Otázky pracovníka Poštovej banky pri vybavovaní úveru

Profilova fotka
Ísť si do banky po úver nie je každodennou rutinou. Táto situácia je pre mnohých nová a práve preto sa v nej väčšina ľudí necíti najlepšie. Predsa len netušíte, čo sa vás v banke budú pýtať, čo všetko o vás budú chcieť vedieť, keď budete žiadať o úver.
1
2
Profilova fotka
Chcem sa opytat za akych podmienok je mozzne vziat uver 30 000 EUR ? A aké su potom najnižšie splátky ? Dakujem
Profilova fotka
Ahoj @dedikatessa. Dakujem za prvu polozenu otazku :) Ak potrebujes sumu 30 000 €, mozes si u nas vziat prakticku hypoteku. Prakticka hypoteka je urcena nielen na kupu nehnutelnosti, splatenie ineho uveru, ale mozes ju pouzit na cokolvek. Ak by si potrebovala do 20 000 €, je toho na vyber viac. Vyska splatok zavisi od viacerych faktorov - hlavne od vysky uveru, doby splatnosti a vysky uroku. Ak mi posles podrobnosti cez internu postu, viem ti poslat modelovy priklad :)
Dobrý deň, chcem sa opýtať na takúto situáciu. O mesiac budem mať vo svojej banke výročný deň (5 ročná fixácia). Je vtedy možné, aby som prešla do inej - Vašej banky a pokračovala v splácaní hypotéky u Vás? Je možné prefinancovať hypotéku? Čo to obnáša? Oplatí sa to? Ďakujem.
Profilova fotka
@makaron3480, dolezite je si preverit, aky dlhy cas pred skoncenim fixacie musis dat svojej banke vediet, ze si chces hypoteku preniest, aby si sa vyhla sankcnym poplatkom. U nas to pri refinancovani funguje takmer tak, ako by si standardne ziadala o hypoteku. Prides na pobocku a nasa kolegyna s tebou skonzultuje vsetky moznosti. Refinancovanie ma dve specifika - okrem zakladnych dokladov, ako je napr. doklad totoznosti, doklad o vyske prijmu, doklady k zakladanej nehnutelnosti, doklad o trvalom pobyte, nam k ziadosti prinesies povodnu uverovu zmluvu a vypis z uctu, ktory dokladuje, aky je aktualny zostatok tvojho uveru. Nemusi to byt oficialny doklad. Ak je klient zamestnany a splaca uver uz aspon sest mesiacov, nemusi nam nosit potvrdenie o prijme. Ci sa to oplati zavisi od konkretnej situacie. Urcite vsak odporucam aspon to vyskusat :) Zoznam nasich pobociek najdes tu: http://www.postovabanka.sk/sk/o-nas/o... Ak budes mat akekolvek otazky, pytaj sa. Rada ti zajtra odpoviem :) Pekny zvysok dna zelam.
dobrý deň Angelika, súrne potrebujem radu ohľadne úveru cca 20000 Eur. Môžem Ti napísať do IP podrobnosti?
Profilova fotka
Dobre rano @navis. Samozrejme, napis, skusim ti poradit.
Profilova fotka
@pabk_angelika dobrý den, aj ja potrebujem radu, mozem tiez napísat do IP?
Ahoj. Mám medziúver v Stavebnej sporiteľni a chcel by som zobrať úver na dokončenie domu v Poštovej banke vo výške 35000 €, je to možné? Dá sa to cez praktickú hypotéku alebo je aj iný produkt na to? Koľko je RPMN pri praktickej hypotéke? Som klientom PB. Vďaka.
Profilova fotka
Ahoj @Falco2007, úver vo výške 35 000 € ti vieme poskytnúť v rámci produktu Praktická hypotéka, iný úverový produkt na takúto sumu nie je vhodný. Ako náš klient máš možnosť zníženia úrokovej sadzby. RPMN pri hypotekárnych úveroch nevypočítavame, ak mi opíšeš tvoju situáciu, koľko rokov chceš splácať, plat, či splácaš aj iné úvery (teda koľko spolu mesačne) viem ti povedať, koľko by si mesačne splácal a aj koľko by ťa vyšli všetky poplatky spojené s poskytnutím úveru či možné zníženie úrokovej sadzby. Ak máš záujem, napíš mi sem, alebo súkromnú správu.
Profilova fotka
@kubikovi Ahoj, samozrejme, teším sa na tvoju správu, dúfam, že ti pomôžem.
Profilova fotka
Pre dnešok sa s vami lúčim a prajem vám príjemne prežité pracovné voľno. Teším sa na vás opäť v stredu.
@pabk_angelika Dobry den Angelika, pisala som Vam vcera sukromnu spravu ohladom uveru... Dostali ste ju? Zatial mi neprisla ziadna odpoved. Dakujem.
Článok sa načítava...
dobrý deň, aj ja sa vám ozvem ohľadom uveru možem však ? :)
Profilova fotka
@vivi1279, @smolo56, budem sa vašim otázkam v internej pošte o chvíľku venovať.
