme vám možnosť navrhnúť tému o ktorej by ste rád podebatoval. Túto možnosť ste doteraz nevyužil, preto mám skôr pocit že do nás chcete iba rýpať. :-) Budem rád ak sa vyjadríte k téme. Ak nie potom je zbytočné pokračovať vo výmene argumentov na to, či táto alebo iná otázka sa vám zdá hlúpa. Samozrejme je to váš názor ja vám ho neberiem ;-)
Profilova fotka
@slavoslav a vaša sila a osobnosť je na tom ako? :-)
Profilova fotka
Kvalitný spánok je veľmi dôležitý. Donedávna som si to veľmi neuvedomovala, ale čím rôčky pribúdajú, tým to viac a viac pociťujem (Síce do dôchodkového veku mám ešte ďaleko, ale už cítim aj ja že nemám 18 :-D ). Niekedy mi totiž nevadilo hýriť do noci, spať pokrčená na gauči pri telke a na ďalší deň fungovať na 100%. Teraz ak nejdem spať do určitej hodiny, alebo spím na nekvalitnej posteli tak to na druhý deň cítim. Vyčerpanosť, bolesť hlavy, nesústredenosť. Momentálne bývame u svokry, kde sme sa prednedávnom presťahovali z bytu, kým postavíme vlastný dom. V byte sme mali veľkú manželskú posteľ s kvalitným matracom a teraz spíme na rozťahovacom gauči. A poviem Vám, že to je ozaj cítiť a manžel mi potvrdil to isté .....Tak dúfam že už čoskoro sa poriadne vyspíme zase vo vlastnej veeeľkej kvalitnej posteli :-D
Profilova fotka
určite áno a najhlavnejší je kvalitný matrac
Profilova fotka
@gabikas82 no mal by som sa aj ja nad sebou zamyslieť :-D využívam zatiaľ služby rozťahovacieho gauča a musím priznať, že naozaj som celý deň ako dolámaný.
Profilova fotka
no ja rano vstavam z velkymi bolestami chrbta .nevyspata a potom sa pol dna neviem prebrat .potrebujem asi uz vymenit postel alebo je to fakt vekom.
Profilova fotka
Ja keď sa dobre nevyspím som vyčerpaná hneď ráno....myslím tým, že sa mi nič nechce - variť, upratovať, rozprávať...lebo lenivá niesom :-D Ale takéto obdobie som mala keď bola dcérka bábätko a nespávala...takže spánok je veľmi podstatný pre normálny-šťastný priebeh nasledujúceho dňa.
Profilova fotka
@matej_decodom ono sa to nezdá, ale kvalitná posteľ ozaj spraví veľa. Tiež som tomu neverila, kým som nevyskúšala na vlastnej koži. A inak u mňa preferujem tvrdý matrac a nechápem ako niektorí môžu spať na mäkkých posteliach kde človek leží doslova v diere :-D
Článok sa načítava...
@matej_decodom veľmi dobre. Zlý spánok ma nemôže rozhádzať. :-)
Profilova fotka
@aluxka no môže to byť veľký problém hlavne pri dieťati problém..preto sa asi oplatí investovať :)
Profilova fotka
@slavoslav to rád počujem :-) to asi iba ja som taký slaboch :-D
@matej_decodom Preco sa pytate? Chysta sa mi decodom postarat v noci o dieta aby sa zvysila kvalita mojho spanku? ;-)
Profilova fotka
investovať do čoho? nerozumiem....
Určite ovplyvňuje.