Profilova fotka
Teší ma váš záujem. Denne mi prichádza do internej pošty veľa správ. Mnoho z nich opisuje podobné, ak nie rovnaké situácie. Práve preto by som bola veľmi rada, pokiaľ to nie je príliš citlivé, písať svoje otázky do diskusie, aby aj ostatní mohli vidieť, aké sú možnosti riešenia pre ich životné situácie. Ďakujem :)
@pabk_angelika Angelika, dakujem Vam za info v IP. Este sa chcem spytat, mozno aj pre ostatnych, banka nepotrebuje pri tomto type uveru ziadne zalozne pravo, spoludlznika? Alebo je v tom nieco ine?
Profilova fotka
@vivi1279, rado sa stalo :) Teraz k vašej otázke - náš stavebný úver so sporením je bez založenia nehnuteľnosti. Podmienkou poskytnutia úveru však je, aby žiadateľ o úver vlastnil dom alebo byt. Na nehnuteľnosť sa ale záložné právo nevzťahuje, iba si overujeme, či nehnuteľnosť existuje a či ju klient vlastní. V prípade, ak žiadateľ o stavebný úver so sporením nevlastní byt či dom, treba pridať spoludlžníka. Na jeho nehnuteľnosť sa tiež nevzťahuje záložné právo.
Profilova fotka
pekný den prajemja som Vám pisala poštu ale ste mi este neodpísala a chcela by som sa opýtat ci Vám dosla .dakujem :-)
Profilova fotka
dobrý deň @marionelka, prišla :) Cez víkend som sa venovala svojej rodinke, teraz sa idem venovať modrejstreche :) Krásny začiatok týždňa všetkým želám!
Profilova fotka
@pabk_angelika .. prepacte :-) :-) :-) ze ma to nenapadlo .pekný deň prajem :-) :-) :-) :-)
Dobry den, chcem sa spytat, ake podmienky by sme u Vas mali (co k tomu treba, rozne poplatky, urok), keby sme si chceli zobrat hypotek. uver na vysku 70.000 eur + vyuzit statnu dotaciu hyp. pre mladych, s tym, ze splacat by sme chceli 30 rokov a rucili by sme domom, kt. este nie je znalcom ohodnoteny, ale kupna cena je 99.000 eur. Dakujem pekne
Profilova fotka
Dobrý deň @shogun, hypotekárne úvery so štátnym príspevkom v Poštovej banke neponúkame. Čo sa týka štátneho príspevku pre mladých, treba brať do úvahy, že má isté obmedzenia - napr. vek žiadateľa, hrubý príjem žiadateľa, poskytuje sa zo sumy max. 49 790 € (1,5 mil. SKK) a zároveň maximálne zo sumy úveru, ktorá nepresahuje 70 % z hodnoty nehnuteľnosti (pri cene 99 000 € teda max. zo sumy 49.790 €) a štátny príspevok dostáva dlžník len prvých 5 rokov splácania úveru. Odporúčam porovnať si ponuky viacerých bánk. Ak by ste kupovali nehnuteľnosť a zobrali si úver v Poštovej banke vo výške 70 000 € na 30 rokov, mohli by ste mať splátku už od cca 337 €/mesačne. Poplatok za poskytnutie úveru je 525 € a poplatok za vedenie úverového účtu - 3 €/mesiac. Ak budete mať ešte nejaké otázky, pýtajte sa :)
Profilova fotka
Pekný zvyšok dňa želám, teším sa na vás zasa zajtra :)
prajem pekny den, chcem sa spytat, ako je to s poskytnutim uver,u ak ziadatel pracuje na zivnost v zahranici, konkretne v rakusku..dakujem.
Profilova fotka
Dobrý deň @risky, čo sa týka Poštovej banky, úvery pre takúto životnú situáciu v ponuke nemáme. Pri praktickej hypotéke aj pri ostatných úveroch pri práci v zahraničí musí ísť o príjem zo závislej činnosti, nie živnosť. Skúste si obehať pobočky viacerých bánk alebo obvolať ich infolinky. Držím palce.
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Dobry den chcem sa opytat co vsetko potrebujem ak si chcem zobrat 13 000€
dobry den , s priatelom planujeme na buduci rok svadbu , po svadbe si chceme zobrat pozicku aby sme si mohli kupit byt a osamostatnit sa od rodicou , chcem sa spytat ako to chodi ako dlho musime byt vasimi zakaznikmi aby sme si mohli vybrat od vas pozicku na byt (cca 35 000 €) , kolko budeme mesacne platit a na kolko rokou to bude , a ci nam musi niekto aj rucit nejakim majetkom , a ci musime byt obaja zamestnany a kolko musime mat plat aby sme si to mohli u vas vybavit ?dakujem
...žeby máj ešte neskončil? :)))
Profilova fotka
Dá sa získať hypotéka povedzme za podmienok kedy žiadateľ prakticky nepracuje (poberá určitú formu dôchodku) a iba sa venuje vlastnej stavbe? Pritom vlastní rozostavaný dom do ktorého investoval cca 25 000€, stavebný pozemok v cene okolo 25 000€ a 4 izbový byt v hodnote cca 65 000€? Po dokončení domu chce predať byt za čo by jednorázovo splatil úver.
Profilova fotka
dá sa u vás vybaviť úver na pozemok cca 23000?
1
2

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?