Profilova fotka
@aluxka postel matrac lebo určite deťurence dajú zabrať :)
Profilova fotka
@luck4 skôr všeobecne chceme vedieť dôležitosť spánku pre ľudí (čo sa týka postelí, matracov), odporúčania. Niektorí ľudia napr. investujú nemalé peniaze do postelí a matracov pretože to považujú za dôležité, iní zasa vôbec a radšej ušetrené peniaze investujú do kuchyne. Prípadne sa môžete vyjadriť čo vám pomáha aby sa vám lepšie spalo. Téma je všeobecná diskusiou sa môžeme dostať hlbšie. Otázka slúži skôr ako "štartér" celkovo sa téma týka spánku, tipov, rád, nápadov a skúseností s ním :) Preto smelo diskutujte ;-)
@matej_decodom Rozhodne postel a matrac ovplynuje kvalitny spanok a bezproblemovy nasledujuci den. Kazdopadne musi byt komplet postel, rost, matrac uplne bez chyb. A mne sa to teda pred par rokmi na byte vobec nepodarilo dobre vyskladat. A moze za to hlavne postel z decodomu. Ta bola vtedy za celkom dobru cenu, tak som ju v topolcanoch kupil. Ale matrac a rost som kupil v ikee, lebo v decodome za to pytali ovela viac. Najskor pevny rost. Ale kedze postel dost vrzgala. Tak sme potom vymenil pevny rost za profi nastavitelny rost z kiky. Kupoval som to tam najma preto, ze tam to uz predavali vcelku a zlepene. Ikea predava rosty rozlozene a nechcel som riskovat dalsie vrzganie. Ake bolo prekvapenie, ze to vobec nepomohlo a postel vrzgala stale dalej. Tak sme zase zacali utesnovat spoje medzi postelou a rostom a trochu to pomohlo, ale nebolo to stale celkom dobre. Samozrejme som stale priebezne utahoval kovanie na posteli. Ale to vobec nepomoholo, jednoducho sa cela prehybala, nebola dobre vyztuzena. Jednoducho je to lacny nekvalitny brak. Tak ma ta postel z decodomu nasrala, ze som ju nakoniec celu rozobral a komplet zase celu zlepil. Kazdy spoj som lepil. Do rohov som doplnil dalsie Lka a spevnil som ju. A este som pridal zospodu krizove vystuhy z drevennych latiek. A potom sa uz na nej dalo celkom dobre spat. Bohuzial po par rokoch sme sa odstahovali z bytu do domu. Postel sa uz preniest nedala, lebo sa nedala rozobrat. Zobrali sme len rosty a matrace. A pri stahovani do domu sme mali velke stastie na dobreho stolara, co nam robil aj kuchynu aj vstavane skrine. A nakoniec aj postel, ked som mu vysvetlil moje trampoty s decodom postelou. Povedal mi, ze on ich robi zo zdvojenej 18mm egger drevotriesky a tak aj bolo. Postel vyzera masivne, v rohoch ma masivne kovanie. A napriek tomu bola lacna v porovnani s nabytkovymi predajnami. A vyhoda je, ze ma presne taky isty odtien ako vstavane skrina a dobre sa nam hodi. Rost a matrac zostali povodne, pekne vsetko do seba sedi, nic nikde nevrzga aj po par rokoch sme velmi spokojni. Takze tolko moje skusenosti s dobrym spankom ...
@matej_decodom samozrejme, ze kvalita spanku vyrazne ovplyvnuje cely nasledujuci den aj dalsie dni potom. Ked je clovek nevyspaty, nie je koncentrovany, casto robi chyby, najma v praci, ktora si vyzaduje plnu sustredenost. Nervozita, podrazdenost tiez nie su zrovna pozotivne faktory pre dalsie posobenie. Aj z tohto dovodu sa neviem dockat vlastneho domu. Po predchadzajucej noci mam chut vrazdit, asi dobre, ze susedu nevidim a nemam na nu dosah. Inak za seba nerucim. Proste, niekto ked je howado, tak je howado a tak potom vyzera kvalita spanku tych ostatnych. :-p
Ovplyvnuje iste, ale u mna je to aj dlzka spanku a hlavne neprerusovany spanok, co pri dvoch malych detoch nie je mozne a uz len cakam, kedy ta chvila nastane :)
Profilova fotka
@pivec tak vaša skúsenosť nás mrzí môžem sa spýtať kedy ste ju kupoval? prípadne ak máte číslo faktúry
Profilova fotka
@jabadaba :-) :-) to je ďalší (častokrát dosť podstatný) faktor
@matej_decodom sak to! :-) Darmo ma clovek skvely matrac. No nist, prezijeme. :-N
@matej_decodom Fakturu budem uz tazko niekde hladat. Ale podla vypisu z banky mi decodom stiahol platbu 7.6.2006 vo vyske 4502sk. To by mohlo byt ono.
Profilova fotka
@pivec tak mi napíšte do súkromnej správy Meno Priezvisko a mesto a môžem ju pozrieť v systéme. Samozrejme za tých skoro 9 rokov sme sa posunuli doporedu, tak veríme že dávna skúsenosť vás neodradí a dáte nám ešte šancu :)
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?